Ο Άγγελος Προεστός δημιούργησε το νέο έργο του σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας

Ο Άγγελος Προεστός δημιούργησε το νέο έργο του σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας Facebook Twitter
0
Ο Άγγελος Προεστός δημιούργησε το νέο έργο του σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας Facebook Twitter

Τελευταία όλο και περισσότεροι διευθυντές σχολικών μονάδων επιτρέπουν σε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν στα προαύλια των σχολείων. Πριν λίγο καιρό είχαμε δει το έργο του Φίκου στο 58ο δημοτικό σχολείο στον Κολωνό. Τώρα, ένα καινούριο έργο από τον Άγγελο Προεστό δημιουργήθηκε στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου του Λεοντείου Πατησίων. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Two», έργο το οποίο ακολουθεί το «One» όπως είχε αναφέρει πριν λίγο καιρό στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο LIFO.gr ο Άγγελος Προεστός.

Γράφει για το «Two» στο site του: «Από τη μια μεριά γωνίες. Από την άλλη καμπύλες. Σου κάνει η μια μεριά πιο "αυστηρή", η άλλη πιο "απαλή" ; Και όμως. Είναι τα ίδια χρώματα. Και τα δυο μέσα σε γραμμές, έξω από γραμμές. Και τα δυο να διασχίζουν - το κάθε ένα από τη μεριά του- αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό πλακόστρωτο. Πάνω στην ίδια γη, αυτής της πανέμορφης χώρας, κάτω από αυτόν τον γεμάτο με όλα τα μπλε ουρανό. Να φωτίζονται από τον ίδιο ήλιο. Και οι 2. Γιατί είναι το ίδιο. Απλά τα χρώματα τους έχουν άλλες αναλογίες.."

Ένα έργο αφιερωμένο σε όλους όσους βλέπουν τα ίδια "χρώματα" στον άλλον. Και σε όσους θέλουν να μάθουν να τα "βλέπουν". Και δεν θα μπορούσε να γίνει σε καλύτερο μέρος, από τον εσωτερικό χώρο ενός δημοτικού σχολείου.

Με κάθε σεβασμό, ευχαριστώ τη Δ/νση της Λεοντείου Σχολής στα Πατήσια, που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε τη χαρά να προσθέσω λίγο παραπάνω χρώμα, στον κόσμο των παιδιών. Και ελπίζω και "Χρώμα" για όλα τα "Παιδιά" που θα το δουν. Είτε από εδώ, είτε από κοντά.»

Ο Άγγελος Προεστός δημιούργησε το νέο έργο του σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας Facebook Twitter
Ο Άγγελος Προεστός δημιούργησε το νέο έργο του σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας Facebook Twitter
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM