Αφιέρωμα στον αυστριακό συγγραφέα Leopold von Sacher-Masoch.

Αφιέρωμα στον αυστριακό συγγραφέα Leopold von Sacher-Masoch. Facebook Twitter
2

Venus in Furs (1969). Ταινία του ισπανού σκηνοθέτη Jesús Franco βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Leopold von Sacher-Masoch. Βλ. wrongsideoftheart.

 

Leopold von Sacher-Masoch. Βλ. Archive for Sexology Wikipedia και arberybooks.

 

"Η γυναίκα, όπως την έπλασε η φύση, και με τον τρόπο που σήμερα σαγηνεύει τον άντρα, είναι εχθρός του, και δεν θα μπορούσε παρά να είναι είτε η σκλάβα του, είτε ο τυραννός του, αλλά ποτέ η συντροφός του. Αυτό θα συμβεί μόνο όταν θα είναι ίση μ' αυτόν, όχι μόνο σε δικαιώματα, αλλά και στη μόρφωσή της και στην εργασία της". ( Leopold von Sacher-Masoch, Η Αφροδίτη με τη γούνα).

 

Η νεαρή γυναίκα με τη γούνα (1535). 'Εργο του Tiziano. Kunsthistorisches Museum (Wien). Βλ. artchive.

 

Η Aurora Rûmelin, η Wanda de Dunajew στο βιβλίο Η Αφροδίτη με τη γούνα. 'Οταν παντρεύτηκε μαζί της το 1873, ο Leopold von Sacher-Masoch υπέγραψε ένα συμβόλαιο που τον υποχρέωνε να γίνει "ο σκλάβος της Κας Wanda de Dunajew, ακριβώς όπως εκείνη θα το επιθυμούσε, και να υποβληθεί χωρίς αντίσταση σε ο' τι θα του επέβαλλε". Για να ολοκληρώσει τη φαντασιωσή του, ο Leopold von Sacher-Masoch θα αναζητήσει τον άντρα (τον "'Ελληνα" στο βιβλίο) με τον οποίο η γυναλικα του θα τον απατούσε και θα τον ταπείνωνε, αλλά μάταια, γιατι η Aurora Rûmelin θα χάσει μετά από ένα διάστημα το ενδιαφέρον της σ'αυτό το ερωτικό παιχνίδi, με αποτέλεσμα να χωρίσουν το 1882. Στη μικρή φωτογραφία, ο Leopold von Sacher-Masoch με την Hulda Meister, την τελευταία του γυναίκα. Βλ. Wikipedia, e-Bay.

 

Ο Leopold von Sacher-Masoch σε λιθογραφία. Βλ. Wikimedia Commons.

 

Η Αφροδίτη με τον καθρέπτη (1555). Έργο του Tiziano. Στο μυθιστόρημα "Η Αφροδίτη με τη γούνα", ο αφηγητής συνειδητοποιεί ότι ένα ονειρό του σχετίζεται με δύο πίνακες που υπάρχουν στο σαλόνι ενός φίλου του, το αντίγραφο του έργο του Tiziano και έναν άλλον πίνακα που αναπαριστά μία γυναίκα να εξουσιάζει έναν άντρα στα πόδια της. Andrew Mellon collection from the Hermitage Colletion. Βλ. Wikipedia.

 

Ο ψυχίατρος Richard von Krafft-Ebing ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε και εκλαίκευσε τους όρους σαδισμός και μαζοχισμός στο βιβλίο του Psychopathia Sexualis (1886), προς μεγάλη δυσαρέσκεια του ίδιου του Leopold von Sacher-Masoch που δεν ήθελε να συνδέται το ονομά του με μία "διαστροφή".

 

Το κορίτσι με τη γούνα είναι η αγγλίδα τραγουδίστρια Marianne Faithfull ... απευθείας απόγονος του Leopold von Sacher-Masoch από την πλευρά της μητέρας της ! Βλ. htbackdrops.

 

Venus in Furs (1967). Αμερικανική ταινία του Joseph Marzano, η πρώτη που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Leopold von Sacher-Masoch. Βλ. mubi, Flickhead-Nathan Schiff, ilikedityoureonyourown.

 

Le malizie di Venere (ή Devil in the Flesh. Ιταλική ταινία του 1969 εμπνευσμένη από το βιβλίο Venus in Furs. Η σκηνοθεσία ήταν του  Massimo Dallamano και πρωταγωνιστούσαν σ'αυτήν η Laura Antonelli με τον Régis Vallée. Βλ. posterdb.

 

Le malizie di Venere. Βλ. E-Bay, starchive, territorioscuola.

 

Le malizie di Venere. Βλ. posterdb.

 

Le malizie di Venere. Βλ. posterdb.

 

Le malizie di Venere. Βλ. posterdb.

 

Le malizie di Venere. Βλ. Fotoromasoch και E-Bay.

 

Le malizie di Venere. Βλ. posterdb.

 

Venus in Furs (1969). Ταινία του Jesús Franco. Με τους James Darren, Barbara McNair, Maria Rohm, Klaus Kinski. Βλ. ultimomundosalvaje και wrongsideoftheart.

 Venus in Furs του Jesús Franco. Βλ. wrongsideoftheart.

 

Venus in Furs του Jesús Franco. Βλ. wrongsideoftheart.

 

Venus in Furs του Jesús Franco. Βλ. wrongsideoftheart.

 

Venus in Furs του Jesús Franco. Βλ. wrongsideoftheart.

 

Venus in Furs του Jesús Franco. Βλ. wrongsideoftheart.

 

Masoch (ή Las perversiones de Wanda στα ισπανικά). Ιταλική ταινία του 1980 σκηνοθετημένη από τον Franco Brogi Taviani. Βλ. moviepostershop και leatherlibraryMasoch.

 

Die grausame Frau Seduction: The Cruel Woman, 1985). Η γερμανική ταινία των Elfi Mikesch και Monika Treut παρουσίαζει μία ακόμη εκδοχή του βιβλίου Venus in Furs από τη σκοπιά της Wanda. Βλ. cinefacts και moviegoods.

Die grausame Frau. Βλ. vebidoo, Kino Stars Mechthild Grossmann, hollywoodishere.

 

Venus in Furs (1995). Ολλανδική ταινία των Victor Nieuwenhuijs και Maartje Seyferth. Βλ. theweirdworldof και Just Screenshots - cultandexploitation.

Venus in Furs (1995). Βλ. theweirdworldof και Just Screenshots - cultandexploitation.

 

Venus in Furs (1995). Βλ. theweirdworldof και Just Screenshots - cultandexploitation.

 

Venus in Furs (1995). Βλ. theweirdworldof και Just Screenshots - cultandexploitation.

 

Καρτ ποστάλ Delcampe.

 

Venus in Furs από τον Lou Reed και τους Velvet Underground. Βλ. cdandlp και vuuk124trxexm.

 

Σχέδια του Salvador Dali από τη σειρά του Venus in Furs. Βλ. galleryofsurrealism.

 

 

Βλ. E-Bay.

 


Venus in Furs (1967). Joseph Marzano.

 


Venus in Furs, The Velvet Underground.

 


Venus in Furs (1969).  Jesús Franco.

 


Le malizie di Venere (1969). Laura Antonelli.

 


Venus in Furs (1995).  Victor Nieuwenhuijs και Maartje Seyferth.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Κάθριν Χέμπορν: Η σταρ των μεγάλων αντιφάσεων

Σαν Σήμερα / Κάθριν Χέπμπορν: Η σταρ των μεγάλων αντιφάσεων

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό της στις 29 Ιουνίου του 2003 σε ηλικία 96 ετών, η Κάθριν Χέπμπορν παραμένει η εμβληματικότερη κινηματογραφική μορφή αυταπάρνησης και αδιαφορίας για το ασύλληπτης διάρκειας status της, υπονοώντας πως ήταν καταδικασμένη να γίνει, και να πεθάνει, σταρ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
ειχα ονομασει τη γατα μου που τους γρατζουναγε ολους "Severin", εμπνευσμενη φυσικα απο το βιβλιο και το τραγουδι των Velvet φυσικα ("Severin, your servant comes in bells, please don't forsake him Strike, dear mistress, and cure his heart...")