10 (απίστευτα) πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τη Βόρεια Κορέα

10 (απίστευτα) πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
12

 

10 (απίστευτα) πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν, είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1983 και είναι ο νεότερος Αρχηγός Κράτους σε όλο τον κόσμο. Οι πρακτικές που κληρονόμισε από τον προκάτοχο (πατέρα) του και ακολουθεί πιστά, έχουν επικριθεί από όλο τον δυτικό κόσμο, αφού βασίζονται σε λογοκρισία, αυστηρή όσο και παράλογη νομοθεσία, καταπάτηση των ανθρωπίνων διακαιωμάτων, ακόμη και εκτελέσεις.

Αν ταξιδεύετε προς τη Βόρεια Κορέα, αφήστε τα τζιν στο σπίτι. Στη συγκεκριμένη περιοχή το Denim συμβολίζει τον εχθρό - τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλώντας για ολοκληρωτικό κράτος, ας γνωρίσουμε ορισμένα από τα πιο απίστευτα πράγματα για την εσωστρεφή χώρα:

1.

Τα ψηφοδέλτια στις εκλογές της Β. Κορέας έχουν μόνο μία επιλογή

Καλά μαντέψατε. Η μοναδική επιλογή είναι ο ηγέτης Κιμ Γιογκ Ουν. (Για να μην λέτε ότι μόνο στις δικές μας εκλογές γίνονται απάτες).

2.

Οι Βορειοκορεάτες που γεννήθηκαν μετά τον πόλεμο της Κορέας είναι περίπου 5 εκατοστά πιο κοντοί από τους Νοτιοκορεάτες

Αυτή η διαφορά ύψους, όπως γράφει το Askmen.com, αποδίδεται στο γεγονός ότι έξι εκατομμύρια Βορειοκορεάτες έχουν ανάγκη από τροφή και το ένα τρίτο των παιδιών είναι χρόνια υποσιτισμένα.

10 (απίστευτα) πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter

3.

Ο Κιμ Γιογκ Ιλ έχει απαγάγει σκηνοθέτη

Ο Κιμ Γιογκ Ιλ, πατέρας του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, απήγαγε τον σκηνοθέτης Σιγκ Σαγκ ΟΚ και τη σύζυγό του και τον ανάγκασε να κάνει ταινίες που θα ανέβαζαν το στάτους της Βόρειας Κορέας. Ανάμεσα στα έργα που δημιούργησε ήταν η δική του εκδοχή του Godzilla της Βόρειας Κορέας, που ονομάζεται Pulgasari. Ο Σιγκ Σαγκ ΟΚ και η σύζυγός του, δραπέτευσαν λίγα χρόνια αργότερα.

4.

Η Βόρεια Κορέα έχτισε ένα ψεύτικο χωριό για να προσελκύσει τους Νοτιοκορεάτες

Στη δεκαετία του 1950, μετά τον πόλεμο της Κορέας, η Βόρεια Κορέα έχτισε το Kijong-dong (Χωριό της ειρήνης), έναν οικισμό ορατό από τα σύνορα, ώστε να ενθαρρύνει τους Νοτιοκορεάτες να περάσουν μέσα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πόλη φάντασμα.

10 (απίστευτα) πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter

5.

Η χρονολογία στη Βόρεια Κορέα είναι 103

Δεν είναι το 2015 στη Βόρεια Κορέα. Το έτος είναι 103, αφού ξεκίνησε να μετρά μετά από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππού του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

6.

Υπάρχουν 28 κουρέματα εγκεκριμένα από το κράτος 

Οι άνδρες δεν μπορούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους περισσότερο 12 εκατοστά. Οι ηλικιωμένοι άνδρες μπορύν να φτάσουν την κόμμη τους έως 7,6 εκατοστά. Οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν ένα από 14 διαφορετικά είδη, ανάλογα με το αν είναι παντρεμένες ή όχι.

7.

Η μαριχουάνα είναι νόμιμη και δεν εννοούμε ως φάρμακο

Αλλά η διανομή πορνογραφίας, η κατοχή Βίβλων και η παρακολούθηση ταινιών της Νότιας Κορέας τιμωρούνται με θάνατο. Στην πραγματικότητα, 80 άτομα σε διάφορες πόλεις φέρεται να δολοφονήθηκαν δημόσια το Νοέμβριο του 2014 για τα δύο τελευταία αδικήματα.

10 (απίστευτα) πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter

8.

Τα τζιν είναι παράνομα

Αν ταξιδεύετε προς τη Βόρεια Κορέα, αφήστε τα τζιν στο σπίτι. Στη συγκεκριμένη περιοχή το Denim συμβολίζει τον εχθρό - τις Ηνωμένες Πολιτείες.

9.

Ο Κιμ Γιογκ Ιλ ξόδευε 1,3 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για κονιάκ Hennessy

Αυτό είναι περίπου 800 φορές το ετήσιο εισόδημα του μέσου όρου της Βόρειας Κορέας (εκτιμάται ότι είναι μεταξύ $ 1200 και $ 2.500). Στον πατέρα του σημερινού ηγέτη άρεσε πολύ το κονιάκ.

10.

Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι έχει μηδενικό ποσοστό αναλφαβητισμού

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ήμισυ του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, ότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού δεν γνωρίζουν από πού θα βρουν το επόμενο γεύμα τους, εμείς σκεφτόμαστε οτι αυτό είναι μάλλον ανακριβές.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Σαν Σήμερα / «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Η ιστορία ενός αλλοπαρμένου αγρότη που υπερασπίζεται υψηλά ιδανικά είναι το πιο γνωστό έργο του σπουδαιότερου Ισπανού συγγραφέα, που πέθανε σαν σήμερα το 1616.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Το blog του περιοδικού "Πτήση & Διάστημα" του έχει μεγάλη αδυναμία παρακολουθώντας και σχολιάζοντας τις δραστηριότητες του "Υπέρτατου Ηγέτη" Σε αυτή τη διεύθυνση, μαζεμένες όλες οι ειδήσεις : https://ptisidiastima.wordpress.com/tag/%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1/Οι μόνοι που δε γελάνε είναι οι κάτοικοι της δύσμοιρης αυτής χώρας. Σε κάτι αμετανόητους σαν τον Renton, δώρο η αντίληψη του ΚΚΕ για το τι σημαίνει γι' αυτό ή Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Κορέας: http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/28226
Δεν θέλω να στην χαλάσω χούφταλο...Αλλά συλλυπητήρια επιστολή στέλνει σε όλους τα ΚΚ διεθνώς...Ω ναι ακόμα και στο ΚΚ Κίνας(που τα έχουν κάνει πλακάκια λόγω Μάο).Από κει και πέρα το ΚΚΕ έχει σαφή θέση στα περί Β.Κορέας(ως κατά πόσο εφαρμόζεται και τι ακριβώς είναι αυτό που εφαρμόζεται-πόση σχέση έχει με τον σοσιαλισμό)καθώς και για την πίεση που ασκείται(επιβουλευτικά) από εξωτερικές δυνάμεις στην Β.Κορέα.
Τα καλα ομως δεν τα λετε... Μηδενικα ποσοστα τροχαιων , απεριοριστοι χωροι παρκινγκ . Για να μην αναφερω και την παιδικη παχυσαρκια που ειναι μαστιγα στον δυτικο πολιτισμο. Ρε Κιμ Γιογκ Φιτ και ξερη κουραμανα !!
...εμείς σκεφτόμαστε οτι αυτό είναι μάλλον ανακριβές. ενώ όλα τα προηγούμενα που γράψατε αποτελούν είναι απόλυτα εμπεριστατωμένα και δεν βσδίζονται σε καμία περίπτωση στην κατωτάτου επιπέδου δυτική και μη, προπαγάνδα