Οι 5 κανόνες επιτυχίας στο εργασιακό περιβάλλον

Οι 5 κανόνες επιτυχίας στο εργασιακό περιβάλλον Facebook Twitter
1
Οι 5 κανόνες επιτυχίας στο εργασιακό περιβάλλον Facebook Twitter


Κι όμως υπάρχουν 5 πράγματα που εκτός από το να αλλάξουν τη ρουτίνα της εργασίας μας θα μας κάνουν πολύ πιο αποτελεσματικούς και γρήγορους. Αυτά, είναι σύμφωνα και με το businessinsider ο λόγος επιτυχίας των επαγγελματιών.

1.

Να είσαι θετικός και αισιόδοξος

80% αισιόδοξοι εμφανίζονται σύμφωνα με έρευνες οι επιτυχημένοι άνθρωποι. Μια μέρα στη δουλειά μπορεί να πάει στραβά, να υπάρχουν ακυρώσεις, προθεσμίες, υπερβολική κούραση, ωστόσο, όλα αυτά δεν θα πρέπει να μας καταβάλλουν. Οι θετικές αντιδράσεις σε κριτικές και διάφορα γεγονότα στο εργασιακό περιβάλλον, οδηγούν στη μεγάλη παραγωγή οξυτοκίνης, μιας ορμόνης που ενισχύει την ικανότητά μας να επικοινωνούμε ,να συνεργαζόμαστε, και να εμπιστευόμαστε τους άλλους.

2.

Προσηλωμένοι στο στόχο

Σύμφωνα με τη συνταγή της επιτυχίας, θα πρέπει να θυμίζουμε στους εαυτούς μας διαρκώς ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο στόχος μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το καταφέρουμε αυτό, και μερικοί από αυτούς είναι να γράφουμε στο χέρι τις επιδράσεις της δουλειάς, ή να υπάρχει μια εικόνα, ένας στίχος, μια φράση που θα υπενθυμίζει και θα απαντά στο «γιατί» της εργασίας στη ζωή μας.

3.

Συγκέντρωση για 45 λεπτά και διάλειμμα για 15'

Σύμφωνα με το άρθρο πρόκειται για μια πολύ καλή και επιτυχώς εφαρμοσμένη τεχνική για τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, για κάθε 45 λεπτά που αφιερώνουμε για κάποια εργασία, θα πρέπει να ακολουθεί 15 λεπτά διάλειμμα. Το πείραμα έγινε πρώτη φορά σε σχολείο στη Φινλανδία και το αποτέλεσμα ήταν οι μαθητές έπειτα από το μικρό διάλειμμα να επιστρέφουν στο μάθημα ανανεωμένοι και με φρέσκιες ιδέες.

4.

Να κάνουμε ερωτήσεις για έναρξη συζητήσεων

Είναι ακόμη τρόπος ώστε να απομακρύνουμε το άγχος ιδιαίτερα όταν πρόκειται να ξεκινήσουμε συζήτηση με κάποιον. Η αμηχανία, και το να μιλάς σε καινούριους συνεργάτες φαντάζει για πολλούς σενάριο τρόμου, ωστόσο, για να μειωθούν οι πιθανότητες να αισθανθούμε άσχημα ή άβολα θα πρέπει να ξεκινάμε τη συζήτηση με κάποια ερώτηση. Οι ερωτήσεις σύμφωνα με ειδικούς, έχουν αποτελεσματικότητα, ενώ είναι η πιο ικανοποιητική λύση για να έρθουν δύο άνθρωποι σε συμφωνία.

5.

Προτού απαντήσετε κάντε μια παύση

Όταν ακούμε κάτι οι εκφράσεις του προσώπου μας προδηλώνουν την αντίδρασή μας και έτσι απαντάμε βιαστικά χωρίς να σκεφτούμε πρώτα. Μια στιγμή ώστε να συγκεντρώσουμε τις σκέψεις μας και να οργανώσουμε την απάντησή μέσα στο μυαλό αποτελεί την πιο υγιή αντίδραση σε μια συζήτηση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

1 σχόλια