O πλανήτης διαδηλώνει για τη Γάζα

O πλανήτης διαδηλώνει για τη Γάζα Facebook Twitter
4

Χιλιάδες άνθρωποι σε δεκάδες πόλεις του πλανήτη συγκεντρώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο για να διαμαρτυρηθούν για την ανελέητη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και να απαιτήσουν άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών. 

Οι διαδηλώσεις κύλησαν σχεδόν παντού ειρηνικά με εξαίρεση τη Γαλλία όπου η κυβέρνηση προσπάθησε να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δέχθηκε σφοδρή κριτική από την Αριστερά για μια πολιτική που κρίθηκε ως υπερβολικά «φιλοισραηλινή». Ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογήσει τις απαγορεύσεις λέγοντας πως φοβάται για τη δημόσια ασφάλεια και πως δεν θα ήθελε να δει τις συγκρούσεις να φτάνουν στη Γαλλία.

O πλανήτης διαδηλώνει για τη Γάζα Facebook Twitter
Διαδηλωτές καίνε τη σημαία του Ισραήλ σε οροφή κτιρίου στο Παρίσι. Ακριβώς από κάτω υπάρχει πλακάτ που αναγράφει: " zionism = nazism" . Τελικά η γαλλική αστυνομία εμπόδισε την κλιμάκωση της συγκέντρωσης.
O πλανήτης διαδηλώνει για τη Γάζα Facebook Twitter
Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Μασσαλία σε πορεία συμπαράστασης στην Παλαιστίνη
O πλανήτης διαδηλώνει για τη Γάζα Facebook Twitter
Διαδηλωτής εκσφενδονίζει πέτρες εναντίον της αστυνομίας στα επεισόδια που ακολούθησαν στο Παρίσι
O πλανήτης διαδηλώνει για τη Γάζα Facebook Twitter
Διαδηλωτές στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Λυών
O πλανήτης διαδηλώνει για τη Γάζα Facebook Twitter
Διαδηλωτές με πλακάτ που αναγράφουν συνθήματα εναντίον της λογοκρισίας των media στη Γαλλία και του Ολάντ σε πορεία στη Λυών
O πλανήτης διαδηλώνει για τη Γάζα Facebook Twitter
Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κοντά στο παρισινό μετρό κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων
O πλανήτης διαδηλώνει για τη Γάζα Facebook Twitter
Διαδηλωτές μπροστά από πύρινα οδοφράγματα κοντά στον σταθμό του μετρό στο Παρίσι
O πλανήτης διαδηλώνει για τη Γάζα Facebook Twitter
Διαμαρτυρία μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Σαντιάγκο στη Χιλή
O πλανήτης διαδηλώνει για τη Γάζα Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία εκατοντάδων νεαρών στο Λονδίνο
O πλανήτης διαδηλώνει για τη Γάζα Facebook Twitter
Διαδηλωτές στο Λονδίνο
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Και αυτό είναι κακό, επειδή...; Αν προσέξεις τις εικόνες από τις διαδηλώσεις στη Γαλλία, θα δεις ότι η πλειοψηφία είναι άνθρωποι αραβικής καταγωγής που διαμένουν στη Γαλλία. Γίνεται πόλεμος στη Μέση Ανατολή και δυστυχώς το πιο μεγάλο εργαλείο του είναι η προπαγάνδα.Άλλο είναι η απελπιστική ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Παλαιστίνη και άλλο η προπαγάνδα σε ώρα πολέμου. Δυστυχώς όμως η Παλαιστίνιοι ζουν σε άθλια οικονομική κατάσταση και υπό ανθρωπιστική κρίση εδώ και μια 10ετία και κανένας δε νοιάζεται γι' αυτό, εκτός από ορισμένες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας κάθε τόσο. Η κατάσταση σήμερα δεν έγινε πιο τραγική από ότι πριν από ένα μήνα. Απλά τα διεθνή ΜΜΕ το ξανα-θυμήθηκαν λόγω του πολέμου.Ας αφήσουμε λοιπόν τον Έλληνα να πιεί τον φραπέ και να κάνει τη βουτιά του, γιατί από Σεπτέμβρη έχει να βιώσει και πάλι το δικό του ανθρωπιστικό δράμα.
Στη Γαλλια απο τις 19/03 και συμφωνα με τις δηλωσεις του πρωθυπουργου Μανουελ Βαλς , αντισιωνισμος σημαινει επισημα αντισημιτισμος. Συμφωνα με σημερινες δηλωσεις του υπουργου εσωτερικων , οποιαδηποτε νυξη για τον Εβραικο λαο και το Ισραηλ θα πρεπει να προσεχθει ιδιαιτερως καθως ειναι κρυφο-αντισημιτικη ....Στα μεντια απο το πρωι φωναζουν οι σοσιαλιστες υπουργοι γιατι λογω της παραλογης απαγορευσης των διαδηλωσεων καηκε ενα μπακαλικο κασερ (ισραηλινο φαγητο) και μια συναγωγη εφαγε πετρες ... Μιλανε για ανοδο της βαρβαροτητας και του αντισημιτισμου στη Γαλλια τη στιγμη που ο αντιστοιχος ΣΥΡΙΖΑ και το Εθνικο Μετωπο (Λε Πεν ) καταδικαζουν την απαγορευση των διαδηλωσεων. Την ιδια στιγμη ο αριθμος των νεκρων στη Γαζα εχει ανεβει στους 500. Δεν ξερω αν ειμαι χαζος η δεν καταλαβαινω , αλλα νομιζω οτι εχω πια την απαντηση μου γιατι η ΕΕ δεν κανει τιποτα για να λυθει η πολιορκια... Πολυ απλα υποστηριζουν τοσο ξεκαθαρα (τουλαχιστον η Γαλλικη κυβερνηση) την Ισραηλινη πλευρα και ολες τις αξιωσεις του εδω σιωνιστικου -εθνικιστικου λομπυ που δεν υπαρχει ελπιδα για ειρηνευση παρα μονο οταν το Ισραηλ το αποφασισει.. Οι πηγες μου ειναι διαθεσιμες προς επιβεβαιωση στα Γαλλικα..Καλο κουραγιο στους πολιορκημενους ο φασισμος του Ισραηλ δεν θα περασει ...
Οι απαγορεύσεις στη Γαλλία είναι πράγματι αμφιλεγόμενες ωστόσο υπάρχει θέμα αντισιμητισμού στη Γαλλία. Το 40% των ρατσιστικών επιθέσεων είναι κατά εβραίων (που αποτελούν το 1% του πληθυσμού).Διαδηλώσεις έγιναν σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας (χωρίς επεισόδια). Η απαγόρευση στο Παρίσι αποδείχτηκε σωστή όπως αποδείχτηκε (στη Γαλλία δεν έχει "μερικές πέτρες". Άμα στραβοκοιτάξεις τα ΜΑΤ καταλήγεις στο νοσοκομέιο με κατάγματα).