Απεργία την Πρωτομαγιά

5 site και 2 applications που θα σε “εκτοξεύσουν” στο σύμπαν

5 site και 2 applications που θα σε “εκτοξεύσουν” στο σύμπαν Facebook Twitter
1

Μετέτρεψε την οθόνη του υπολογιστή σου σε... παρμπρίζ διαστημόπλοιου με μερικά κλικ!

Διάστημα. Δεν υπάρχει σημείο στην καταγεγραμμένη ανθρώπινη ιστορία που να μην αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, λατρείας, μυστικισμού και έρευνας, αλλά και μια αφορμή για να κρατάει την φαντασία του είδους μας σε εγρήγορση.

Όπως είναι φυσικό, το Internet δεν θα μπορούσε να μην αντικατοπτρίζει όλα τα παραπάνω, προσφέροντας έναν πραγματικό ωκεανό γνώσης για ερασιτέχνες αστρονόμους αλλά και πεδίο ανταλλαγής απόψεων, γνώσεων και φυσικά φαντασμαγορικών εικόνων και ήχων!

Εκτός από τις σελίδες της NASA και της EASA στο SoundCloud και τις live κάμερες του ISS HD EARTH Viewing Experiment, που μας συνδέουν απευθείας με τις συμπαντικές εικόνες και ήχους, ας δούμε μερικά από τα κορυφαία site που θα σας εκτοξεύσουν στο σύμπαν και τα μυστικά του, από την οθόνη του υπολογιστή σας.

5 site και 2 applications που θα σε “εκτοξεύσουν” στο σύμπαν Facebook Twitter
 

1.  Universe Today - http://www.universetoday.com

Ένα blog μετράει τ’ άστρα! Pop αστρονομία, νέα για τις τελευταίες αποστολές της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, τηλεσκόπια, διαστημική τεχνολογία και εκλαϊκευμένες απαντήσεις σε ερωτήματα αστρονομικής φύσεως, μέσω του δημοφιλούς καναλιού του στο YouTube, το Universe Today, δεν πρέπει να λείπει από τα boobkmarks σας.

2.  Bad Astronomy - http://www.slate.com/blogs/bad_astronomy.html

Κλασσικό blog αστρονομίας που πλέον βρήκε στέγη στο γνωστό πολυθεματικό σάιτ slate.com. Τα άρθρα του είναι ‘ψαγμένα’ και καλογραμμένα κι έχουν ένα φανατικό αναγνωστικό κοινό που παρακολουθεί πεινασμένο τον τρόπο με τον οποίο οι συντελεστές του Bad Astronomy επιλέγουν και αναλύουν τη διαστημική θεματολογία δίνοντας τους τροφή για σκέψη, απευθείας από το σύμπαν. Χιλιάδες likes και σχόλια αλλά και retweets και followers υπάρχουν και στις σελίδες του site στο Facebook και το Twitter.

3.  Space.com - http://www.space.com

Ένα από τα παλαιότερα μονοθεματικά site με αντικείμενο –τι άλλο;- το διάστημα, τα διαστημικά ταξίδια, την τεχνολογία, την αστρονομία και το skywatching ως χόμπι. Από το 1999 διαθέτει ένα τεράστιο κοινό, αλλά και μια εξίσου μεγάλη βάση δεδομένων με άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο, ενώ το φιλικό του design, προκαλεί ακόμα και άσχετους με το αντικείμενο να το ψάξουν, μετατρέποντάς τους σε ‘πιστούς’ του διαστήματος.

4.  Sky and Telescope - http://www.skyandtelescope.com

Αν και ο τίτλος του site λειτουργεί περισσότερο αποτρεπτικά, παραπέμποντας σε γραφικούς ιστοτόπους που χρησιμοποιούν το φορμάτ “τάδε και δείνα” (π.χ. κυνήγι και ψαροντούφεκο), το Sky and Telescope,  - η ηλεκτρονική εκδοχή του ομόνυμου περιοδικού- αποτελεί έναν θησαυρό άρθρων και πληροφοριών για το διάστημα και όσους θέλουν να ασχοληθούν με την παρατήρηση του διαστήματος και των πλανητών.

5. NASA - http://www.nasa.gov

Η λίστα με τα διαστημικά site θα ήταν λειψή εάν δεν συμπεριλαμβάναμε τον επίσημο δικτυακό τόπο της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ. Ο πλούτος του περιεχομένου είναι τόσο μεγάλος όση και η ιστορία της πρωτοπόρου υπηρεσίας των διαστημικών ταξιδιών και έρευνας. Υπάρχουν από ακραιφνώς επιστημονικά άρθρα έως εκλαΪκευμένη διαστημική γνώση. Το section του site με τα βίντεο και τις φωτογραφίες είναι μαγευτικό, ενώ το “Image of the Day” του site της NASA κοσμεί τακτικά τις σελίδες (ηλεκτρονικές και χάρτινες) των μεγαλύτερων μέσων του κόσμου.

5 site και 2 applications που θα σε “εκτοξεύσουν” στο σύμπαν Facebook Twitter
 

+ Space Apps

Δύο δωρεάν applications, που μετατρέπουν την οθόνη του smarphone σε παράθυρο στο σύμπαν.

ANDROID – GOOGLE SKY MAP

Δωρεάν από το Play Store. Το αγκαθιστάτε στο smartphone, το στρέφετε προς τον ουρανό, και βλέπετε το διάστημα αστερισμό προς αστερισμό και πλανήτη προς πλανήτη, με τα ονόματά τους και τις θέσεις τους, σε πραγματικό χρόνο. Εάν ζούσε σήμερα ο Γαλιλαίος, θα ήταν η αγαπημένη του εφαρμογή!

iOS – SkyView

Εάν έχεις iPhone ή iPad και δεν έχεις εγκαταστήσει αυτή την εφαρμογή, χάνεις! Μετατρέπει την οθόνη του κινητού σου σε φινιστρίνι διαστημόπλοιου. Σου μαθαίνει τους πλανήτες, τα ονόματα των αστερισμών, του γαλαξία, και δεν ξεκολλάς. Δεν ψηφίστηκε τυχαία η εφαρμογή του iTunew, επί δύο συναπτά έτη!

+ BONUS

 

H Γη και ο Ήλιος σε ανάλυση 4Κ.

Απλά πατήστε το play και δείτε τη γη και τον ήλιο σε «τερατώδη» 4Κ ανάλυση για να μη σας ξεφύγει καμμιά λεπτομέρεια! Μαγεία ακόμη κι άν τα δείτε σε ... απλό High Definition (1080p)

 

ΓΗ

 

ΗΛΙΟΣ

 

 

 

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια