Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
Μαύρη σοκολάτα υγείας παχύρρευστη και ισορροπημένη, προέλευση νησιά της Καραϊβικής. 66% κακάο. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

3 μικρές chocolaterie στην καρδιά της πόλης
Στην εποχή των Αζτέκων οι κόκκοι του κακάο άξιζαν περίπου όσο ο χρυσός και αποτελούσαν μέσο εμπορικών συναλλαγών. Οι καρποί συγκεντρώνονταν και γίνονταν σκόνη για να παρασκευαστεί ένα ρόφημα που ονόμαζαν Choclatl. Στη συνέχεια προσέθεταν μπαχαρικά και να το σέρβιραν ζεστό. Το θεωρούσαν δυναμωτικό ρόφημα, ένα είδος φαρμάκου, που είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Στις θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας πιστεύει και η κυρία Πελαγία, η ιδιοκτήτρια της μικρής σοκολατερί που βρίσκεται σχεδόν αθέατη μέσα στη μικρή στοά, ανάμεσα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και την Ερμού (Ερμού 56). «Βλέπεις κόσμο να μπαίνει μέσα μουτρωμένος και να χαμογελάει με το που δοκιμάζει τη σοκολάτα. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να ανοίξω το μαγαζί. Θέλω να μυήσω τον κόσμο στον δρόμο της σοκολάτας, όχι απλώς να δημιουργώ συνταγές», μας λέει για την απόφαση της να δημιουργήσει αυτή τη μικρή chocolaterie.


Το μαγαζί λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια και χρησιμοποιεί αποκλειστικά κουβερτούρες Valrhona. Η τυποποίηση της συγκεκριμένης σοκολάτας είναι γαλλική αλλά η εταιρία προμηθεύεται την πρώτη ύλη από φυτείες ανά τον κόσμο και κυρίως την Νότια Αμερική, την Αφρική και την Καραϊβική. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατά την παρασκευή της δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα όπως κρέμα γάλακτος ή σιρόπι τα οποία μπορεί να αλλοιώσουν την γεύση. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και πρωτότυπες συνταγές όπως αυτές που περιέχουν λικέρ μαστίχα ή λεμόνι.

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
Σοκολάτα γάλακτος με έντονη γεύση κακάο. προέλευση Αγ. Δομίνικος 46% κακάο και μαύρη σοκολάτα παχύρευστη με έντονα σοκολατένια επίγευση. προέλευση Βενεζουέλα. 69% κακάο. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Στα ίδια βήματα βαδίζει και η ομώνυμη Σοκολάτα στην οδό Βουλής. Διαθέτει περισσότερες από 19 ποικιλίες, από τις πιο γλυκιές και αρωματικές μέχρι τις πιο πικρές σοκολάτες. Ξεκινούν με περιεκτικότητα από 32% (που είναι αρκετά γλυκές) και φτάνουν έως 85% (πιο πικρές). Το συγκεκριμένο μαγαζί, κάθε μήνα προσφέρει μια σοκολάτα σε χαμηλότερη τιμή. Πρόκειται για ροφήματα από ξεχωριστές κουβερτούρες που δεν υπάρχουν στον βασικό κατάλογο. Αυτό τον μήνα μπορείτε να δοκιμάσετε την Orizaba που είναι σοκολάτα γάλακτος με πλούσια κρεμώδη γεύση.


Ανηφορίζοντας προς το Κολωνάκι, στην οδό Σόλωνος, θα συναντήσετε το The Dark Side of Chocolate. Μικρό, ζεστό μαγαζάκι με πέντε, έξι τραπεζάκια, τα οποία είναι συνήθως γεμάτα. Μέσα από την τζαμαρία που χωρίζει την αίθουσα από το εργαστήριο μπορείς να παρακολουθήσεις την διαδικασία παρασκευής των ροφημάτων. Όλα φτιάχνονται χειροποίητα με ποιοτικές πρώτες ύλες από τον Αριστοτέλη που είναι και ο ιδιοκτήτης και ο οποίος ακολουθεί μια πολύ συγκεκριμένη ιεροτελεστία. Προτιμάει ποικιλίες κακάο από Λατινική Αμερική, Βραζιλία, Βενεζουέλα και Περού καθώς είναι πιο αρωματικά. Στο μαγαζί του υπάρχουν περισσότερες από 15 ποικιλίες σοκολάτας ενώ τα ροφήματα του φτιάχνονται αποκλειστικά από βιολογικό γάλα. Προτείνει τη λευκή σοκολάτα, ακόμα και σε αυτούς που επιλέγουν τη μαύρη. Εναλλακτικά, δοκιμάστε την ποικιλία από τη Βενεζουέλα με τσίλι και 75% περιεκτικότητα σε κακάο.

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
Παιώνια: Lung Ching, πράσινο με ελαφριά ευωδιά και μια παρατεταμένη επίγευση. Ξεδιψά και είναι ειδικό για πνευματική εργασία και εγρήγορση. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το πρώτο τεϊοποτείο της Αθήνας και οι σύγχρονες εκδοχές του
Το τσάι είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές ρόφημα μετά το νερό. Λέγεται ότι το ανακάλυψε ο Κινέζος αυτοκράτορας Σεν Νουνγκ. Σύμφωνα με τον μύθο καθώς έβραζε νερό μέσα σ' ένα σκεύος έπεσαν μέσα φύλλα από έναν θάμνο και αμέσως άρχισαν να το χρωματίζουν και να του δίνουν όμορφο άρωμα. Κάπως έτσι, ο αυτοκράτορας αποφάσισε να δοκιμάσει το τσάι που αρκετά χρόνια αργότερα έφτασε και στην Ευρώπη.


Στην Ελλάδα, το πρώτο μαγαζί αποκλειστικά για τσάι ήταν το Στροφές Τεϊοποτείον. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό καφενείο που άνοιξε πριν από 32 χρόνια, στην οδό Χάμιλτον και λειτουργεί μέχρι σήμερα χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα από την πρώτη εκείνη μέρα. Είναι διακοσμημένο με αφίσες εποχής, ενώ βιβλία αλλά και περιοδικά από την δεκαετία του 60 βρίσκονται παντού πάνω στα τραπεζάκια που είναι φτιαγμένα από παλιές βάσεις ραπτομηχανών Singer. Οι Στροφές προσφέρουν 200 είδη τσαγιού τα οποία σερβίρονται σε σερβίτσια από πορσελάνη, ενώ διαθέτει μία μεγάλη γκάμα σε πράσινο τσάι με διάφορες γεύσεις.

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
To Τσάι: "Θεϊκό θαύμα", κατηγορία ροφήματα, χωρίς καφείνη.Κανέλα,αμύγδαλα,φλούδες πορτοκαλιού,κάλυκες τριανταφυλλιάς,κομμάτια μήλου κ υβίσκου. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το σκηνικό αλλάζει τελείως σ' ένα πιο σύγχρονο μαγαζί στο Κολωνάκι. Το Τσάι προσφέρει περισσότερες από 80 ποικιλίες που εισάγει από τη Σρι Λάνκα, την Ιαπωνία, την Ινδία και πολλές ακόμη χώρες. Λευκό, μαύρο, κόκκινο, πράσινο, Oolong, αρωματικά, μίξεις βοτάνων, βιολογικά είναι μόνο μερικές από τις ποικιλίες που μπορεί να βρει κανείς στο μαγαζί. Οι συνταγές αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα: ζεστό, κρύο, τσάι με αλκοόλ, τσάι κοκτέιλ με φρούτα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο σερβίρισμα: το γιαπωνέζικο σερβίρεται σε γιαπωνέζικη τσαγιέρα, το κινέζικο σε πήλινη, το απλό αρωματικό σε πορσελάνινη. Μαζί με το ρόφημα που σερβίρουν φέρνουν στο τραπέζι και ένα χρονόμετρο το οποίο χτυπάει όταν το ρόφημα είναι έτοιμο και πρέπει να βγει από το νερό. Τα συνοδευτικά μπισκότα φτιάχνονται στο μαγαζί και η γεύση τους ισορροπεί τέλεια με το τσάι. Από τα πιο διαδεδομένα τσάγια είναι ο λευκός άγγελος, ένα λευκό τσάι με βάση την κανέλα και το πορτοκάλι. Έχει γεύση και μυρωδιά βασιλόπιτας. Εξίσου δημοφιλές είναι και ο μικρός πρίγκιπας, ένα ρόφημα χωρίς καφεΐνη με βάση τη φράουλα και το χαμομήλι.


Η Παιώνια στο Θησείο είναι ίσως από τα πιο εξειδικευμένα μαγαζιά που προσπαθούν να μυήσουν τους Αθηναίους στον «σωστό» τρόπο κατανάλωσης τσαγιού. Διαθέτει μια πολύ ιδιαίτερη ποικιλία, αυτή του Oolong από την Ταϊβάν. Πρόκειται για ένα πράσινο τσάι το οποίο χρησιμοποιούν οι Κινέζοι και οι Ταϊβανέζοι στο τελετουργικό του τσαγιού. Δημιουργεί διαύγεια και εφορία και είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, την οποία η ιδιοκτήτρια Μάγια Μαυράκη, μας προτείνει ανεπιφύλακτα να δοκιμάσουμε. Η Παιώνια διαθέτει επίσης μεγάλη ποικιλία σε μείγματα που φτιάχνουν οι ίδιοι με διάφορα μπαχαρικά και βότανα. Κινέζικα βότανα και μείγματα με βάση τα 5 στοιχειά, νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Ιδιαιτέρως γευστικό είναι το τσάι κανέλα φωτιά αν έχει κάποιος θέλει να ζεσταθεί. Είναι θρεπτικό, έχει ωραίο γλυκό άρωμα και περιέχει κινέζικα βότανα. Το μείγμα της γης είναι εξίσου γευστικό. Περιέχει 4 βότανα, είναι καπνιστό και ξυλώδες. Στον συγκεκριμένο χώρο διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις όπως βραδιές ινδικού χορού, κονσέρτα και performances.

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
Στο εξωτερικό τα ζεστά κοκτέιλ είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή καθώς οι θερμοκρασίες τα επιτρέπουν. Στην Ελλάδα τέτοιου είδος ποτά είναι λιγότερο διαδεδομένα αν και όλο και περισσότερα μαγαζιά τα συμπεριλαμβάνουν στους καταλόγους τους. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFOΦωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

3 Μαγαζιά που μπορείτε να αγοράσετε τσάι

Ο δρόμος του τσαγιού
Τσάγια από φυτείες της Ανατολής, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, προσαρμοσμένα στις μεσογειακές προτιμήσεις.
Καψάλη 5, Κολωνάκι, 210 722 1460

Το Τσάι
Αποτελεί ένα εξειδικευμένο κατάστημα τσαγιού στην Αθήνα με μεγάλη ποικιλία σε πράσινα, λευκά και αρωματικά τσάγια από διάφορες χώρες του κόσμου.
Ομήρου 35, Κολωνάκι, 210 3631472

Tsaina
Ποικιλίες τσαγιού απ΄όλο τον κόσμο, μίγματα με φυτά, φρούτα και μπαχαρικά και σκεύη για την παρασκευή και το σερβίρισμά τους.
Σόλωνος 28, 210 3648355

 

 

H ανερχόμενη τάση των ζεστών κοκτέιλ
Στο εξωτερικό τα ζεστά κοκτέιλ είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή καθώς οι θερμοκρασίες τα επιτρέπουν. Στην Ελλάδα τέτοιου είδος ποτά είναι λιγότερο διαδεδομένα αν και όλο και περισσότερα μαγαζιά τα συμπεριλαμβάνουν στους καταλόγους τους.


Το Baba au Rum, είναι ένα μπαρ που ειδικεύεται στο ρούμι και τα παλαιωμένα ρούμια είναι ιδανικά ποτά για ζεστά κοκτέιλ. Ταιριάζουν με μπαχάρια ή ζεστές κρέμες όπως καρύδα η και βούτυρο. Στα ζεστά ποτά οι bartenders του μαγαζιού συνδυάζουν 2-3 ρούμια από διαφορετικά στιλ για να πετύχουν τον χαρακτήρα που θέλουν, ζεστό νερό και μπαχάρια όπως βανίλια, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο. Συχνά χρησιμοποιούν και μοναστηριακά λικέρ τα οποία είναι ιδανικά και περιέχουν βότανα που προσδίδουν μια γλυκόπικρη γεύση η οποία έρχεται σε ισορροπία με τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούνται. Στον κατάλογο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία αλλά αυτά που μας προτείνει ο ιδιοκτήτης και bartender, Θάνος Προυνάρους, είναι το Blazer no3. Το συγκεκριμένο περιέχει 2 διαφορετικά ρούμια, ένα από την Αντίγκουα και Angostura 5 anos από το Τρινιδάδ, πορτοκάλι, μπαχάρια και μέλι.

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
Baba Au Rum, Blazer no.3: Ryrat x.o ρούμι απο την Αντίγκουα και Angostura 5 anos από το Τρινιδάδ, αναμμένα με πορτοκάλι, μπαχάρια και μέλι. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

Το Gin Joint από την άλλη προτείνει το Hot Brandy Lemonade. Το συγκεκριμένο ποτό ουσιαστικά είναι μια άλλη λεμονάδα με μπαχαρικά, ζάχαρη και μπράντι. Θα βρίσκεται στον κατάλογο για λίγες μέρες ακόμη ενώ στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από το hot butter rum, ένα κοκτέιλ που γίνεται με ρούμι ή κονιάκ, βούτυρο με ζάχαρη και μπαχαρικά.

Ακολουθεί η συνταγή για το Hot Brandy Lemonade όπως μας την έδωσε ο bartender Δημήτρης Κιάκος:

Υλικά για περίπου 2 λίτρα:
1lit. φυσικός χυμός χυμός μήλου (φρεσκοστυμμένος ή συσκευασμένος καλής ποιότητας)
600ml νερό
200ml φυσικός χυμός λεμόνι
200ml σιρόπι μελιού (2 μέρη μέλι προς 1 μέρος ζεστό νερό στο blender)
200ml Cognac V.S. (Γαλλικό Brandy από την περιοχή του Cognac, παλαιωμένο σε βαρέλι για τουλάχιστον 3 χρόνια)
1 ξυλαράκι κανέλα
1 κλωναράκι φρέσκια βανίλια
10 κόκκους μπαχάρι
1 κομμάτι 8cm φρέσκο ginger ξεφλουδισμένο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό μήλου και το νερό και προσθέτουμε τα αρωματικά μπαχαρικά εκτός από την βανίλια. Δυναμώνουμε την ένταση της εστίας και αφήνουμε το υγρό να έρθει σε σημείο βρασμού.
Έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά έτσι ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα.
Στύβουμε 200ml χυμό λεμονιού και τον σουρώνουμε.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό από τα λεμόνια και το κλωναράκι της βανίλιας σκισμένο στην μέση δυναμώνουμε ξανά την ένταση της εστίας για να πάρει μια βράση ακόμα. Έπειτα, χαμηλώνουμε ξανά την ένταση της εστίας προσθέτουμε το σιρόπι μελιού (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με τις γευστικές μα ς προτιμήσεις) και το Cognac και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σουρώνουμε την ζεστή «λεμονάδα» σε μια σουπιέρα ή punch bowl, γαρνίρουμε με ροδέλες λεμονιού και σερβίρουμε σε γυάλινες κούπες με ένα ξυλάκι κανέλας.

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
Gin Joint, Hot Brandy Lemonade. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Info:
Σοκολάτα
Σοκολάτα, Ερμού 56, 210 3229919
Σοκολάτα, Βουλής 35, 21 3030 2290
The Dark Side of Chocolate, Σόλωνος 49, 21 0339 2348

Τσάι
To Τσάι, Λυκαβηττού και Αλ. Σούτσου 19, Κολωνάκι, 210 3388941
Παιώνια, Αμφικτύονος 12 & Πουλόπουλου , 21 30404646
Στροφές Τεϊοποτείον, Χάμιλτον 7, 210 8833625

Κοκτέιλ
Baba au Rum, Κλειτίου 6, 211 710 9140
Gin Joint, Χρήστου Λαδά 1, 210 3218646

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ