Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer

Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer Facebook Twitter
2

Το instagram οδήγησε την 34χρονη Lauren Bath να ανακαλύψει το ταλέντο της στη φωτογραφία. Παραιτήθηκε πριν δυο χρόνια από σεφ, μετά από 15 χρόνια στο χώρο, και ξεκίνησε την επαγγελματική ενασχόληση με την φωτογραφία. Οι ευκαιρίες για εργασία που παρουσιάστηκαν από τότε της έδωσαν την δυνατότητα να ταξιδέψει σε μερικά από τα ωραιότερα του πλανήτη. Αυτή την στιγμή είναι στην Ιαπωνία. Απάντησε στις ερωτήσεις του LIFO.gr ταξιδεύοντας από Takayama για Nagoya, βλέποντας τις ανθισμένες κερασιές από το παράθυρο του τρένου.

 "H φωτογραφία είναι το κλειδί για να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα"

Γιατί έγινες σεφ;

Έγινα σεφ αναβάλλοντας να πάρω ένα πανεπιστημιακό πτυχίο το οποίο μισούσα ενώ για χρόνια ήμουν παθιασμένη με την μαγειρική. Η αγάπη για το φαγητό υπήρχε στην οικογένεια μου διότι ο πατέρας μου ήταν σεφ και η μητέρα μου είναι μια εκπληκτική μαγείρισσα.

Ο αδερφός μου και εγώ καταλήξαμε να δουλεύουμε στην βιομηχανία της φιλοξενίας για πολλά χρόνια. Όμως, όπως συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους που έχουν πάθος με την μαγειρική, μετά από 15 χρόνια στην κουζίνα αυτό το πάθος μου πέρασε. Δεν είχε να κάνει με το ότι σταμάτησα να αγαπώ την μαγειρική. Ήταν οι πολλές ώρες και η χαμηλή αμοιβή που με εξουθένωσαν.

Πότε και πως ανακάλυψες το πάθος σου για την φωτογραφία;

Ανακάλυψα ένα μεγάλο, άγνωστο πάθος για την φωτογραφία, την εποχή περίπου που κατέβασα την εφαρμογή του Instagramτον Αύγουστο του 2011. Ήμουν αρκετά τυχερή διότι βρήκα τυχαία μια εκπληκτική κοινότητα τις πρώτες μέρες λειτουργίας της. Φωτογράφιζα σε καθημερινή βάση με το iPhone 4 ανεβάζοντας φωτογραφίες μου σε διάφορα φορουμς.

Με τις διακοπές να πλησιάζουν, αποφάσισα ότι ήθελα να επενδύσω σε μια dslr φωτογραφική μηχανή για ένα ταξίδι που θα έκανα. Μέσα σε λίγες μέρες από τότε που πήρα στα χέρια μου την φωτογραφική μηχανή, ήξερα ότι αυτό που ήθελα να γίνω ήταν φωτογράφος. Ήταν μια δύσκολη μετάβαση από το κινητό τηλέφωνο στην dslr φωτογραφική μηχανή, υπήρχαν τόσα πολλές ρυθμίσεις που έπρεπε να μάθω, για να μην πιάσω το κόστος των φωτογραφικών αξεσουάρ που αγόρασα στην αρχή, όμως ήμουν εθισμένη και αφιέρωνα όλο και περισσότερο χρόνο για να με διδάξω διαφορετικά στυλ φωτογραφίας.

Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer Facebook Twitter
Εύχομαι περισσότεροι άνθρωποι να είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέου προορισμούς, κουλτούρες και να ταξιδέψουν όπως κάνω εγώ. Τα ταξίδια είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος...

Ποια είναι η πιο ζωηρή ανάμνηση που έχεις από την παιδική σου ηλικία;

Για να είμαι ειλικρινής κάποιες από τις πρώτες και δυνατότερες αναμνήσεις μου προέρχονται από τον χρόνο που περνούσα με τον πατέρα μου στις επαγγελματικές κουζίνες. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 4 ετών έτσι τα σαββατοκύριακα για εμένα και τον αδερφό μου ήταν μεγάλο γεγονός. Ο μπαμπάς πάντα δούλευε, έτσι εμείς βρισκόμασταν μέσα στις κουζίνες, παρακολουθώντας όλα αυτό το τρελό τρέξιμο κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του μέσα και έξω από αυτές.

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους η μαγειρική και η φωτογραφία;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έλεγαν η δημιουργικότητα, μα δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ με αυτή την άποψη. Ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου δημιουργικό παρόλο που εξελίχθηκα και ως σεφ και ως φωτογράφος. Θα έλεγα ότι η οργάνωση βοηθάει τόσο στην κουζίνα όσο και σε ένα επάγγελμα.

Ποια είναι η γνώμη σου για το φαινόμενο του instagram «Food Porn» (Εννοώ τις φωτογραφίες φαγητών όχι το φαγητό σε σχέση με την σεξουαλικότητα)

Χαχαχαχαχα η σημείωση σου με πέθανε!

Μου αρέσει να κοιτάζω φωτογραφίες φαγητών γιατί είμαι foodie όπως πολλοί άλλοι. Τα φαγητά είναι ανάμεσα σε αυτά τα θέματα που το σύνολο του instagram είναι κολλημένο μαζί του, εμένα όμως δεν με ενδιαφέρει να φωτογραφίζω φαγητό πέρα από σπάνιες εξαιρέσεις.

Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer Facebook Twitter
Το πρώτο ταξίδι μου στην Alberta το οποίο θα είναι πάντα μέσα στο top5 γιατί ερωτεύτηκα τα Βραχώδη Όρη. H Alberta παραμένει ένα από τους κορυφαίους προορισμούς για εμένα και ποτέ δεν θα πάψω να είμαι γοητευμένη από την ομορφιά της όταν την επισκέπτομαι...φωτ: Alberta Canada@Lauren Bath

Θυμάσαι την πρώτη σου φωτογραφία για το instagram;

Φυσικά! Θυμάμαι καθετί από τις πρώτες μου μέρες στο instagram. Η πρώτη φωτογραφία που ανέβασα ήταν μια φωτογραφία που τράβηξε ο φίλος μου. Την κατέβασα όταν συνειδητοποίησα ότι το θέμα στο instagram υποτίθεται ότι είναι το ανέβασμα δικών σου φωτογραφιών.

Μετά από αυτό πόσταρα μερικές φιλτραρισμένες φωτογραφίες από την δουλειά και από το σπίτι μου. Είναι ακόμα εκεί, και μπορείτε να τις δείτε εαν είστε διατεθειμένοι να προσπεράσετε μερικές χιλιάδες φωτογραφίες που έχω ανεβάσει από εκείνη την ημέρα.

Πες μας μερικά πράγματα για το ταξίδι σου στην Δυτική Αυστραλία

Έχω μια υπέροχη σχέση χρόνων με τον Τουρισμό Δυτικής Αυστραλίας, ήταν το πρώτο διοικητικό συμβούλιο τουρισμού που με πλήρωσε όταν παραιτήθηκα από την δουλειά μου και ξεκίνησα αυτό το καινούριο εγχείρημα με την φωτογραφία, κάνοντας με την πρώτη ταξιδιωτική instagrammer. Όπως με πολλούς πελάτες μου έχω μια διαρκή σχέση μαζί τους και μια φορά το χρόνο πηγαίνω στην Δυτική Αυστραλία για δουλειά.

Αρχικά θέλαμε να κάνουμε μια καμπάνια στο Instagram με μερικούς από τους πιο γνωστούς Instagrammers για την πόλη Esperance όμως αντί για αυτό προσκλήθηκα στο Kimberley, για να λάβω μέρος σε μια ιδιαίτερη καμπάνια στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «The Kimberley Quest». Επιπλέον μου ζητήθηκε να διαλέξω έναν συνάδελφο instagrammer για την συμμετοχή στην καμπάνια, και διάλεξα τον καλύτερο μου φίλο, τον Garry Norris, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής σεφ στην τελευταία μου δουλειά ως σεφ.

Είχαμε τέσσερις μέρες στο Kimberley τις οποίες ακολούθησαν τρεις μέρες στο Broome, χωρίς καμία δαπάνη μας μετέφεραν στις καλύτερες και πιο φωτογενής περιοχές της χώρας. Είχαμε το δικό μας ελικόπτερο με τις πόρτες του ανοιχτές για καθαρότερο shooting!

 

Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer Facebook Twitter
φωτ:Bettys Beach Whit Sundays@Lauren Bath

Ένα top5 με τα αγαπημένα σου μέρη που έχεις επισκεφτεί;

Είναι πολύ δύσκολο! Mου αρέσουν τα ταξίδια και μου αρέσουν όλα τα μέρη που επισκέπτομαι. Ας προσπαθήσω να κάνω ένα top5 με τα αγαπημένα μου «ταξίδια»:

The Kimberley and Broome, Western Australia

Αυτό έχει υπάρξει ένα από τα αγαπημένα μου ταξίδια, και αυτό οφείλεται στην θαυμάσια εταιρεία, τις ασυνήθιστες ευκαιρίες για φωτογραφία και τoκαλό δρομολόγιο που ακολουθήσαμε, στο οποίο ενσωματώθηκαν ένα πλήθος δραστηριοτήτων μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο που είχαμε στην διάθεση μας.
Alberta Canada, Φθινόπωρο 2013
Το πρώτο ταξίδι μου στην Alberta το οποίο θα είναι πάντα μέσα στο top5 γιατί ερωτεύτηκα τα Βραχώδη Όρη. H Alberta παραμένει ένα από τους κορυφαίους προορισμούς για εμένα και ποτέ δεν θα πάψω να είμαι γοητευμένη από την ομορφιά της όταν την επισκέπτομαι.
Quebec, Φθινόπωρο 2014
Αυτό το ταξίδι ήταν σαφώς ένα από τα αγαπημένα μου επειδή περιτριγυριζόμουν από μερικούς από τους αγαπημένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τον Garry Norris (ο καλύτερος μου φίλος), Jeff Bartlett(φίλος από τον Καναδά), Kael Rebick (ένας άλλος φίλος από τον Καναδά) και η καλύτερη ομάδα υποδοχής που θα μπορούσα να ζητήσω για το Magalie Boutin από το γραφείο Τουρισμού του Quebec
Inari-Saariselkä Finland, Χειμώνας 2015
Το ταξίδι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο για εμένα επειδή ταξίδευα με δυο εκπληκτικούς φωτογράφους και instagrammers ΚΑΙ είδαμε το Βόρειο Σέλας! Είχα καθετί που θα ήθελα να είχα σε αυτό το ταξίδι και πολλά περισσότερα.
Visit Brisbane, Brisbane και περίχωρα, Καλοκαίρι 2014
Πιθανόν να φαίνεται ως μια συνηθισμένη επιλογή αλλά αυτό το ταξίδι ήταν άλλο ένα από τα αγαπημένα μου, επειδή εξερεύνησα την πίσω αυλή μας με μερικούς από της πιο αγαπημένους μου ανθρώπους. Φωτογραφίσαμε, γελάσαμε και δοκίμασα τις μαγειρικές μου ικανότητες σε μια μεξικάνικη νύχτα γιορτής στην χώρα. Το Visit Brisbane ήταν ένας θαυμάσιος πελάτης, ο οποίος με εμπιστεύτηκε ολοκληρωτικά από την αρχή, τις ημέρες που προγραμμάτιζα το προτζεκτ μου.

Τι σε επηρεάζει περισσότερο στην δουλειά σου;

Το να ταξιδεύω, οι νέοι προορισμοί και οι απίστευτοι φίλοι μου

Τι είναι αυτό που σου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση στην Ιαπωνία;

 Οι ανθισμένες κερασιές! Είναι απίστευτα όμορφες και αξίζει ο εορτασμός τους. Έφτασα με μια μικρή καθυστέρηση για το θέαμα στο Τόκιο όμως ήμουν πολύ τυχερή στο Shiroishi. Μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ξαπλωμένο σε έναν αγρό με ανθισμένες κερασιές, να παραμένει εκεί μέχρι να φύγουμε από την Ιαπωνία!

Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer Facebook Twitter
Είχαμε τέσσερις μέρες στο Kimberley τις οποίες ακολούθησαν τρεις μέρες στο Broome, χωρίς καμία δαπάνη μας μετέφεραν στις καλύτερες και πιο φωτογενής περιοχές της χώρας. Είχαμε το δικό μας ελικόπτερο με τις πόρτες του ανοιχτές για καθαρότερο shooting!φωτ:Broome, Australia@Lauren Bath

Πως είναι να κοιτάς στα μάτια μια αλεπού; (σ.σ Μια από τις πρόσφατες φωτογραφίες της από την Ιαπωνία που ανέβασε στο λογαριασμό της στο instagram)

Οι αλεπούδες είναι τα πιο έξυπνα ζώα! Πήρα μια φίλη μαζί μου η οποία ζει στην Gold Coast αλλά έχει γεννηθεί στην Ιαπωνία και στην αρχή φοβόταν λίγο. Όχι εγώ! Αγαπώ όλα τα ζώα και έχω μεγάλη σιγουριά όταν βρισκόμαστε παρέα. Αισθάνθηκα ότι ανάμεσα τους υπήρχαν μερικές με δυνατές προσωπικότητες στις οποίες έδωσα ονόματα.

Τι θέα έχεις αυτή την στιγμή που απαντάς στις ερωτήσεις;

Είμαι σε ένα τρένο από Takayama για Nagoya και αυτό που βλέπω είναι οι σιδηροδρομικές γραμμές, τα ποτάμια που κυλάνε και οι ανθισμένες κερασιές.

Ολοκλήρωσε τις φράσεις

H ζωή μου είναι ικανοποιητική με πολλές ασχολίες

Η φωτογραφία είναι το κλειδί για να κάνω όλα τα όνειρα μου πραγματικότητα

Εύχομαι περισσότεροι άνθρωποι να είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέου προορισμούς, κουλτούρες και να ταξιδέψουν όπως κάνω εγώ. Τα ταξίδια είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος.


Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer Facebook Twitter
φωτ:Broome Australia @Lauren Bath

Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer Facebook Twitter
φωτ:Bundaberg Australia @Lauren Bath
Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer Facebook Twitter
φωτ:Inari Finland @Lauren Bath
Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer Facebook Twitter
Το ταξίδι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο για εμένα επειδή ταξίδευα με δυο εκπληκτικούς φωτογράφους και instagrammers ΚΑΙ είδαμε το Βόρειο Σέλας! Είχα καθετί που θα ήθελα να είχα σε αυτό το ταξίδι και πολλά περισσότερα...φωτ:Inari Finland Aurora@Lauren Bath
Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer Facebook Twitter
φωτ: Jokulsarlon Lagoon Iceland @Lauren Bath
Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer Facebook Twitter
φωτ: Quebec Canada @Lauren Bath
Ταξιδεύοντας στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη με την πρώτη επαγγελματία instagrammer Facebook Twitter
Τα ταξίδια, οι νέοι προορισμοί και οι απίστευτοι φίλοι μου είναι αυτά που με επηρεάζουν στην δουλειά μου...φωτ:Provence France@Lauren Bath

________________

Όλες οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν απο την Lauren Bath για αποκλειστική χρήση απο το LIFO.gr

Lauren Bath

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια