Παίξτε χιλιάδες αυθεντικά vintage ηλεκτρονικά παιχνίδια εντελώς δωρεάν στο Internet Archive

Παίξτε χιλιάδες αυθεντικά vintage ηλεκτρονικά παιχνίδια εντελώς δωρεάν στο Internet Archive Facebook Twitter
0

Εάν ήσουν παιδί την δεκαετία του 1980, η σχέση σου με τα βίντεογκέιμς θα είχε οριστεί είτε μέσα στις αίθουσες ψυχαγωγίας (κοινώς "ουφάδικα") που ήταν διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα, στις οθόνες των ηλεκτρονικών που λειτουργούσαν με δραχμές, δίπλα σε τραπέζια πινγκ-πόνγκ και μπιλιάρδου ή στο σπίτι κάποιου φίλου που είχε κάποια από τις δημοφιλείς κονσόλες ή πρωτόγονα PC της εποχής.

Παίξτε χιλιάδες αυθεντικά vintage ηλεκτρονικά παιχνίδια εντελώς δωρεάν στο Internet Archive Facebook Twitter

Μιλάμε για τίτλους παιχνιδιών που άφησαν εποχή και έδωσαν σχήμα και μορφή στα "electric dreams" ολόκληρων γενεών που σήμερα θεωρούνται πια cult αλλά έχουν χιλιάδες οπαδούς, ακόμα και πολύ νεώτερων ηλικιών.

Αν θες να αναβιώσεις, να γνωρίσεις ή να "καείς" με τα ψηφιακά απομεινάρια μιας ολόκληρης εποχής, τότε μια επίσκεψη στο Archive.org (τον απόλυτο προορισμό για τo digital μνημονικό μας) είναι αυτό ακριβώς που σου χρειάζεται.

Στις ενότητες Console Living Room και Internet Arcade, θα βρεις χιλιάδες -δεν είναι σχήμα λόγου, μιλάμε για σχεδόν τρεισήμισι ΧΙΛΙΑΔΕΣ- ρετρό ηλεκτρονικά παιχνίδια που εμφανίστηκαν στις γνωστότερες κονσόλες, υπολογιστές και όρθια coin op, από τα τέλη των 1970s έως τα μέσα των 1990s. 

Παίξτε χιλιάδες αυθεντικά vintage ηλεκτρονικά παιχνίδια εντελώς δωρεάν στο Internet Archive Facebook Twitter

Εξοπλίσου μια υπερταχεία σύνδεση στο Internet, όπως το OTE VDSL, ειδοποίησε φίλους και γνωστούς ότι δεν σε έχουν απαγάγει ... εξωγήινοι, και αφέσου σε μια πραγματικά vintage εμπειρία που σου προσφέρουν οι αυθεντικές αναπαραγωγές σε fullscreen, όλων αυτών των κινούμενων pixels, που αποτελούν τους προγόνους του μοντέρνου gaming.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ