Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές!

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter
4
Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

 

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Αν ρωτήσει κανείς γιατί ο λόγος για τις γυναίκες και όχι για τους άνδρες, είναι μάλλον γιατί οι άνδρες δύσκολα γίνονται σεξουαλικά «πάσχοντες», αν το πρόβλημά τους έιναι ότι βαρέθηκαν τη μία και μόνο, -αγαπημένη τους-, γυναίκα. Αντίθετα μια γυναίκα στη πορεία της ζωής της με το σύντροφό που αιώνια αγάπησε μπορεί, σεξουαλικά, … να βαρεθεί.

Sexless female το ονομάζουν οι ειδικοί σεξολόγοι στα ακριβοπληρωμένα ιατρεία τους, σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία μέχρι στιγμής, που ωστόσο διαπιστώνουν με διογκούμενη έκπληξη, την έξαρση στον αριθμό των γυναικών που βαριούνται στη σχέση τους και χάνουν το ενδιαφέρον τους, n general ως επακόλουθο, για το σεξ.

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Είναι το sexless σύνδρομο όπως αποκαλείται, ή πιο ελεύθερα, η «βαρεμάρα» των γυναικών για ερωτική περίπτυξη, που σχεδόν έχει ταυτιστεί επιστημονικά πια με τον ορισμό της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξε ότι διεθνώς το 10-30% των γυναικών μεταξύ 20-60 ετών πάσχουν από διαταραχή Μειωμένης Σεξουαλικής Επιθυμίας γιατί δεν αισθάνονται την ίδια θέρμη που ένιωθαν στην αρχή της σχέσης με τον σύντροφό τους.

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Μέσα από αυτά τα δεδομένα, -που προέρχονται ωστόσο από ζευγάρια που προσπαθούν συνειδητά για να κρατήσουν υγιή τη σχέση του,ς-, η μονογαμία αναδεικνύεται σε μία από τις κύριες πηγές της Διαταραχής Μειωμένης Σεξουαλικής Επιθυμίας (HSSD) και μάλιστα όπως ακριβέστερα προσδιορίζεται είναι η έλλειψη λαγνείας (…!) που επέρχεται σε μια μακρόχρονη σχέση, όταν αυτή δημιουργεί - στη γυναίκα, ο άνδρας προφανώς δεν έχει τέτοιο πρόβλημα- συναισθηματική δυσφορία."

Για τους εξελικτικούς βιολόγους είναι θέμα «ορμής»! Το επονομαζόμενο vigor, η ρώμη του ανδρικού οργανισμού,που οι βιολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει στις γυναίκες στο επίπεδο της ίδιας σεξουαλικής ορμής. Οι πιο εμπειρικοί ψυχολόγοι ανακοινώνουν επισήμως ότι αυτή η διαφορά στην γενετήσια ορμή, είναι τελικά θέμα επιθυμίας της γυναίκας που ατονεί όταν μια γυναίκα έχει έναν σύντροφο για εκτεταμένη χρονική περίοδο.

Στο σύνολό τους οι επιστήμονες έχουν καταλήξει να παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να διατηρηθεί ίδια η επιθυμία στο σεξ με μόνο ένα άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα ο καθηγητής Bergner από το πειραματικό κέντρο του Κολούμπια τολμά να ανακοινώσει ότι ίσως κανένας από εμάς, άνδρες ή γυναίκες, να μην είναι πραγματικά βιολογικά «προγραμματισμένος » για one-and- only είδος σεξουαλικής ζωής. Και ίσως αυτό, προσθέτει, να πληρώνουμε με όλα τα προβλήματα στη διάρκεια μιας σχέσης.

Αν είναι έτσι, σχολιάζει ο καθηγητής ψυχολογίας Lori Brotto, στο Πανεπιστήμιο British Columbia η περιορισμένη λίμπιντο μπορεί και να είναι απλώς πλήξη ….»

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Ένα βαιάγκρα για τη γυναίκα είναι, αλήθεια, καημός πολλών ετών. Και το sexless female σύνδρομο, από ότι φαίνεται, πάλι το επανέφερε.

Οι New York Times ανακοίνωσαν ότι στα επόμενα χρόνια ένα αντίστοιχο -ροζ- χάπι θα κυκλοφορεί στην αγορά, και η λήψη του, θα ανοίγει άμεσα τις πύλες της γυναικείας ηδονής. Συγκεκριμένα, διευκρινίζουν οι ερευνητές του, «θα μπορούσε να είναι ακριβώς η λύση για κάποια ζευγάρια που θέλουν να επιμείνουν στις μονογαμικές σχέσεις τους. Ή, αλλιώς είναι η λύση που θα εμπλουτίσει την μονογαμία με μια «υποστήριξη», φαρμακευτική, για σεξουαλική ικανοποίηση τέτοια που θα απαλλάξει τα ζευγάρια από το σύνδρομο της μειωμένης επιθυμίας».

Τι καινούργιο θα κάνει το χάπι αυτό τόσο θεαματικά αποτελεσματικό;

Δεν έχει ανακοινωθεί ακριβώς στα μέχρι στιγμής επιστημονικά δημοσιεύματα. Είναι βέβαιο όμως ότι θα επιδρά στο επίπεδο της Επιθυμίας, πριν καν αυτό της Διέγερσης, δηλαδή ένα στάδιο πριν το αντίστοιχο στο οποίο επενεργεί το βαιάγκρα των ανδρών.

Όπως μέχρι τώρα αδιαμφισβήτητα αποδείχτηκε οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άνδρες κουβαλούν ερωτισμό καθαρά ψυχοσωματικό (ενώ οι άνδρες «υδραυλικό»).

 

Σε ελεύθερη μετάφραση, οι γυναίκες χρειάζονται mind & body διέγερση, δηλαδή σκεύασμα που να λειτουργεί, όχι στις αρτηρίες, αλλά στον εγκέφαλό τους, θα έλεγε κανείς, σαν ναρκωτικό.

Εδώ φιλοδοξεί να βρει τη θέση του το ροζ χαπάκι που αναγγέλθηκε.

Και για να μην κατηγορηθεί ως ψυχοτρόπο, θα λύσει, λέει, κοινωνικά προβλήματα όπως την πλήξη του μονογαμικού...

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της Κορίνα Πατέλη-Bell μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT

σχόλια

4 σχόλια
Είναι λάθος να καταφεύγουμε σε χάπια, πόσο μάλλον να ονομάζουμε ''διαταραχή-σύνδρομο'', κάτι που ουδεμία σχέση έχει με παθολογία. Η απουσία-υποχώρηση της σεξουαλικής διάθεσης, έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία της σχέσης. Με την ίδια τη σχέση και το συναισθηματικό μας ' απολογισμό' . Με αυτή τη λογική θα αρχίσουμε να παίρνουμε χάπια για όλα, για την χαρά, για τη δημιουργικότητα, για την θέληση, για τα κίνητρα. Είναι λάθος. Πρώτα υπάρχει έλλειμμα στη σχέση, κι ύστερα έρχεται ο αντίκτυπος. Όποιος θέλει αλλαγές, ας ασχοληθεί με την αιτία , κι όχι με το σύμπτωμα.
εγω παλι σε μακροχρονια σχεση σεξουαλικη πληξη δεν εχω ζησει..πιστευω πως το ολο θεμα εχει να κανει με τη σχεση που εχουμε με τον εαυτο μας και οχι με τους αλλους.