ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΓΚΑΛΟΠ: Υπήρξαν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή;

ΓΚΑΛΟΠ: Υπήρξαν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή; Facebook Twitter
13

Η Χρυσή Αυγή, παρουσιάζοντας το βίντεο Μπαλτάκου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση άσκησε πίεση στη δικαιοσύνη για να φυλακίσει την ηγετική ομάδα του κόμματος. 

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι δεν υπήρξε τέτοια παρέμβαση κι ότι τα στοιχεία αρκούσαν για το χαρακτηρισμό του κόμματος ως εγκληματική οργάνωση. 

Εσείς τι πιστεύετε;

Απαντήστε στο πρόχειρο γκάλοπ του LIFO.gr

 

 

13

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Παρέμβαση Σαμαρά ή παρέμβαση και πιέσεις αφόρητες έξωθεν και άνωθεν για να παρέμβει ο Σαμαράς; Όπως ακριβώς είχε πει ο Ρουπακιώτης που επαληθεύεται τελικά; Ακούμε στο βίντεο ότι ο πρωθυπουργός ορυόταν όχι από... αντιφασισμό αλλά επειδή είχε υποσχεθεί στα μεγάλα αφεντικά μπουζούριασμα ως και του καφετζή της ΧΑ, όμως η δικαιοσύνη του έκανε χαλάστρα! Τέτοιο αίσχος δηλαδή δεν ξανάγινε. Είπαμε, δημοκρατία της πλάκας έχουμε, προτεκτοράτο για τα πανηγύρια είμαστε, αλλά όχι κι έτσι βρε αδερφέ.
Πάντως το αν η έρευνα και οι συλλήψεις της χα ήταν αποτέλεσμα πολιτικής (κυβερνητικής για την ακρίβεια) παρέμβασης προς την δικαιοσύνη και το αν τα στοιχεία της έρευνας είναι αληθή ή όχι, είναι δυο διαφορετικές συζητήσεις για μένα. Το λέω για τους οπαδούς της χα που έχουν ξεσπαθώσει αυτές τις μέρες.
Τα στοιχεια αρκουσαν, αλλά το οτι η δολοφονια Φυσσα εφερε την κυβερνηση (που μεχρι τοτε σφυριζε αδιαφορα) σε δυσκολη θεση και ουσιαστικα την αναγκασε να αλλαξει σταση, ειναι πραγματικοτητα. Γιατι ο Δενδιας κρατουσε τους φακελους στο γραφειο του; Αν δεν ειχε δολοφονηθει ο Φυσσας θα ειχαμε την ιδια εξελιξη στα γεγονοτα;
Δε νομιζω πως υπηρξαν παρεμβασεις προς την κατευθυνση της δημιουργιας λογων φυλακισης για τα μελη της Χ.Α. Πολυ απλα γιατι αυτοι οι λογοι υπαρχουν. Τοσα αδικηματα και εγκληματα εχουν κανει (π.χ. ξυλοδαρμοι και δολοφονιες μεταναστων, δολοφονια Φυσσα, κατοχη οπλων, συσταση και εκπαιδευση παραστρατιωτικων οργανωσεων κ.α.) Α, ξεχασα και τις υποκλοπες (τελευταιο αδικημα Κασιδιαρη).Αυτο που βγαινει σαν συμπερασμα, ειναι οτι η οποια μεθοδευση εχει γινει απο την κυβερνηση (απο τα ακροδεξια μελη της εστω) σε συνεργασια με τη Χ.Α. ειναι προς την κατευθυνση του να χασει ο Συριζα ψηφους και να μοιραστουν τη διαφορα η ΝΔ με τη ΧΑ.Επισης η ΝΔ, θελει να χρησιμοποιει τη ΧΑ σαν φοβητρο για τον κοσμο (δλδ για να ψηφισουν τα προβατα ΝΔ).Αυτοι ειναι οι λογοι συνεργασιας τους και δεν υπαρχει καμια σκευωρια σε βαρος της Χ.Α. (παραμυθια λεει ο Μπαλτακος) γιατι απλα τα αδικηματα αυτα ΥΠΑΡΧΟΥΝ!Γαυτο, πιστευω οτι θελει να βγαλει απο τη μεση και την εισαγγελεα, η οποια εχει φημη οτι ειναι αντικειμενικη και κανει σωστα τη δουλεια της.
Για να θέτουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, το ιστορικό σφάλμα του Σαμαρά δεν είναι ότι παρενέβη μετά τη δολοφονία Φύσσα αλλά ότι δεν παρενέβαινε πριν. Αντίθετα κρατούσε τις δικαστικές αρχές να μην ψάξουν το θέμα της ΧΑ από το 2012, όσο πίστευε δηλαδή ότι η συμμορία αυτή τον εξυπηρετεί. Όταν υπάρχει άνωθεν εντολή στους δικαστικούς "αφήστε το για την ώρα" προφανώς πρέπει να υπάρξει και η εντολή "τώρα πιάστε το".Όμως παρατηρώ στους πάντες μια δυαδική διάθεση. Το ότι υπάρχει παρέμβαση στη δικαιοσύνη δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία κατά της ΧΑ. Σημαίνει ότι αποφάσισαν να τα αξιοποιήσουν μόνο όταν τους βόλευε και για το συμφέρον τους. Και για αυτή την κατάντια είναι ιστορικά υπόλογοι.
Το ότι υπήρξαν παρεμβάσεις ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της υπόθεσης Φύσσα. Τόσους μήνες σιγοντάριζαν στην αντζέντα της ΧΑ και μόλις έγινε ο φόνος, ξαφνικά ήρθαν στην επιφάνεια όλα τα στοιχεία που είχαν στο συρτάρι. Αυτό δείχνει προφανώς παρέμβαση.Όπως παρέμβαση δείχνει η κλασικά υπερβολική αντίδραση με συλλήψεις χωρίς στοιχεία κτλ.Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που εξυπηρετούνται πολιτικές σκοπιμότητες μέσω της δικαιοσύνης.ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. Αυτό δεν αθωώνει καθόλου την ΧΑ. Ίσα ίσα απλώς ενοχοποιεί περισσότερο τον Σαμαρά που δεν έκανε τίποτα μέχρι τον φόνο, αλλά και για την περέμβασή του μετά.Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ γιατί μόλις κάποιος ισχυριστεί ότι έγιναν πολιτικές παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη για την ΧΑ, αυτόματα τοποθετείται στους υπερσπιστές του Κασσιδιάρη και της παρέας του.
Προφανώς και υπήρξε, ίσως όχι οπως το παρουσίαζουν τις τελευταίες μέρες, δηλαδή ο Σαμαράς να σηκώνει το τηλ και να λεεί στους δικαστές μπουζουριαστε τους αλλά το οτί υπήρξε πολιτική πίεση είναι προφανές. Δεν μπορεί μέσα σε λίγες μερές μετά τα έκτροπα με τον Φύσσα να έχουμε συλήψεις των ηγετών της ΧΑ όταν πρίν απο μια βδομαδά κανείς δεν ασχολίοταν μαζί τους. Πάντως αν θεωρήσουμε πως υπήρχε παρέμβαση, για μένα καλώς υπήρξε. Και πολύ αφήσαν τα φασισταρία να παίζουν το εργάκι τους χωρίς κανένα εμπόδιο...
Τα έχεις μπερδέψει. Είναι διαφορετικό να πεις ότι καλώς συνεληφθησαν και διαφορετικό να πεις ότι καλώς παρενέβη ο πρωθυπουργός. Σαν να θεωρούμε πως χωρίς να βάλει χέρι ο Σαμαράς η δικαιοσύνη δεν κάνει τίποτα. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης - η περίφημη - πάει περίπατο με λίγα λόγια... Επικίνδυνο και καταστροφικό θα το χαρακτήριζα!
Προφανώς δεν μπορείς να καταλάβεις ή αν όχι εσύ, πολλοί άλλοι το προφανές. Πως το ίδιο σκηνικό, δηλαδή η παρέμβαση στη δικαιοσύνη όπως έγινε για τη Χ.Α., μπορεί να πραγματοποιείται για το οτιδήποτε και για οποιονδήποτε ενοχλεί, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, με ή χωρίς την κοινή αποδοχή, των «καλών προθέσεων» παρεμβάσεων (αν είναι δυνατόν...!), το σύστημα. Τι ποιό σύστημα; Το σύστημα της εκάστοτε-όποιας εξουσίας, αυτό που ήξερε πολύ καλά τα γιατί και τα πως και νομιμοποίησε την Χ.Α.Το γεγονός πως οι περισσότεροι νοήμονες, αυτονοήτως αντιτίθενται κατά της Χ.Α. και του κάθε παρόμοιου μορφώματος δεν δικαιολογεί με τίποτα, μα με τίποτα αυτές τις μεθόδους «κάθαρσης»...
Aπο το 1974 εως σημερα γυρω στους 50 ελληνες σκοτωθηκαν και 500 τραυματιστηκαν απο τρομοκρατες - που θα συμφωνησεις - οτι μαλλλον δεν ηταν χρυσαυγιτες...αλλα αναρχοκομμουνιστες συμπαθουντες συριζα κλπ, τι σημαινει αυτο? οτι ο συριζα το κκε κλπ πρεπει να πανε φυλακη? εξαλου ο φονιας στο ΚΚΕ ανηκε πριν 2 χρονια, εκπαιδευτηκε καλα...