Αφιέρωμα στον George Best, τον πρώτο ποπ-σταρ ποδοσφαιριστή.

Αφιέρωμα στον George Best, τον πρώτο ποπ-σταρ ποδοσφαιριστή. Facebook Twitter
4

Ο George Best με την Susan George το 1969. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты.

 

 "Ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί πόσο υποφέρω από τον αλκοολισμό μου. Και δεν βλέπουν τις προσπάθειες που έκανα για να σταματήσω. Αλλά δεν μπορώ να εμποδίσω τον εαυτό μου να πίνει. Δυστυχώς, εξαιτίας αυτής της αρρώστιας, δεν έγινα  καθόλου αυτός που ήθελα να γίνω. Κι αυτό, είμαι σίγουρος πως δεν θα μπορέσω να το αλλάξω ποτέ" (ο George Best  εξομολογείται στον φίλο του Jim Boyce το 1988).

 

Ο George Best σε ηλικία 17 ετών, όταν ξεκίνησε με τα χρώματα της Manchester. Ο κυνηγός ταλέντων της Manchester United, που τον ανακάλυψε στο Belfast μαζί με έναν φίλο του όταν ήταν μόλις 15 ετών, έστειλε αμέσως ένα επείγον τηλεγράφημα στον Matt Busby, προπονητή της ομάδας. Τον ενημέρωνε πως βρήκε δύο νέους, "έναν καλό και μία ιδιοφυία". Βλ. ofelia1985 - великие футболисты.

 

Αριστ., γκράφιτι στο Belfast στη μνήμη του George Best. Φωτ. Donovan Torres. Βλ. fineartamerica.com. Δεξ., ο George Best το 1966 με τους γονείς του και τις δίδυμες αδελφές του. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты.

 

Βλ. panag4.blogspot.gr.

 

Η είσοδος του George Best και των συμπαικτών του στο γήπεδο του Οld Τrafford (1972). Βλ. ofelia1985 - великие футболисты.

 

Βλ. sinresaca.blogspot.com.

 

Με τη φανέλα της Manchester United στο Old Trafford το 1968 ενάντια στη Manchester City. Φωτ. PA. Bl. whoateallthepies.tv.

 

Αγώνας Manchester United - Real Madrid το 1968 για το Ευρωπαικό Κύπελλο. Βλ. footballnovels.blogspot.com.

 

Τελικός Manchester United - Benfica το 1968 στο Wembley Stadium του Λονδίνου (4-1 για τη Manchester).  Βλ. ofelia1985 - великие футболисты.

 

Ο George Best με τον Matt Busby, προπονητή της Manchester και "πατρική φιγούρα" για το νεαρό παίκτη. Το 1971, όταν ο Matt Busby πήρε τη συνταξή του, η σχέση του George Best με το νέο προπονητή δεν άργησε να αποδειχτεί καταστροφική, με αποτέλεσμα ο μόλις 26 ετών παίκτης να ανακοινώσει το 1972 εν μέσω πρωταθλήματος την αποχωρησή του από την ομάδα. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты.

 

1970. Στη Manchester. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты.

Αριστ., σε ταξίδι με τον Matt Busby. Δεξ., φωτογραφία του 1969. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты.

 

1964. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты.

 

 1964. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты.

 

Ντρίμπλες με τον Pelé (1976). Βλ. ofelia1985 - великие футболисты.  και alvian's blog.

 

Με τον πορτογάλο άσο της Benfica Eusébio το 1968 (αριστ.) και τον συμπαίκτη του στη Manchester Bobby Charlton το 1971.Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Η απονομή της Χρυσής Μπάλας που κέρδισε ο George Best το 1968. Δίπλα του, ο προπονητής του Matt Busby. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Με τους γονείς του το 1968, όταν βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

1966. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Την εποχή της μεγάλης δόξας του George Best, ένα ειδικό φορτηγάκι του βρετανικού Ταχυδρομείου μετέφερε κάθε εβδομάδα στο Old Trafford περί των 10.000 επιστολών θαυμαστών (και κυρίως θαυμαστριών) που απευθύνονταν όλες στον Georgie Boy. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Το 1969, με την τότε αρραβωνιστικιά του Eva Haraldsted, αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας Blinkers United. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Με τα κορίτσια της ομάδας Blinkers United. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Βλ. devuelvanlapelota.blogspot.com.

Τέλη δεκαετίας του '60. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Δεν είναι ο Boy George, αλλά ο George Best ως Boy George. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Ο "5ος Beatle", όπως αποκάλεσαν τον George Best, με τους υπόλοιπους Beatles στα γυρίσματα μιας ταινίας. Βλ. elateneista.blogspot.com,  taringa.net και loversfart.tumblr.

 

Μαζί με φίλες του το 1970. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Με τον άγγλο τραγουδιστή της ποπ Don Fardon το 1970. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Με τον Mike Summerbee, ποδοσφαιριστή της Manchester City, σε διαγωνισμό ταλέντων το 1969. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Με τους συνεργάτες του. Φωτ. Bob Thomas. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Στις εξέδρες το 1966 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου η Αγγλία νίκησε τη Γερμανία 4-2. Ο George Best αγωνίστηκε με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της Βόρειας Ιρλανδίας από το 1966 ως το 1977. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. 

 

Στην ομάδα των Los Angeles Aztecs (ιδιοκτησίας ...Elton John) το 1976. Φωτ. Lynn Goldsmith/CORBIS. Βλ. The Denim Kit.

 

Βλ. nasljerseys.com.

 

Με την ομάδα των Los Angeles Aztecs. Βλ. Ministry Of Soccer.

 

Elton John, George Best. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты. και Slogslog.thestranger.com.

 

Βλ. whoateallthepies.tv.

 

Οδήγηση σε κατάσταση μέθης (1974). Βλ. ofelia1985 - великие футболисты και Slogslog.thestranger.com.

 

Στην Ισπανία το 1972, όταν ανακοίνωσε πως σταματούσε το ποδόσφαιρο. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты.

 

Με τον σκωτσέζο ποδοσφαιριστή Duncan Waldman στο Perth (Αυστραλία) το 1982. Βλ. Wikimedia Commons.

 

Ο George Best στην αρχή της δόξας του το 1965. Βλ. ofelia1985 - великие футболисты

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Σαν Σήμερα / «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Η ιστορία ενός αλλοπαρμένου αγρότη που υπερασπίζεται υψηλά ιδανικά είναι το πιο γνωστό έργο του σπουδαιότερου Ισπανού συγγραφέα, που πέθανε σαν σήμερα το 1616.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
και κάτι που είχε γράψει ο Μάνος Χατζηδάκης:Εκμηδενίστηκε η ορμή μουΕγινε χιόνι το κορμί μουΑπό μια εικόνα κρεμαστήΧρωματιστήΑπό 'να ποδοσφαιριστήΠου σφυροκόπαε τη βροχήΘεέ μου με τι ψυχήΓινόταν ο ίδιος πάθοςΕικόνα και βροχήΜες στην τηλεοπτική μουΣυσκευή. **** Ο Μπεστ υπήρξεν ο...υπήρξεν ο...καλύτερος!Ο Μπεστ υπήρξεν ο...υπήρξεν ο...καλύτερος! *** Ετσι θα τραγουδάνε τα παιδιάΤης ΑλμερίαςΑλλά και της ΑγγλίαςΤης Αλβανίας, της ΑρμενίαςΤης Τασμανίας και της ΔανίαςΣε μια εποχή μελλοντική. *** Ο Μπεστ υπήρξεν ο...Κι όσο για μέναΕτσι καθώς θα 'μαι χωμένοςΣτην πατρική μου ΓηΟι απόγονοιΘα 'ρχονται κάθε ΚυριακήΝα με ποτίζουν έρωταΨωμάκι και βροχήΚι όταν θα σουρουπώνειΘα στέκουν μπρος μου Προσοχή(Οι απόγονοι)Γιορτάζοντας το πάθος μουΓια μια φωτογραφία χρωματιστήΓι' αυτόν τον Γεώργιο ΜπεστΤον ποδοσφαιριστή».
λόγια του ίδιου:"Το 1969 παράτησα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου" (σε δημοσιογράφους, για τα χρόνια τους ως ποδοσφαιριστής)"Ξόδεψα εκατοντάχες χιλιάδες λίρες σε γυναίκες, αλκοόλ και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα τα σπατάλησα" (σε δημοσιογράφους, σχετικά με τη διαχείριση της περιουσίας του)"Ο Πελέ με αποκάλεσε τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμος. Αυτό είναι η ύψιστη τιμή στη ζωή μου" (από την αυτοβιογραφία του)"I used to go missing a lot... Miss Canada, Miss United Kingdom, Miss World" [ Πρόκειται για το σχόλιό του σχετικά με τις συχνές εξαφανίσεις του και τις συχνές περιπέτειές του με πανέμορφες γυναίκες."Οδηγούσα στο Λονδίνο, όταν είδα ένα διαφημιστικό πόστερ που έλεγε "Πιείτε Canada dry". Δε μπορούσα ν' αρνηθώ τέτοια προσφορά" (Κάνοντας λογοπαίγνιο με το dry ποτό Canada, όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι γιατί πήγε να παίξει ποδόσφαιρο στη Βόρεια Αμερική)"Αν είχα γεννηθεί άσχημος, δεν θα είχατε ακούσει ποτέ για τον Πελέ" (Κάνοντας την αυτοκριτική του)