1982 : Καταργείται το κούρεμα με την ψιλή στον ελληνικό στρατό.

Facebook Twitter
4

Απόσπασμα από την ταινία "Η Πίσω Πόρτα" (2000) του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

Ατιμωτική τιμωρία για τους αρχαίους 'Ελληνες, το κούρεμα με την ψιλή εφαρμόστηκε συστηματικά στην Ελλάδα μέσα κι έξω από το στρατό με σκοπό την υποταγή και τον εξευτελισμό κάθε είδους "άντιφρονούντων" και "παραβατικών". Από τους εξορίστους στη Μακρόνησο μέχρι τους χίππιδες κατά την περίοδο της δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Γεννήθηκε Σαν Σήμερα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας - ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Η συναρπαστική ιστορία του ναυαγίου των Αντικυθήρων και του μοναδικού (και μυστήριου) Μηχανισμού του, ενός επιστημονικού θαύματος του αρχαίου κόσμου

Ανακαλύφθηκε Σαν Σήμερα / Η συναρπαστική ιστορία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων

Γοητευτικές πληροφορίες και μαρτυρίες για το πιο σημαντικό ελληνικό ναυάγιο της αρχαιότητας και το χρονικό της αποκρυπτογράφησης ενός επιστημονικού θαύματος που ανακαλύφθηκε σαν σήμερα το 1902.
M. HULOT

σχόλια

2 σχόλια
Απο πρακτικη πλευρα δεν ηταν κακο : λουσιμο - στεγνωμα σε ενα/δευτεροαπο αισθητικη εκανε τους φανταρους πιο ματσο και αρρενωπους( ηταν πιο γελοιο και εξευτελιστικο το κουρεμα του Μιμη στο Δημοτικο η αυτα που βλεπεις στην πλατεια Αγ.Ειρηνης) Σε συνθηκες δε, υγιεινης στρατου (δεν αναφερομαι σ'αυτους που υπηρετουν στο ΓΕΕΘΑ ) ετσι και εχεις μαλλι αφανα, κοκορακια, τσουλουφια , σκονη και ζελε οι κοριοι θα κανουν παρτι.