Gο Go Chocoholic!

Facebook Twitter
0

 Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

Ακόμη και πέντε λεπτά μια βόλτα  γύρω από το τετράγωνο που βρίσκεστε σας κατευνάζει, έδειξε αξιόπιστη έρευνα, από την ακατανίκητη λαχτάρα για σοκολατένια λιχουδιά.  

Ιδανικά, το σύνδρομο "θέλω σοκολάτα τώρα" το ξεπερνάτε με 15 λεπτά περίπατο, όπως συγκεκριμένα κατέδειξε η έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων, ακόμα μάλιστα και εάν κάθε μέρα την ίδια περίπου ώρα έχετε εθιστεί σε σοκολατένιες αμαρτωλές  μπουκιές.                

          

Για τις επιστήμες της δίατας και της εξάρτησης το craving στη σοκολάτα, δηλαδή η αναζήτησή της μέσα στην μέρα δεν σας έκανε ακόμη “σοκολατολικό”. 'Αλλωστε δεν είναι τόσο ανθυγιεινή. Σε μικρές ποσότητες η μαύρη σοκολάτα ειδικά, θεωρείται ωφέλιμη για τα αντιοξειδωτικά της στοιχεία, όπως και για τη διάθεση. Επεμβαίνει, έχουν δείξει οι έρευνες, στα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο και παρέχει ευφορία συναφή με αυτή του σεξ (έτσι τουλάχιστον δηλώνουν κάποιοι...)   

                                     

Η σοκολάτα στο γραφείο είναι συνήθεια που σε Ευρώπη και Αμερική παρατηρείται ότι κερδίζει όλο και περισσότερους κουρασμένους εργαζόμενους με πολύωρη δουλειά γραφείου και κυρίως τον χειμώνα.              

Μπουκιά τη μπουκιά όμως τα κιλά μαζεύονται. Ειδικά τώρα που ήρθαν οι γιορτές.

Η έρευνα των διαιτολόγων επιχείρησε να εξετάσει αν ένα μικρό διάλειμμα άσκησης και οξυγόνωσης του εγκεφάλου μας κάνει λιγότερο βουλιμικούς, αν μη τι άλλο, στις μεγάλες ποσότητες σοκολατένιας λιχουδιάς.

                                             

Και πράγματι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η βόλτα γύρω από το γραφείο βοηθά στο να καταναλώσουμε τη μισή ποσότητα από αυτή που θα τρώγαμε βουλιάζοντας νωθρά στις πολλές ώρες καθιστικής εργασιακής 

ζωής .                                          

                              

Η πολλή ή η περισσότερη δουλειά δεν επηράζει, σύμφωνα με την έρευνα το αν θα φάμε περισσότερο στο καθημερινό choco crave, στην περίπτωση      που έχουμε πάει την 15 λεπτη βόλτα μας. Θα καταναλώσουμε και πάλι τη μισή απο πσοότητα που θα εξαφανίζαμε χωρίς περίπατο.

Όσο για την must have ημερήσια βόλτα των 15 λεπτών, αρκεί  ακόμη και με χαλαρό ρυθμό περιπάτου, και ας είναι και window shopping!

                                                                

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ