ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η Νέα Σμύρνη είναι η Καλύτερη Συνοικία Για Να Ζεις!

Facebook Twitter
24

Στην αρχή μαζέψαμε τις προτάσεις των αναγνωστών μας και βγάλαμε τη λίστα με τις 10 δημοφιλέστερες συνοικίες της Αθήνας.  

Έπειτα τις βάλαμε σε ανοιχτή ψηφοφορία παρουσιάζοντας ξεχωριστά κάθε μία απ' αυτές. Tα αποτελέσματα είναι βάσει μίας σειράς από online ψηφοφορίες που έκαναν οι επισκέπτες μας και θα τις δούμε όλες σε λίγο. [Να διευκρινίσουμε πάντως ότι η δημοσκόπησή μας σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επίσημη επιστημονική έρευνα. Οι ψηφοφορίες παρέμειναν ανοιχτές, τα ποσοστά πάντως μετρήθηκαν στις 2/1/2013.]

Η μάχη για την κορυφή ήταν πολύ σκληρή και οι διαφορές στις τρεις πρώτες συνοικίες μικρές.

Και τώρα, ήρθε η ώρα των αποτελεσμάτων!

 

1) Νέα Σμύρνη

 

2) Χαλάνδρι

 

3) Εξάρχεια

 

4) Γλυφάδα

 

5) Πλάκα

 

6) Πετράλωνα

 

7) Παγκράτι

 

8) Κουκάκι

 

9) Κολωνάκι

 

10) Μετς

 

 

Συνολικά (και για τις 6 κατηγορίες) μας ήρθαν 41.230 ψήφοι.

Ας δούμε τώρα τις απαντήσεις στις υποερωτήσεις που έβγαλαν το παραπάνω αποτέλεσμα:

Καλύτερες συνοικίες - κατηγορία "Καθαρή ατμόσφαιρα - Πράσινο - πάρκα"

1) Χαλάνδρι

2) Γλυφάδα

3) Νέα Σμύρνη

4) Πλάκα

5) Πετράλωνα

6) Μετς
7) Εξάρχεια
8) Κουκάκι 
9) Παγκράτι 
10) Κολωνάκι

Καλύτερες συνοικίες - κατηγορία "Εύκολη πρόσβαση σε αγορές (καταστήματα, σούπερ μάρκετ, περίπτερα) και ευκαιρίες εξόδου (μπαρ, καφέ, εστιατόρια)"

1) Εξάρχεια

2) Νέα Σμύρνη

3) Κολωνάκι

4) Χαλάνδρι

5) Παγκράτι

6) Γλυφάδα
7) Πλάκα
8) Πετράλωνα 
9) Κουκάκι 
10) Μετς

Καλύτερες συνοικίες - κατηγορία "Ασφάλεια - χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας"

1) Χαλάνδρι

2) Γλυφάδα 

3) Νέα Σμύρνη

4) Κολωνάκι

5) Πλάκα

6) Εξάρχεια 

7) Μετς
8) Πετράλωνα
9) Παγκράτι
10) Κουκάκι

Καλύτερες συνοικίες - κατηγορία "Καλές συγκοινωνίες - Ποδηλατόδρομοι - Εύκολο πάρκινγκ"

1) Γλυφάδα

2) Χαλάνδρι

3) Νέα Σμύρνη

4) Εξάρχεια 

5) Πετράλωνα

6) Κουκάκι 
7) Πλάκα 
8) Παγκράτι
9) Μετς 
10) Κολωνάκι 

Καλύτερες συνοικίες - κατηγορία "Λογικές τιμές αγοράς διαμερισμάτων / ενοικίασης"

1) Εξάρχεια

2) Πετράλωνα

3) Παγκράτι

4) Νέα Σμύρνη

5) Κουκάκι

6) Χαλάνδρι
7) Μετς
8) Γλυφάδα
9) Κολωνάκι
10) Πλάκα

Καλύτερες συνοικίες - κατηγορία "Ιδιαιτερότητα (προσφέρει πράγματα που δεν υπάρχουν σε άλλες συνοικίες), + αρχιτεκτονικό και ρυμοτομικό ενδιαφέρον" 

1) Πλάκα

2) Εξάρχεια

3) Μετς

4) Νέα Σμύρνη

5) Πετράλωνα

6) Παγκράτι

7) Κολωνάκι

8) Χαλάνδρι

9) Γλυφάδα 

10) Κουκάκι 

----- Συγχαρητήρια σε όλες τις συνοικίες κι ευχαριστούμε όσους ψήφισαν-----

 

ΥΓ. Μαζεύουμε ήδη προτάσεις για την επόμενη δημοσκόπησή μας:

Ποιοι ήταν οι Έλληνες κι οι Ελληνίδες του 2012;

 

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

18 σχόλια
ποια νεα Σμύρνη αυτη χωρις δημοτικό χώρο παρκινγκ (εχει ιδιωτικό δεν σφάξαμε!!)με κυκλοφοριακό απαράδεκτο και την ομήρου παντα μπλοκαρισμένοι με σπασμένους δρόμους και πεζοδρόμια με την πλατεια γεμάτη παράνομους πλανοδίους μικροπωλητέςμια πολη που κατάντησε ενα πελώριο φαστφουντάδικο μάλλον κανετε τεραστιο λαθος η δεν εχει ζησει καθόλου στην πολη
ολοι λογικο απο την μια υποστηριζουν την περιοχη τους ,εγω μενω βαρκιζα αλλα απο τις περιοχες που μαρεσουν ειναι η νεα σμυρνη για παρα πολλους λογους .Εχει πολυ καλη συγκοι. εχει πολλα παρκα κ παιδικες χαρες εχει πολλα ωραια καφε κ μπαρακια εχει 2κολυμβητηρια τενις μπασκετ κ 3 δημοτικα πεντακαθαρα γυμναστηρια που πας με 8,5 ευρω το μηνα για τους δημοτες εχει παρκο μονο για σκυλια, εχει λογικες τιμες στα ακινητα εχει ομορφα κτιρια καλα σχολεια καλη αγορα κ εισαι κοντα στο κεντρο την παραλια αλλα κ στον πειραια.
Η απόλυτη παράνοια και ψυχεδέλεια που περιγράφει τη ζωή μας -γενικότερα- στην Ελλάδα, αποτυπώνεται πλήρως και σε αυτή την 'ψηφοφορία'. Εσύ που την ψήφισες, την επόμενη φορά που θα βγεις βόλτα με τα πόδια, προσπάθησε να περπατήσεις σε πεζοδρόμιο (αν βρεις). Αν κάνεις πάνω από το 20% της διαδρομής σου με ασφάλεια, εγώ θα σου δώσω ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ. Για πολεοδομικές παραβάσεις, κατάληψη δημόσιου χώρου από ιδιώτες και επαγγελματίες, σήμανση-σηματοδότηση-διαγράμμιση, δημοτικές παροχές, και ποιότητα ζωής γενικότερα, θα μιλήσουμε σε μιαν άλλη εκπομπη.
Ωραία η προσπάθεια της Λάιφο, αλλά πραγματικά ήταν προχειροδουλειά. Δεν πειράζει, κάθε αρχή και δύσκολη. Σίγουρα την επόμενη φορά θα γίνει πιο σωστά η δουλειά. Εξαιρετικά τα αφιερώματα και χαλάλι. Τώρα για τη Ν. Σμύρνη, το να είσαι μονίμως 4η και 3η καλύτερη επιλογή δεν σε καθιστά "καλύτερη συνοικία για να ζεις" σε καμία περίπτωση.
Έπαιξε συσπείρωση από Νεο Σμυρνιώτες, δεν εξηγείται διαφορετικά το αποτέλεσμα! Σαν το Σαμαρά που από κει που δεν το περίμενε κανείς, έγινε πρωθυπουργός!!
Μα πώς ήρθε η Ν. Σμύρνη πρώτη αφού δεν έπιασε καμία πρωτιά στις επιμέρους υποκατηγορίες? Όσο για το 'περιβάλλον, πράσινο, πάρκα' κλπ της πρωτιάς του Χαλανδρίου, ας προσπαθήσουν να παρκάρουν επί 30 λεπτά πρώτα για να απολαύσουν την τζακοκαπνισμένη ατμόσφαιρα.
Διάλεξα να μείνω Άνω Πόλη και δυστυχώς το απομυθοποίηση σύντομα. Εγκληματικότητα σε ένα βαθμό, έλλειψη σε υποδομές, το ανέβα-κατέβα που λέει η προλαλήσασα... Δυστυχώς της λείπει ο χαρακτήρας της "γειτονιάς" αλλά είμαι σίγουρος ότι όσο περνάει ο καιρός το βρίσκει.
έκτρωμα η Άνω πόλη. Και η θέα που έχει είναι θέα κριζίλας και τσιμέντου. Ιστορικό κέντρο και πανόραμα μόνο αξίζουν από θεσσαλονίκη. Πολύ μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και τα δύο + πολλά ακόμα που δεν θα βρεις σε άλλες περιοχές.
Εγώ πάλι, όχι, συμφωνώ με όσα λένε οι παρακάτω. Ούτε καν μπορώ να επιλέξω μία ολόκληρη περιοχή π.χ. Καλαμαριά έχει και ωραία μέρη και αδιάφορα. Θα επέλεγα Σοφούλη/Τάκη Οικονομίδη στην Καλαμαριά που έχει δέντρα, θάλασσα, μία άλφα αστική ατμόσφαιρα.. ή Φάληρο-Ευζώνων κάτω από την Όλγας, ως τη Νέα Παραλία. Ή, οκ, όλη τη Νέα Παραλία. Νομίζω ότι αυτή η θέα δεν παίζεται. Πάλι καλά που οι επιλογές μου είναι φτηνές, μωρέ, νταξ
Είναι προφανές ότι τα κριτήρια αρχικής επιλογής των 10 επικρατέστερων περιοχών δεν είχαν αποσαφηνιστεί, οπότε η επιλογή τους ήταν πιο πολύ θέμα life style των αναγνωστών, επομένως η τελική επικράτηση της Ν. Σμύρνης έχει μια κάποια λογική αν αναλογιστούμε τις συνυποψήφιες.Επειδή μου άρεσαν πάρα πολύ τα αφιερώματα στις περιοχές που κάνατε αυτές τις μέρες, προτείνω να κάνετε αντίστοιχα για όλες τις περιοχές της Αθήνας!Στο τέλος να επαναληφθεί κανονικά η ψηφοφορία με όλες τις περιοχές υποψήφιες και τότε να ξεχωρίσουν οι τελικές 10 ώστε να έχουμε ένα πιο αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα.
Οι καλύτερες περιοχές καθορίζονται απο την ζήτηση και ακολούθως απο τις τιμές. Για αυτό οι πρώτες θα ήταν πλάκα, κολωνάκι και γλυφάδα. Τώρα αν το ερώτημα είναι σχέση τίμης και ποιότητας (δηλαδή value for money) ε τότε αλλάζει και η νέα σμύρνη δεν θα μου έκανε εντύπωση να είναι πρώτη.