Οι πρώτες αλληγορίες του True Detective

Οι πρώτες αλληγορίες του True Detective Facebook Twitter
0

Ακολουθούν spoilers!


«Αυτή είναι η λιγότερο αγαπημένη μου ζωή» τραγουδάει η Laura Lynn στο πρώτο επεισόδιο του True Detective, σε μια σκηνή φορτισμένη με ατμόσφαιρα παρακμιακού μπαρ που για μερικούς αποτελεί την πιο δυνατή σκηνή του επεισοδίου και για άλλους την πιο αδύναμη. Το τραγούδι της Lynn είναι διεισδυτικό και μένει στη μνήμη για πολύ καιρό αφού τελειώσει το επεισόδιο.

Δείτε ταυτόχρονα με την Αμερική τα νέα επεισόδια του κύκλου αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσω του εξελιγμένου αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+



Η φωνή της Laura Lynn ακούστηκε για πρώτη φορά στο σήριαλ πριν από λίγους μήνες, με το τραγούδι του πρώτου τρέιλερ. Η σιωπή γύρω από την ταυτότητα της τραγουδίστριας όξυνε την περιέργεια των θεατών και πολύ λίγα πράγματα έγιναν γνωστά εκτός από το όνομά της.Το τραγούδι αυτό δεν έχει εμφανιστεί σε άλλο τρέιλερ από τότε, αλλά τώρα είναι διαθέσιμο στο YouTube.



Η Laura Lynn είναι συνθέτης και τραγουδίστρια από το Nashville που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό χάρη στο True Detective. Τα τελευταία χρόνια έχτισε μια καριέρα με πολλά άλμπουμ που δεν άκουσαν πολλοί άνθρωποι, αλλά άρεσαν πολύ. Σε συνεργασία με τον παραγωγό T Bone Burnett έγραψε κι άλλα τραγούδια αποκλειστικά για τη σειρά που καλύπτονται από μυστήριο και θα ακούσουμε τις επόμενες εβδομάδες.


Όλος ο χρυσός της Καλιφόρνια

Tο τελευταίο πλάνο αποκαλύπτει τον διττό χαρακτήρα της Καλιφόρνια, συνοδευόμενο από ένα τραγούδι του σχολιάζει την εικόνα. Το τοπίο είναι μοναδικής ομορφιάς, με μια θάλασσα ήρεμη και έναν ουρανό που μόλις χαράζει. Σε μια άκρη όμως, σε ένα σκοτεινό ακόμα σημείο, οι δυνατοί προβολείς των περιπολικών φωτίζουν μια σκηνή εγκλήματος.



Hagakure

Ένα βιβλίο που εμφανίζεται για ένα μόλις δευτερόλεπτο, με τον κώδικα των Σαμουράι, που δηλώνει «η αποστολή ενός πολεμιστή είναι ο θάνατος». Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους ντετέκτιβ ως πολεμιστές;


Το ινστιτούτο Panticapaeum

Η Άνι επισκέπτεται τον πατέρα της, ο οποίος είναι ένας πρώην/νυν χίπις και New Age γκουρού, σε ένα ινστιτούτο που ονομάζεται Panticapaeum. Το Παντικάπαιο (σήμερα Κερτς) ήταν αρχαία πόλη του Κιμμέριου Βόσπορου στην Ταυρική χερσόνησο, αποικία των Μιλήσιων. Ιδρύθηκε το 540 π.Χ. και γρήγορα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη χάρη στη θέση του λιμανιού της. Κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ. το Παντικάπαιο και το Βασίλειο του Βοσπόρου δέχτηκαν επιδρομές των Οστρογότθων και τελικά η πόλη καταστράφηκε και ερημώθηκε από τους Ούννους το 375 μ.Χ.

Ο δεύτερος κύκλος έχει ξεκινήσει δυναμικά και είμαστε ήδη πάρα πολλοί εμείς που περιμένουμε με αγωνία το νέα επεισόδια. Μένουμε λοιπόν συντονισμένοι στα κανάλια Novacinema για το καθιερωμένο ραντεβού της Κυριακής στις 4 μετά τα μεσάνυχτα, όπου μπορούμε να δούμε τα νέα επεισόδια ταυτόχρονα με την Αμερική. Και για ακόμα μεγαλύτερες αναλύσεις μπορούμε πάντα να τα ξαναδούμε μέσω του εξελιγμένου αποκωδικοποιητή NovaBox+

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ