ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΨΗΦΙΣΤΕ: Ποια είναι η καλύτερη συνοικία για να ζεις;

ΨΗΦΙΣΤΕ: Ποια είναι η καλύτερη συνοικία για να ζεις; Facebook Twitter
16

Κάθε δεκαπενθήμερο, οι αναγνώστες μας θα έχουν την ευκαιρία (ή μάλλον θα μας κάνουν την τιμή να) επιλέγουν τα Καλύτερα στις διάφορες κατηγορίες που θα σκαρφιζόμαστε. 

Τις προηγούμενες ημέρες μαζεύαμε τις προτάσεις σας και μπορούμε να ανακοινώσουμε τώρα ότι αυτές που προτάθηκαν τις περισσότερες φορές είναι οι εξής δέκα:

(Σε απολύτως τυχαία σειρά) 

Πλάκα

Εξάρχεια

Μετς

Νέα Σμύρνη

Πετράλωνα

Παγκράτι

Κουκάκι

Χαλάνδρι

Κολωνάκι

Γλυφάδα

Τις επόμενες ημέρες θα ανέβουν σ' αυτήν τη στήλη του LIFO.gr αφιερώματα για κάθε μία απ' τις συνοικίες. Τα αποτελέσματα και η ανάδειξη της νικήτριας συνοικίας, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου.

Οι ερωτήσεις της δημοσκόπησής μας είναι έξι.

Σε κάθε ερώτηση μπορείτε να επιλέγετε μέχρι και δύο συνοικίες. 

16

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

12 σχόλια
το ξαναγραφω. η δημοσκοπηση εχει κατευθυνομενες ερωτησεις:P πχ το "Καλές συγκοινωνίες - Ποδηλατόδρομοι - Εύκολο πάρκινγκ " δεν εχει νοημα, αν εχεις καλες συγκοινωνιες τι να το κανεις το αυτοκινητο και τι σε νοιαζει το ευκολο παρκινγ.πχ κεντρο αθηνας.με αυτη την εμμονη για το ευκολο παρκινγκ (που παρεπιπτοντως ειναι ευκολοτερο σε πολλες περιοχες του κεντρου απο προαστια) πριμοδοτουνται τα βαρετα ησυχα πρασινα προαστια:p
Θα γίνω εξαιρετικά γκρινιάρης, αλλά: η Ν.Σμύρνη, το Χαλάνδρι και η Γλυφάδα ΔΕΝ είναι αθηναϊκές συνοικίες. Ειναι ξεχωριστοί, ανεξάρτητοι δήμοι. Το παράξενο είναι, οτι αυτές οι τρεις επιλογές συγκεντρώνουν πάνω από το 50% των προτιμήσεων, και είναι στις τρεις πρώτες θέσεις. Ανταγωνιζόμενες περιοχές-φιλέτα, όπως το Μετς, το Κολωνάκι και το Κουκάκι, και όχι γειτονιές με πραγματικά ή φανταστικά προβλήματα, όπως πχ τα Πατήσια, ο Κολωνός και η Κυψέλη.Μετά από όλα αυτά, αναρωτιόμαστε "γιατί έχει παρακμάσει η Αθήνα;" "γιατί κανείς δεν μένει εδώ;" "που είναι οι πολίτες να υπερασπιστούν την πόλη;" "γιατί ερημώνει το κέντρο;"Όταν σε δημοσκόπηση του μεγαλύτερου freepress της πόλης, οι τρεις καλύτερες σύμφωνα με τους αναγνώστες γειτονιές της, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ καν σε αυτή, είναι δυνατόν να απορούμε;Όταν καλύτερη γειτονιά βγαίνει η Γλυφάδα, είναι δυνατόν να ψευτοκλαίμε για την ερήμωση του κέντρου;Ο κάτοικος της Αθήνας θέλει ακόμα προάστιο, ησυχία, μονοκατοικία, και να κατεβαίνει στην Αθήνα μια φορά το μήνα να βλέπει τα νεοκλασικά και κάνα θέατρο. Σόρρυ που το θέτω έτσι ωμά, αλλά έτσι το βλέπω και με στεναχώρησε πολύ η δημοσκόπιση.
Η αληθεια ειναι οτι τα ζητουμενα του ερωτηματολογιου, δυσκολα τα βρισκεις σε οποιαδοιποτε περιοχη της Αθηνας. Απλα, μπορει καποιος να ξεχωρισει περιοχες με χαρακτηρα οπως το Κολωνακι, τα Εξαρχεια ή η Πλακα και "απροσωπες" οπως η Μεταμορφωση, η Αργυρουπολη κλπ.Παντως, απο εμπειρια λεω οτι, το πιο σημαντικο ειναι το εσωτερικο μιας κατοικιας και οχι το περιβαλον της (αρκει να ειναι στο κεντρο!)
ΔΕΝ υπαρχουν στην Αθηνα συνοικιες με καθαρη ατμοσφαιρα-πρασινο-παρκα-ασφαλεια-χαμηλο ποσοστο εγκληματικοτητας-καλες συγκοινωνιες-ποδηλατοδρομους-παρκινγκ-ευκολη προσβαση σε αγορες-λογικες τιμες διαμερισματων-αρχιτεκτονικο και ρυμοτονικο ενδιαφερον...ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ...
Μάλλον βλέπεις πολύ Τv.. είμαι κάτοικος ψυχικού, πολλοί φίλοι μου μένουν στα Εξάρχεια μπορώ να σε πληροφορήσω πως είναι μια από τις ασφαλέστερες περιοχές της Αθήνας και θα σου φέρω ένα ενδιαφέρων παράδειγμα. Έχουν κλέψει γνωστό μου(το μόνο περιστατικό που του συνέβη στα 8 χρόνια που μένει στα Εξάρχεια) και χωρίς να χρειαστεί καν να φωνάξει αμέσως έτρεξε κόσμος να βοηθήσει και τελικά πήρε την τσάντα του πίσω,σε αντίθεση με την "πολιτισμένη" Γλυφάδα που με έχουν ληστέψει μες το κέντρο και κανείς δεν έκανε τίποτα μάλιστα κάναν πως δεν ακούγαν συνεχίζοντας αμέριμνοι τα ψώνια τους,μετά από λίγο με σκούντηξε τον ώμο ένας καταστηματάρχης και μου λέει:Γάμησέ τα..Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή ζωντανή με κατοίκους που νοιάζονται. και το έχουν αποδείξει κάνοντας τα πάρκινγκ πάρκα καθαρίζοντας και προσέχοντας μόνοι τους σχεδόν την περιοχή τους.Θες να μιλήσουμε λίγο για αληθινή οργανωμένη εγκληματικότητα? για μπράβους? για νύχτα? για όλα αυτά που κρύβονται πίσω από την υποκουλτούρα και τα μεγάλα φώτα των club τις παραλιακής.Μη μου πεις ότι η πλειοψηφία των νέων στην Γλυφάδα νοιάζεται για τους ελεύθερους χώρους και τις παραλίες που πάν να σας πάρουν περισσότερο απ' το τι θα φορέσουν για να πάν στο club το Σ/Κ και να στηρίξουν για ακόμα ένα βράδυ την υποκουλτούρα που λέγετε διασκέδαση.Οι μόνοι λόγοι που δεν ψήφισα Εξάρχεια είναι το πάρκινγκ και τα δακρυγόνα.Μια φιλική συμβουλή αν δεν εξακριβώσεις κάτι από μόνος σου μην το πετάς έτσι αυτό λέγετε ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ.
Εγώ πάλι έχω πολλούς φίλους στα Εξάρχεια μένοντας και ο ίδιος στο κέντρο και όχι κάπου στα προάστια για να κατεβαίνω για λίγη "δράση" όποτε βαριέμαι την ησυχία και τους καλοφροντισμένους κήπους της περιοχής μου. Όλοι και -ειδικά οι μεγαλύτεροι- βιώνουν μια αφόρητη κατάσταση και βέβαια ούτε λόγος να πλησιάσουν τα περίφημα "πάρκα" με τους μαυροφορεμένους μηχανόβιους και τις ροκιές στη διαπασσών όλη μέρα από τα μεγάφωνα. Όσο για εκείνο το ωραίο "προσέχοντας μόνοι τους σχεδόν την περιοχή τους" προφανώς εννοείς ότι η περιοχή αποτελεί άβατο όχι μόνο για την αστυνομία αλλά ακόμα και για τα ασθενοφόρα.Βέβαια δεν χρειάζεται να στα πω εγώ, μπορείς να διαβάσεις τι γράφουν οι ίδιοι οι κάτοικοι εδώ: http://odos-exarcheion.blogspot.gr/Ή μάλλον θα πρέπει να πω πρώην κάτοικοι γιατί μόλις ανακάλυψαν ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτό το μπλογκ, αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει...
Δηλαδή σύμφωνα με την έρευνα η Νέα Σμύρνη, το Χαλάνδρι και η ...Γλυφάδα είναι αθηναϊκές συνοικίες (προσοχή: όχι συνοικίες του λεκανοπεδίου - συνοικίες της Αθήνας!)Και σύμφωνα με όσους ψηφίζουν, η Γλυφάδα έχει πάρκα και καλές συγκοινωνίες (Lol) και τα Εξάρχεια καλή πρόσβαση σε αγορές (Rofl) λογικές τιμές στέγασης (όπου το "λογικές" προφανώς σημαίνει φτηνές) και περισσότερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον από το Μετς (αυτό πια...)Χαίρομαι ιδιαίτερα πάντως που η δική μου γειτονιά (που έχει και πάρκα και καλές συγκοινωνίες και πρόσβαση σε αγορές) δεν περιλαμβάνεται στην ψηφοφορία :-)
Εγώ μένω Εξάρχεια,κ απορώ γ τν ερώτηση περί ασφάλειας (που έχει πάρει χαμηλό ποσοστό) σε σχέση με περιοχές εκτός κέντρου,γτι συγγνώμη αλλα σε Γλυφάδα κ Κηφισιά ανησυχώ περισσότερο πως θα με κλέψουν (απο εμπειρίες δικές μ κ φίλων) παρα στ κέντρο!!
νομίζω πως το πρόβλημα αυτής της δημοσκόπησης ήταν στο ξεκίνημά της. Ίσως θα ήταν προτιμότερο στο πρώτο μέρος της να θέτατε τις ερωτήσεις που κάνατε τώρα και στην κάθε μία να έβγαιναν οι πιο δημοφιλείς συνοικίες. Θα είχατε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. γιατί τώρα μου κάνει περισσότερο σαν δημοσκόπηση με θέμα "ας δούμε που μένουν οι περισσότεροι Αθηναίοι αναγνώστες μας"
Ίσως είναι λίγο άσχετο αυτό που θα γράψω, αλλά δεν κρατιέμαι!Θα είχε πολύ ενδιαφέρον για ένα κοινωνιολόγο να μελετήσει το κοινό της lifo, απλώς και μόνο από την επιλογή των συγκεκριμένων συνοικιών.Να είναι στις 10 καλύτερες συνοικίες τα Εξάρχεια, τα Πετράλωνα, το Παγκράτι(;) και το Κουκάκι είναι χαρακτηριστικό του ιδιαίτερου life style του κοινού της lifo, όπως και το γεγονός ότι λείπουν περιοχές όπως η Κηφισιά, ο Λυκαβηττός και η Βουλιαγμένη.