7 tips για να τελειοποιήσεις τη γλώσσα του σώματος πριν τη συνέντευξη για δουλειά

 7 tips για να τελειοποιήσεις τη γλώσσα του σώματος πριν τη συνέντευξη για δουλειά Facebook Twitter
Στόχος της συνέντευξης δεν είναι να σας αγχώσει αλλά να σας δώσει την ευκαιρία να δείξετε τα προσόντα και τις ικανότητές σας.
2

Είναι ίσως μια από τις πιο αγχωτικές διαδικασίες. Η συνέντευξη για τη νέα δουλειά που εναγωνίως αναζητούσες εδώ και καιρό, μπορεί να μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη σου. Παρακάτω θα βρεις 7 tips που θα σε κάνουν να νιώσεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου, ώστε να αφήσεις τις καλύτερες εντυπώσεις στον νέο σου εργοδότη.

1. Αξιοποιήστε τον καθρέφτη σας
Ο πιο εύκολος τρόπος να μελετήσετε και να βελτιώσετε την εικόνα που προβάλλετε είναι να κάνετε την ομιλία σας πρόβα μπροστά σε ένα καθρέφτη. Παρατηρήστε τις εκφράσεις και τις κινήσεις σας, και δείτε εάν φαίνεστε αγχωμένος ή με αυτοπεποίθηση. Μία εξίσου καλή εναλλακτική είναι και να παραστήσει το μελλοντικό εργοδότη σας ένας φίλος ή συγγενής.

2. Σταθερή, δυνατή χειραψία
Είναι η πρώτη επαφή που θα έχετε με τον συνεντεύκτη σας, φροντίστε να του αφήσει καλή εντύπωση. Μία δυνατή χειραψία δείχνει ότι έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό και τα προσόντα σας.

3. Ορθή στάση του σώματος
Μην καμπουριάζετε. Στητοί ώμοι, όρθια πλάτη και ψηλά το κεφάλι είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν κάθεστε απέναντι από ένα μελλοντικό εργοδότη. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να περάσει διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θα θέλατε.

4. Χαμόγελο
Ένα χαρούμενο πρόσωπο θα αφήσει μια θετική εντύπωση στο συνομιλητή σας και σίγουρα, όταν αργότερα θα μελετάει το βιογραφικό σας θα έχετε προσθέσει μία ευχάριστη νότα στη σκέψη του.

 

5. Όχι στα σταυρωμένα χέρια
Είναι μία στάση που δείχνει ότι κρατάτε άμυνες, ενώ όταν τα έχετε το πλάι του σώματός σας φαίνεστε πιο προσιτοί.

6. Διατηρείτε την οπτική επαφή
Όταν κοιτάζουμε το συνομιλητή μας στα μάτια, του δημιουργούμε την αίσθηση ότι η προσοχή μας είναι στραμμένη πάνω του, με αποτέλεσμα να μας συμπαθήσει πιο εύκολα.

7. Χαλαρώστε
Στόχος της συνέντευξης δεν είναι να σας αγχώσει αλλά να σας δώσει την ευκαιρία να δείξετε τα προσόντα και τις ικανότητές σας. Εάν είστε αγχωμένοι κατά τη διάρκειά της, δεν πρόκειται να το καταφέρετε και θα αφήσετε μία αρνητική εντύπωση στον συνεντεύκτη σας. Χαλαρώστε, έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και απολαύστε τη διαδικασία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο νερό χρειαζόμαστε πραγματικά;

Ψυχή & Σώμα / «8 ποτήρια την ημέρα»: Πόσο νερό πραγματικά χρειαζόμαστε;

Η Μερόπη Κοκκίνη συνομιλεί με τη διατροφολόγο Άννα Γαβριέλη για όσα ισχύουν – και δεν ισχύουν – γύρω από την ενυδάτωση, διαλύοντας διαδεδομένους μύθους και δίνοντας πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να φροντίζουμε σωστά τον οργανισμό μας, χωρίς υπερβολές ή παρανοήσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Έρικ Μ. Γκαρσία: Αυτισμός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και το δικαίωμα στην ορατότητα

The Upfront Initiative / Έρικ Μ. Γκαρσία: Αυτισμός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και το δικαίωμα στην ορατότητα

«Για πολύ μεγάλο διάστημα, τα αυτιστικά άτομα δεν είχαν την ευκαιρία να πουν τη δική τους ιστορία. Αν μπορώ να πω ότι πέτυχα κάτι μέσα από τη δουλειά μου, είναι ότι προσπάθησα να τους δώσω φωνή και να τα παρουσιάσω με την ανθρωπιά που τόσο συχνά τους στερεί η κοινωνία».
ΤΗΣ ΤΖΙΝΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ
Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Ψυχή & Σώμα / Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Χρειάζεται να έχουμε φορητό φαρμακείο ή αρκεί το φαρμακείο του νησιού; Είναι μύθος ότι τα παιδιά δεν πρέπει να κολυμπούν μετά το φαγητό; H Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδίατρο Γιώτα Γαργάλα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια
Για όσους δεν μπορούν να κοιτάξουν κάποιον στα μάτια ας κοιταζουν την μυτη του. Δεν θα μπορέσει να καταλάβει την διαφορά και εσείς δεν θα είστε κομπλαρισμένοι.