Πικρό αντίο σε 14χρονο ομοφυλόφιλο που έδωσε τέλος στη ζωή του

Facebook Twitter
4

Τον Μάιο του 2011 ο Jamey από το Buffalo (της Νέας Υόρκης) ανέβασε ένα βίντεο στα πλαίσια της διαδικτυακής καμπάνιας κατά του ομοφοβικού bullying IT GETS BETTER. Ακούγεται λίγο ευάλωτος, αλλά το μήνυμα του είναι ξεκάθαρο και αισιόδοξο. Υπόσχεται σε όλους τους γκέι και τις λεσβίες έφηβους ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν γι' αυτούς ....

Κι όμως δεν πρόλαβε να δει τίποτα να καλυτερεύει ...

----

Την ώρα που οι αμερικανοί και αμερικανίδες στρατιώτες γιορτάζουν την πολυαναμενόμενη κατάργηση της πολιτικής διακρίσεων του αμερικανικού στρατού που ακούει στο όνομα Dont Ask Dont Tell, ένας ακόμα γκέι έφηβος αυτοκτονεί υπό το βάρος του ομοφοβικού bullying που συνεχίζει να μαστίζει την ομοφυλοφιλική κοινότητα, και ιδιαίτερα τους νέους.

Ο Jamey Rodemeyer ήταν μόλις 14 χρονων κι όμως πάλευε να ακουστεί σε έναν κόσμο με ομοφοβικούς δαίμονες και έκανε ότι μπορούσε για να τον αλλάξει. Στις 9 Σεπτέμβρη έγραφε στο μπλογκ του «Μιλάω συνέχεια για το οτι γίνομαι στόχος ομοφοβικού bullying αλλά κανείς δεν με ακούει. Τί πρέπει να κάνω για να ακουστώ;»

Μια βδομάδα μετά το ποστ αυτό ο Jamey βρήκε, δυστυχώς, τον τρόπο να μας κάνει να τον ακούσουμε, όλοι. Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι  του. Όλες οι ενδείξεις μιλούν για αυτοκτονία.

Στους μήνες που προηγήθηκαν, στις αναρτήσεις που ανέβαζε στο μπλογκ του μιλούσε για το πρόβλημα του bullying στα σχολεία αλλά και για κάποιες σκέψεις που έκανε ... σκεφτόταν να αυτοκτονήσει. Στις 8 του Σεπτέμβρη πόσταρε το εξής μήνυμα: «Κανείς στο σχολείο μου δεν νοιάζεται για την πρόληψη των αυτοκτονιών, την ώρα που εσείς με προπηλακίζετε λεκτικά και μου ξεσκίζετε την αξιοπρέπεια μου». Σε ένα ξεχωριστό ποστ την ίδια μέρα ενημέρωνε τους πάντες για το ότι ήταν Εθνική Ημέρα Πρόληψης Αυτοκτονιών. Παράλληλα, ανέβασε στο μπλογκ του και τους στίχους του κομματιού των Hollywood Undead που έλεγαν τα εξής:

I just wanna say good bye, disappear with no one knowing

I don't wanna live this lie, smiling to the world unknowing

I dont want you to try, you've done enough to keep me going

I'll be fine, I'll be fine, I'll be fine for the very last time

Το Σάββατο (10 Σεπτεμβρίου) πόσταρε και τους στίχους της Lady Gaga από το κομμάτι The Queen που λένε: «Μην με ξεχάστε όταν έρθω κλαίγοντας στην πόρτα του παραδείσου».

Την Κυριακή το πρωί (γύρω στις 1:30 πμ) ανέρτησε τα δυο τελευταία του μηνύματα. Στο ένα έλεγε πως θέλει πολύ να ξαναδεί την προγιαγιά του, που πέθανε πρόσφατα, και στο άλλο ευχαριστούσε την Lady Gaga (For everything you have done for me Paws up forever).

Και μετά το μπλογκ του σιώπησε για πάντα.

Η μαμά του αλλά και οι φίλες του διηγούνται το πόσο καλό, ευγενικό και γλυκό παιδί ήταν. Ήταν αρκετά εξωστρεφής και πρόσχαρος, πλησίαζε και έκανε φίλους του όλους όσους δεν είχαν άλλους φίλους. Ήθελε να κάνει τους πάντες να χαμογελούν, ακόμα και στις χειρότερες μέρες.

Είχε και ο ίδιος «κακές μέρες» όμως. Μιλούσε συχνά για τις επιθέσεις bullying που δεχόταν και για την αυτοκτονία, οι γονείς και οι φίλες του είχαν γνώση αυτών του των σκέψεων. Οι αντιδράσεις όμως των υπολοίπων συμμαθητών του σε όσα έγραφε για όλα αυτά στον ιστότοπο του, ήταν αποκαρδιωτικές, αδυσώπητες, βάρβαρες. Να τι είδους (ανώνυμα) μηνύματα άφηναν στη σελίδα του.

«Ο Jamey είναι ηλίθιος, γκέι, χοντρός και άσχημος. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!»

«Δε με νοιάζει καθόλου αν πεθάνεις. Κανέναν δε νοιάζει. Άρα κάν’ το J Θα έκανες τους πάντες πολύ πιο χαρούμενους αν το έκανες!»

Είχε βέβαια και μηνύματα υποστήριξης, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετά για να τον αποτρέψουν από το μοιραίο. Η μαμά του λέει οτι από το δημοτικό είχε προβλήματα και ήταν συναισθηματικά ταραγμένος. Από τότε είχε τάσεις αυτοκτονίας. Αλλά όταν πια πήγε στο γυμνάσιο, τότε είχε να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις. Όταν τον ρωτούσε η μαμά του αν όλα ήταν καλά, αν είχε προβλήματα, αυτός αρνιόταν το οποιοδήποτε πρόβλημα. Και μάλιστα μια βδομάδα πριν το μοιραίο, όταν οικογενειακώς πήγανε σε ένα κάμπινγκ, ο ίδιος φαινόταν χαρούμενος και ξένοιαστος. Έβλεπε τακτικά ένα ψυχοθεραπευτή και έναν κοινωνικό λειτουργό.

Πόσοι ακόμα έφηβοι ομοφυλόφιλοι και λεσβίες χρειάζεται να αυτοκτονήσουν (ή να πεθάνουν από ανελέητο bullying) για να βάλουν μυαλό οι ομοφοβικοί συντηρητικοί και να σταματήσουν τη ρητορική του μίσους που τρέφει και γιγαντώνει το bullying και κάθε είδους επίθεση εναντίον της σεξουαλικότητας κάποιου;

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Όταν βίαια σταματά να μιλάμε η καρδιά και τα έργα των χεριών των άλλων κατασπαραζουν παιδικά χρόνια και καταδικάζουν την αθωότητά τότε έχουμε γεγονότα σαν αυτό. Είναι λυπηρό και ειδεχθες!! Πόσα ακόμα παιδιά θα πρέπει να κλειστουν πιο βαθιά στην "ντουλάπα" του και φοβούνται τον ίδιο τους τον εαυτό;; Ειλικρινά τι κέρδισε αυτός ήταν αυτοί που το καταφέρνουν κάτι τέτοιο;; Τι..;;!
Άραγε οι γονείς των παιδιών που έκραζαν το παιδάκι που αυτοκτόνησε, τι να έχουν να πουν για ολα αυτά; Και μη μου πείτε πως δεν φταίνε καθόλου. Θα ήθελα κάποιος να έβρισκε και να ρωτούσε εκείνο το παιδί που έγραψε ότι του αξίζει να πεθάνει, τί πιστεύει για όλα αυτά.
το περιεχόμενο του άρθρου αυτού βέβαια είναι παλιό, έτσι; διότι το παιδί αυτό μας άφησε πριν ένα χρόνο.. και από τότε πόσα ακόμα έχουν συμβεί.. είναι λυπητερό.. κ εμείς τι κάνουμε γι'αυτό; σκεφτείτε το!