Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας

Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Το Budoo είναι ένα μοντέρνο cocktail restaurant που βρίσκεται στη Λέκκα, στο αίθριο στενό, με την αύρα περασμένων δεκαετιών να συνταιριάζεται όμορφα με τις εξωτικές πινελιές της διακόσμησης και τον απαλό φωτισμό.
0


Την εξωτική πινελιά του βάζει στο κέντρο της Αθήνας το ολοκαίνουργιο thai εστιατόριο Budoo, ενισχύοντας το γευστικό τοπίο της πόλης με την ταϊλανδέζικη κουζίνα, που, όπως όλα δείχνουν, το πλήθος των οπαδών της αυξάνεται. Το Budoo είναι ένα μοντέρνο cocktail restaurant που βρίσκεται στη Λέκκα, στο αίθριο στενό, με την αύρα περασμένων δεκαετιών να συνταιριάζεται όμορφα με τις εξωτικές πινελιές της διακόσμησης και τον απαλό φωτισμό. Έχει δημιουργήσει ένα εσωτερικό, δικό του σύμπαν. Η καλόγουστη, πληθωρική μπάρα ενισχύεται από εντυπωσιακή ραφιέρα από ξύλο όπου φιγουράρουν οι φιάλες με τα ποτά. Πίσω από την μπάρα ο Αλέξανδρος Ευστρατιάδης σερβίρει ευφάνταστα κοκτέιλ «που συνδυάζουν τα αρώματα Ανατολής και Δύσης» λέει και εξηγεί: «Προσθέτω ανατολίτικες πινελιές όπως σουμάκ, κανέλα σε κλασικά κοκτέιλ». Εκτός καταλόγου, ο Αλέξανδρος ετοιμάζει καθημερινά και ένα πρωτότυπο κοκτέιλ με σπιτικά σιρόπια, βότανα και εξωτικά φρούτα. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ Small8 στο Παγκράτι, Μίλτος Επιθυμιάδης, έστησε με κέφι αυτόν το χώρο, στεγάζοντας «τη μεγάλη μου αγάπη για την ταϊλανδέζικη κουζίνα».

Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Σούπα Τom yum goong

Το μενού προσφέρει λαχταριστές αυθεντικές προτάσεις που δημιουργεί με τέχνη και γνώση η Ταϊλανδή σεφ Κανίτα. Σε εντυπωσιακή φλιτζάνα σερβίρεται η σούπα Τom yum goong (€9) με γαρίδες, λεμονόχορτο, μανιτάρια, galangal –μια ρίζα που χρησιμοποιείται στην κουζίνα της Ταϊλάνδης με πικάντικη γεύση–, χυμό λεμονιού και κόλιαντρο. Βαθιά και πλούσια γεύση αποκαλύπτει σε κάθε κουταλιά, με το ξινό και το πικάντικο να ισορροπούν μαγικά. Ακολούθησαν τα φρέσκα ρολά (€8): στο αραχνοΰφαντο φύλλο ρυζιού τυλίγονται μαστόρικα στικς αγγουριού, καρότου, με τζίντζερ, γαρίδες, καβούρι, ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκια και κόλιαντρο. Δροσερή γεύση που προετοιμάζει την υποδοχή του πιάτου Pad Thai goone (€12) που είναι noodles ρυζιού με λαχανικά, ζουμερές γαρίδες και tamarind σος. Ένα υπέροχο παιχνίδι γεύσεων, υφών και αρωμάτων ξεδιπλώνεται σε κάθε μπουκιά, αφήνοντας πικάντικη επίγευση. Τα τσοπ-στικς παίρνουν φωτιά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Yellow curry shrimps (€13) με κίτρινο κάρι και γαρίδες – ευωδιαστό και πληθωρικό. Το καλό χέρι της σεφ αποδεικνύεται και στο υπέροχο πιάτο Sweet and sour fish (€19), που την τσιπούρα αγκαλιάζει πυκνή κι ευωδιαστή γλυκόξινη σάλτσα με αρώματα λέμονγκρας και φύλλα καφίρ. Το σίγουρο είναι πως στο Budoo θα περάσεις όμορφα.

Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Pad Thai goone που είναι noodles ρυζιού με λαχανικά, ζουμερές γαρίδες και tamarind σος.
Μια εξωτική πινελιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Πίσω από την μπάρα ο Αλέξανδρος Ευστρατιάδης σερβίρει ευφάνταστα κοκτέιλ...

☛ Budoo Urban Thai, Λέκκα 14, 210 3313845

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ