Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ

Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter
4

Από την Μυρσίνη Τσαδάρη

 

Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter
Αφροδίτη Φλώρου: εργάστηκε στο marketing τραπεζικών εταιρειών, και πάνω από 15 χρόνια σε συνδρομητική τηλεόραση όταν αποφάσισε να ακολουθήσει το δύσκολο αλλά όμορφο δρόμο της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας.

Η Γιάννα Ματθαίου και η Αφροδίτη Φλώρου, χρόνια φίλες, αλλά τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους και το 2013, άνοιξαν τη δική τους εταιρεία.  Χρειάστηκαν μόλις λίγοι μήνες ώστε η 'Αnassa' να αποσπάσει το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Στη διαδρομή γέλασαν, έμαθαν, ξενύχτησαν, κουράστηκαν, αλλά δε θα το άλλαζαν με τίποτα. Η 'Αnassa', αναδεικνύει τα ελληνικά αρωματικά φυτά και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Πρόκειται για μία εμπειρία η οποία αρχίζει με το άνοιγμα μιας πολυτελούς συσκευασίας, και στη συνέχεια η προετοιμασία του αφεψήματος μοιάζει με ιεροτελεστία. Anassa Organics: μία από τους τέσσερις νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2014.

Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter
Γιάννα Ματθαίου : εργάστηκε για πάνω από 20 χρόνια στο marketing και τις πωλήσεις σε χρηματοοικονομικές εταιρείες. Πάντα ήλπιζε να ασχοληθεί με κάτι δικό της, πέρα από τα στενά και πολλές φορές αρτηριοσκληρωτικά πλαίσια των εταιρειών. Κάτι που θα διοχέτευε την ενέργεια και τη φαντασία της δημιουργικά.
Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter

Πώς προέκυψε αυτό το concept;

Όταν ξεκινήσαμε, η κατάσταση στη χώρα δεν ήταν θετική και στο εξωτερικό δεν άκουγες παρά μόνον αρνητικά σχόλια για οτιδήποτε ελληνικό. Αποφασίσαμε να ανατρέψουμε την κακή φήμη, με κάτι απολύτως ελληνικό, ένα απ' όσα αγαπούμε πολύ, κάτι που θα μάγευε με το άρωμα και την ποιότητά του, κάτι που θα μετέφερε την υπεροχή της ελληνικής γης ως την άκρη του κόσμου. Τα πρώτα που αναδύουν αυτή τη ξεχωριστή ελληνική ευωδιά είναι τα αρωματικά φυτά. Κάπως έτσι, ξεκίνησε αυτή η διαδρομή.

Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter
Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter

Το σημαίνει Αnassa και πώς το εμπνευστήκατε;

Η διαδικασία για την ανεύρεση του ονόματος ήταν περίπου ίδια με αυτή που ακολουθούν οι γονείς για να επιλέξουν όνομα για τα παιδιά τους. Κινητοποιήθηκαν φίλοι και συγγενείς και γράφτηκαν πολλές λίστες ονομάτων. Οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι, η Έφη, ο Μάνος και ο Σπύρος ξενύχτησαν μαζί μας. Όταν πρωτοακούστηκε το Άνασσα - βασίλισσα στα αρχαία ελληνικά - παρά τις όποιες αρχικές διαφωνίες και δισταγμούς, η αναζήτηση έλαβε τέλος. Η Αφροδίτη το υιοθέτησε αμέσως και μας παρέσυρε όλους. Για εμάς, Anassa είναι η ελληνική γη, μια πραγματική βασίλισσα που διαθέτει και παρέχει ανεξάντλητους θησαυρούς.

Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter

Οι συσκευασίες είναι ένα κόσμημα, και ο τρόπος προετοιμασίας και σερβιρίσματος είναι ολόκληρη ιεροτελεστία. Γιατί επιλέξατε όλο αυτό το στήσιμο;

Παρατηρήσαμε πως τα εξαιρετικά ελληνικά αρωματικά φυτά φθάνουν στην αγορά σε ακατάλληλες συσκευασίες που υποβαθμίζουν το προϊόν και διακυβεύουν την ποιότητά του. Επιπλέον, για να ετοιμάσει κανείς ένα ρόφημα απαιτείται μια διαδικασία που δεν είναι εύκολη στην καθημερινότητα. Οι οπαδοί των αφεψημάτων δυσκολεύονται να μεταφέρουν και να χρησιμοποιούν τα σύνεργα (τσαγιέρα, σουρωτήρι) στο χώρο εργασίας ή και αλλού. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να τα συσκευάσουμε έτσι όπως τους αξίζει και θελήσαμε να προσφέρουμε μια λύση που θα έκανε εύκολη την παρασκευή τους, χωρίς να χαθεί η μαγική ιεροτελεστία. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να περιλαμβάνεται στη συσκευασία ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρασκευής με ειδικά βιοδιασπώμενα φίλτρα και ξύλινα στηρίγματα για την κούπα, μέσα στα μεταλλικά κουτιά που προστατεύουν ιδανικά τα βότανα και τα διατηρούν αναλλοίωτα. Βάζοντας την ποσότητα της δόσης που χωρά στο φακελάκι, το στερεώνεις απλά με το ειδικό ξυλάκι στα χείλη της κούπας και ξεκινάς την ιεροτελεστία του σερβιρίσματος.
Η MNP Design ανέλαβε με εξαιρετική επιτυχία να επενδύσει την ιδέα μας. Μας παρέδωσε υπέροχες ετικέτες με σκίτσα πλασμάτων της ελληνικής μυθολογίας. Η δουλειά αυτή απέσπασε το χρυσό βραβείο στα European Design Awards 2014. Για τα βότανα που συσκευάστηκαν μόνα τους, δηλ. τσάι του βουνού, μέντα, λουίζα και χαμομήλι επιλέξαμε την Αθηναϊκή κουκουβάγια, την αλεπού της Τευμησσού, το ελάφι της Κερύνειας, τη χελώνα της Αθηνάς. Για τα μείγματα που το καθένα έχει διαφορετική δράση επιλέξαμε μυθικά πλάσματα που προήλθαν από σύνθεση: Τάλως (άνδρας από χαλκό), Γοργόνα (γυναίκα και ψάρι), Σειρήνα (γυναίκα και πουλί), Πήγασος (άλογο και πουλί) και ο θεός Ύπνος (άνθρωπος με φτερά). 

 

 

Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter

 

Πώς επιλέγονται τα προϊόντα της Anassa; 

Το δεύτερο στοίχημα του εγχειρήματος ήταν η ποιότητα. Δύσκολο; Αρκετά. Τα αρωματικά βότανα που συσκευάζονται σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις ελληνικά. Κατά ένα σημαντικό ποσοστό, εισάγονται από άλλες χώρες σε χαμηλότερο κόστος και είναι υποδεέστερα σε ποιότητα. Ακόμη κι όταν είναι βότανα ελληνικής παραγωγής, μια πληθώρα παραγόντων (τρίμμα αντί για ολόκληρα φύλλα, προσθήκη τεχνητών αρωμάτων ή φυτοφαρμάκων κ.ά.) υποβαθμίζουν αισθητά την ποιότητά τους. Επιμένουμε στην ελληνική προέλευση. Οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες ευνοούν μοναδικά ότι φυτρώνει στην Ελλάδα, την τρίτη χώρα στον κόσμο σε βιοποικιλότητα και ανάμεσα στις πέντε πρώτες χώρες με τον μεγαλύτερο πλούτο σε αρωματικά φυτά. Αυτό που κάνει τα αρωματικά φυτά που καλλιεργούνται σε ελληνικά εδάφη να ξεχωρίζουν, είναι η περιεκτικότητα τους σε αιθέρια έλαια. Για να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων σε όλα τα στάδια, από την ελληνική γη μέχρι την κούπα του 'ψαγμένου' καταναλωτή, συνεργαστήκαμε με ομάδα ειδικών επιστημόνων. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας αξιοποιήθηκαν με τις καλύτερες επιλογές σε ό,τι μπορεί να κάνει τη διαφορά: ποια ελληνικά βότανα είναι σημαντικά, σε ποιες περιοχές ευδοκιμούν περισσότερο, πώς πρέπει να συλλέγονται και πώς να συσκευάζονται για να διατηρούν το άρωμα, τη γεύση και τις ευεργετικές ιδιότητές τους στο ακέραιο. Και ακόμα, ποιοί συνδυασμοί είναι κατάλληλοι για διάφορες χρήσεις και σε ποιές αναλογίες (μείγματα βοτάνων). Τα αρωματικά φυτά που περιέχονται στα μείγματα επιλέχθηκαν έτσι ώστε ο συνδυασμός τους να βοηθά προς μια κατεύθυνση αλλά επιλέχθηκαν επίσης και για την υπέροχη γεύση που προσφέρουν.

Οι οπαδοί των αφεψημάτων δυσκολεύονται να μεταφέρουν και να χρησιμοποιούν τα σύνεργα (τσαγιέρα, σουρωτήρι) στο χώρο εργασίας ή και αλλού. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να τα συσκευάσουμε έτσι όπως τους αξίζει και θελήσαμε να προσφέρουμε μια λύση που θα έκανε εύκολη την παρασκευή τους, χωρίς να χαθεί η μαγική ιεροτελεστία.

 

Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter

Όλα τα βότανά είναι βιολογικής καλλιέργειας;

Ναι, γιατί θελήσαμε να προσφέρουμε άριστα ελληνικά αρωματικά φυτά στην κορυφαία ποιότητά τους. Δίχως φυτοφάρμακα, δίχως χημικά λιπάσματα, από ξεκούραστα εδάφη, που προσφέρουν αβίαστα και ανόθευτα αρώματα, υπέροχες γεύσεις και πολύτιμες ιδιότητες.
Όταν ανοίγεις μια συσκευασία Άnassa, η όσφρησή σου χαίρεται απρόσμενα με την ευωδία που σε κατακλύζει. Αντιλαμβάνεσαι πως θα δοκιμάσεις κάτι πολύ ξεχωριστό. Αρχέγονες μνήμες σε προσκαλούν να γευτείς ένα αφέψημα από γνήσια ελληνικά αρωματικά φυτά στην βέλτιστη δυνατή ποιότητα. Η διάκριση 4 προϊόντων μας στο διεθνή διαγωνισμό γεύσης GREAT TASTE AWARDS 2014 ήταν η επιβεβαίωση. Τα προϊόντα που βραβεύτηκαν ήταν το Pure Symmetry, που βοηθά αυτούς που ακολουθούν δίαιτα για απώλεια βάρους, το Pure Defence, που βοηθά το κρυολόγημα και την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, το Pure Happinness, ένας μοναδικός συνδυασμός τεσσάρων βοτάνων που τονώνει τον οργανισμό και η Μέντα, που έχει απίστευτες ιδιότητες γνωστές από την αρχαιότητα και που λόγω καταγωγής είναι εξαιρετικής γεύσης και οσμής. Υπάρχουν ακόμα το Pure Peace, που βοηθά στη χαλάρωση και το Pure Youth, που είναι ένα ιδιαίτερο αντιοξειδωτικό ρόφημα.

Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter
Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter
"Η ιδέα και η προσπάθεια νοιώθουμε ότι αναγνωρίστηκε αφού επιβραβεύτηκε με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Με την επιλογή τους αυτή, μας παρέχουν απαραίτητη βοήθεια και ώθηση για τη συνέχιση και την επέκταση της δραστηριότητας μας."

Βοηθήστε μας να επιλέξουμε το αφέψημα που μας αρμόζει.

Η επιλογή των ροφημάτων εξαρτάται από το τι θέλει κάποιος από το ρόφημά του, αλλά εξαρτάται και από τη γεύση που προτιμά. Είναι γνωστή από την αρχαιότητα η ευεργετική δράση των αρωματικών βοτάνων στον ανθρώπινο οργανισμό. Ανεξαρτήτως επιλογής, όλα τα ροφήματα προφέρουν πραγματική απόλαυση, αποτοξίνωση, χαλάρωση και ευεξία. 

Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter
Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter
Ποτέ πριν δεν πίναμε έτσι τσάϊ Facebook Twitter
4

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια