Αυτή ήταν η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους (1906)

Facebook Twitter
0

 

Σαν σήμερα, προβάλλεται το 1906 στην Αυστραλία η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους.

 

The Story of the Kelly Gang (1906), αυστραλιανή ταινία του Charles Tait. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο Athenaeum Hall στη Μελβούρνη. Σύμφωνα με τα κριτήρια της ΓαλλικήςΑτ Ταινιοθήκης, ορίζεται ως ταινία μεγάλου μήκους όποια ξεπερνάει τη μία ώρα. Η ταινία του Charles Tait είχε διάρκεια 70 λεπτά.

 

Ο Ned Kelly, ο πραγματικός ήρωας της ταινίας. Ο θρύλος του Ρομπέν των Δασών στην αυστραλιανή του εκδοχή. Ο φωτογράφος Charles Nettleton έκανε το πορτρέτο του Ned Kelly στη φυλακή την παραμονή της εκτελεσής του (1880).

 

William Strutt, Bushrangers (αυστραλιανοί ληστές) on the St Kilda Road, Victoria, Australia (1887). Βλ. Inside History Magazine.

 

The Story of the Kelly Gang.

 

The Story of the Kelly Gang.

 

The Story of the Kelly Gang.

 

The Story of the Kelly Gang. Η Kate Kelly ήταν αδελφή του Ned Kelly.

Η Ellen Kelly (μητέρα του Ned Kelly) και η οικογένεια της στην αγροικία τους.

 

The Story of the Kelly Gang. Η σύλληψη.

 

The Story of the Kelly Gang.

 

Η πολιορκία στο Glenrowan, όπου παγιδεύτηκε ο Ned Kelly με κάποια μέλη της συμμορίας του. Φωτ. John Bray (5 Ιουλίου 1880).

 

Η δεύτερη μέρα της πολιορκίας στο Glenrowan. Φωτ. Oswald Thomas (29 Ιουνίου 1880). Η συμμορία του Ned Kelly σκόπευε να εκτροχιάσει ένα τρένο που μετέφερε ένα αστυνομικό απόσπασμα, αλλά προδόθηκε από έναν από τους 70 ομήρους της που απελευθέρωσε. H συμμορία είχε οχυρωθεί μαζί με τους ομήρους σε ένα πανδοχείο.

Τα τελευταία του λόγια : "'Ετσι έχει η ζωή".

Το όπλο του Ned Kelly.

 

Τα μέλη της συμμορίας φορούσαν στην πολιορκία του Glenrowan αυτοσχέδιες πανοπλίες σαν κι αυτήν. Ζύγιζαν πάνω από 40 κιλά, ήταν αποτελεσματικές, αλλά άφηναν τα πόδια απροστάτευτα. 'Οταν επιχείρησε ο Ned Kelly να σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών, εκεί τον βρήκαν οι σφαίρες.

 

Αμφίεση "Ned Kelly". Via Dragon.

O Ned Kelly στο Μουσείο της Madame Tussaud. Δίπλα, φωτογραφία της μητέρας του Ellen Kelly. Φυλακίστηκε και η ίδια χωρίς να αποδειχτεί η συμμετοχή της σε αξιόποινες πράξεις της συμμορίας και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια καταναγκαστικά έργα. Βλ. The History Blog.

 

Μαζικός τάφος στη φυλακή Pentridge της Μελβούρνης όπου βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν το 2011 τα οστά του Ned Kelly.

 

The Story of the Kelly Gang (part 2).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Σαν Σήμερα / «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Η ιστορία ενός αλλοπαρμένου αγρότη που υπερασπίζεται υψηλά ιδανικά είναι το πιο γνωστό έργο του σπουδαιότερου Ισπανού συγγραφέα, που πέθανε σαν σήμερα το 1616.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ