GuessWho?*

Facebook Twitter
0

 

Η ισραηλινή καλλιτέχνης Noma Bar έχει ένα εντελώς προσωπικό και αναγνωρίσιμο εικονογραφικό ιδίωμα σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα των εικονογραφήσεων, ένα κομμάτι που οι ψηφιακοί αυτοματισμοί δεν αφήνουν εύκολα να σχηματισθεί προσωπική γραφή.

Στο λεύκωμα με τον τίτλο Guess Who?: The Many Faces of Noma Bar που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό ο θεατής έχει την ευκαιρία να δει εικονογραφήσεις της (vector πορτρέτα) που απεικονίζουν μια ευρεία γκάμα προσώπων από αυτά που θα τα χαρακτηρίζαμε τοπ προσωπικότητες, της πολιτικής, της τέχνης, του αθλητισμού, των επιστημών κτλ.

Χωρίς να αποτελούν πιστές φωτοτυπικές αναπαραστάσεις, στα πορτρέτα της επιχειρεί να βρει το κεντρικό οπτικό χαρακτηριστικό του κάθε προσώπου, να το αναδείξει, καταφέρνοντας με τρόπο απλό και υποδόριο να μας μεταδώσει την ουσία του απεικονιζόμενου εντελώς μινιμαλιστικά (είτε μιλάμε για τον Στάλιν είτε για τον Μάικλ Τζάκσον λόγου χάρη:).

Δες τα πορτρέτα εδώ:



Στάλιν


Σαίξπηρ



Θάτσερ


Μπόμπ Ντύλαν


Μπιλ Μάρευ


Τσάρλι Τσάπλιν


Χίτλερ


Ντέιβιντ Μπέκαμ


Χάρυ Πότερ


Άλμπερτ Αϊνστάιν


Τζέημι Όλιβερ


Κιμ Τζονγκ Ιλ


Νέλσον Μαντέλα


Τζόν Τραβόλτα


Γούντυ Άλλεν


Μάικλ Τζάκσον



Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ