ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ντιζάιν αιδοίου: υπάρχει -και γίνεται δημοφιλές

Ντιζάιν αιδοίου: υπάρχει -και γίνεται δημοφιλές Facebook Twitter
12

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα μια από τις κορυφαίες κλινικές της Βρετανίας οι γυναίκες όχι απλά έχουν εξοικειωθεί με τις πλαστικές επεμβάσεις, αλλά τις πραγματοποιούν σε όλο και μικρότερη ηλικία. Μια από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις στην κλινική Transform Cosmetic Surgery στην Βρετανία είναι η αιδοιοπλαστική.

Η έρευνα που διεξήχθη κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών έδειξε ότι οι γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 18 και 24 πραγματοποιούν τη χειρουργική επέμβαση μείωσης χειλέων αιδοίου περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα. Η επέμβαση είναι γνωστή σαν 'Designer vagina' και θεωρείται η νέα μόδα στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.

Η κλινική πραγματοποιεί ετησίως πάνω από 1000 τέτοιες επεμβάσεις και η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς. Όπως λένε οι γιατροί τα περισσότερα αιτήματα είναι υπερβολικά και δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Μια από τις πιθανές αιτίες που έχει κάνει τις νεαρές γυναίκες να έχουν σχηματίσει συγκεκριμένα πρότυπα είναι σίγουρα η επαφή με την πορνογραφία. Οι γιατροί πάντα εξηγούν πως οι εικόνες αυτές δεν είναι ρεαλιστικές αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξεις γνώμη σε μια νεαρή κοπέλα. Ο Dr. Norman Rowe που διατηρεί κλινική στο Μανχάταν αναφέρει πως τα κορίτσια ζητάνε να αφαιρεθούν σχεδόν όλα τα χείλη του αιδοίου και πως συχνά καταφτάνουν στο ιατρείο με περιοδικά Playboy σαν παράδειγμα.

Εκτός από τα νεαρά κορίτσια πολλές είναι και οι γυναίκες ηλικίας άνω των 40 και 50 ετών που θεωρούν την επέμβαση αναπόσπαστο μέρος της αντιγηραντικής κοσμετολογίας. Μια ακόμη παράμετρος που σύμφωνα με τους γιατρούς παίζει ρόλο στην αναπάντεχη δημοφιλία τέτοιων επεμβάσεων είναι η μόδα. Οι γυναίκες έχουν αρχίσει να φοράνε κολάν και τα περιβόητα yoga pants όλο και πιο συχνά σε γυμναστήρια, αλλά και στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Το ύφασμα και η εφαρμογή τέτοιων ρούχων αποκαλύπτει πολύ περισσότερα για την ανατομία μιας γυναίκας και αρκετές είναι εκείνες που ανησυχούν για το πως δείχνει το επίμαχο σημείο.

Αν και η αιδοιοπλαστική γίνεται συνεχώς όλο και πιο δημοφιλής, στην κορυφή της ζήτησης εξακολουθούν να παραμένουν οι επεμβάσεις που έχουν να κάνουν με το στήθος, οι ρινοπλαστικές και οι λιποαναρροφήσεις. Ακόμη μια σχετικά καινούργια επέμβαση για την οποία αρκετές νεαρές κοπέλες δείχνουν ενδιαφέρον είναι η πλαστική στις θηλές.

Η γενική διευθύντρια της κλινικής Patricia Dunion, τονίζει: "Για πάνω από 40 χρόνια παρατηρούνε πως οι τάσεις αλλάζουν χρόνο με το χρόνο. Τον τελευταίο χρόνο είχαμε 350.000 πελάτες από όλη τη χώρα. Και πάλι οι τάσεις συχνά είναι απρόβλεπτες. Όταν παλιότερα ο ποδοσφαιριστής Wayne Rooney έκανε χειρουργική προσθετική μαλλιών, είχαμε σχεδόν 5000 αιτήματα από άντρες που ήθελαν το ίδιο."

Η Sarah Creighton, σύμβουλος γυναικολόγος στο University College Hospital, δήλωσε: " Η χειρουργική επέμβαση μείωσης χειλέων θα πρέπει να αξιολογηθεί πιο αυστηρά στο μέλλον. Νομίζω θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς μια γυναίκα οδηγείται με τόση ευκολία
στη θυσία σεξουαλικά ευαίσθητου ιστού που συμβάλλει στην ερωτική εμπειρία για χάρη των νέων προτύπων ομορφιάς. Νομίζω πως θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη και πιο προσωπική παροχή συμβουλευτικής στα νεαρά κορίτσια."

12

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

10 σχόλια
στο αρθρο αναφέρει πως αυτες οι γυναικες κανουν αυτην την επεμβαση,επειδη φορανε ρουχα που αποκαλυτουν την ανατομια του σωματος και ανησυχουν για το πώς δειχνει το μ@υν@ τους κι οχι για το οτι φαινεται! δηλαδη δεν εχουν προβλημα με το ματι που θα παιρνουν οι ανδρες,αλλα με το αν θα πουν καλα λογια γι' αυτο που ειδαν!!κοροιδα!δωστε τα χρηματα σας!ειστε αξιες τις μιρας σας!
Πιο πολύ το κάνουν για να μη φαίνεται, όχι για να φαίνεται ωραίο. Προς αποφυγή του camel toe. Αντιθέτως η μεγέθυνση στους άντρες γίνεται για να φαίνεται. Αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν να τους κράζει.
Στίχοι τραγουδιών με... χείλη...:(Τα χείλια μου καίνε):Τα χείλια μου καίνεγια σένα μου λένεπως άμα σε χάσωθα κλάψω, θα κλάψω.Τα χείλια μου καίνεγιατί τυραννιέμαιδε θα σε ξεχάσωμα όσο κι αν κλάψω(Αφού αμαρτήσανε τα δυο σου χείλη):Μες την καρδιά μου δεν νιώθω ζήλιαόλα πεθάνανε τελειωτικάαφού αμαρτήσανε τα δυο σου χείλιακαι άλλον φιλήσανε ερωτικά(Αυτά τα χείλη):Εχθές το βράδυ είχαμε τα ίδιαάργησες και με ζώσανε τα φίδιαη αγωνία μου έτρεχε με χίλιαμήπως φιλάει άλλος τα δυο σου χείλιαΕχθές το βράδυ είχαμε τα ίδιαάργησες και με ζώσανε τα φίδιαη αγωνία μου έτρεχε με χίλιαμήπως φιλάει άλλος τα δυο σου χείλια(Κόκκινα χείλη):Κόκκινα χείλιαΓεμάτη η μποτίλιαΝα παίζει η ορχήστρα να μη σταματάΒάρα το ντέφι Γιατί μες στο κέφιΓουστάρω τρελό σαματά(Κόκκινα χείλη φίλησα):Κόκκιν’ αχείλι εφίλησακι έβαψε το δικό μουκαι στο μαντίλι το `συρα κι έβαψε το μαντίλι(Στα χείλη μας ακόμη το φιλί):Στα χείλη μας χλωρό ακόμα το φιλίέλα ν’ αγαπηθούμε σε μια βουνοκορφήη άνοιξη τραγούδι ο ήλιος στην αυλήέλα ν’ αγαπηθούμε σε μια βουνοκορφή(Ήπια τα χείλη σου και χάνομαι):Ήπια τα χείλη σου και χάνομαι, ήπια την ίδια τη ζωή.Κάτι γεννιέται, το αισθάνομαι, ήπια τα χείλη σου και χάνομαι.● Και ο... Ύμνος:Το αδύνατο σημείο μουΜη με ρωτάς τι μου αρέσει πιο πολύμη με ρωτάς αφού τα γούστα μου τα ξέρειςμη με ρωτάς πού θα μου δώσεις το φιλίαφού τ’ αδύνατο σημείο μου το ξέρειςΕκεί που καίγομαι πολύθέλω να νιώσω το φιλίκαν’ το κορμί μου να μιλάπιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλάΜη με ρωτάς τι μου αρέσει πιο πολύαφού το ξέρεις πιο πολύ τι με τρελαίνειΜη με ρωτάς που θα μου δώσεις το φιλίσ’ ένα σημείο τ’ άγγιγμά σου με πεθαίνει
Τα νεαρά άτομα δεν αλλάζουν με τίποτε ιδέα γιατί συνήθως οι μεγάλοι προσπαθούν να διασκεδάσουν κάθε σημείο που αποτελεί την ιδέα τους. Όχι μόνο τα σημεία που δεν είναι σωστά. Εμφανίζοντάς τους έτσι ως μικρούς και παράλογους.Στην περίπτωση που συζητάμε, είμαι σχεδόν βέβαιος πως οι μεγάλοι μόλις φτάνουν στο σημείο που τους εξηγεί το κορίτσι ότι: δεν του αρέσει ο τρόπος που διαγράφεται από το ρούχο–κολάν... Αντί να του μιλήσουν και να του πουν στα ίσια πως σίγουρα μια τέτοια εγχείρηση θα έχει και τα καλά μα θα έχει και τα κακά, με σωστό ψάξιμο θα διαπιστώσει πως δεν κάθονται πάνω του όλα τα κολάν το ίδιο και δε ξέρω τι άλλο... αγωνίζονται να του αλλάξουν γνώμη με διάφορα ψέματα. Ενώ η γυμνή αλήθεια είναι πως σε αρκετά κορίτσια αυτή η εικόνα δεν είναι καθόλου φίνα.
Ίσως θα έπρεπε η πλαστική αυτή να πηγαίνει πακέτο με την ταυτόχρονη προσπάθεια χειρουργικής αντικατάστασης εγκεφαλικού ιστού κότας με αντίστοιχο ιστό ανώτερου θηλαστικού.
"ζητάνε να αφαιρεθούν *σχεδόν όλα τα χείλη* του αιδοίου""Όπως λένε οι γιατροί τα περισσότερα αιτήματα είναι υπερβολικά και *δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα*. Μια από τις πιθανές αιτίες που έχει κάνει τις νεαρές γυναίκες να έχουν σχηματίσει συγκεκριμένα πρότυπα είναι σίγουρα η επαφή με την πορνογραφία""Νομίζω θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς μια γυναίκα οδηγείται με *τόση ευκολία* στη θυσία *σεξουαλικά ευαίσθητου ιστού* που συμβάλλει στην ερωτική εμπειρία για χάρη των νέων προτύπων ομορφιάς."Ίσως αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν 3 τύπων κλειτοριδεκτομών, εκ των οποίων στους 2 αφαιρούνται ΚΑΙ χείλη (μερικώς ή εντελώς).http://en.wikipedia.org/wiki/Female_genital_mutilation#mediaviewer/File:FGC_Types.svg...just saying
Αφήστε τα χείλη σας κορίτσια,ο άντρας δεν τα βλέπει όπως εσείς και ούτε όλοι αναζητούν το "άψογο"του πορνό.Μεγάλο θέμα είναι η αιθηση που προκαλεί το καθετι,όχι μόνο στους οφθαλμούς.Αφήστε λοιπόν τα χείλη σας ήσυχα, μια χαρά για φίλημα είναι.