Οι 'The East' φτιάχνουν τη μουσική που θέλουμε να ακούμε

Οι 'The East' φτιάχνουν τη μουσική που θέλουμε να ακούμε Facebook Twitter
0

 

Οι 'The East' φτιάχνουν τη μουσική που θέλουμε να ακούμε Facebook Twitter
Φωτό:Κατερίνα Φαρφαρά/ LIFO

Οι 'The East' είναι μια σχετικά νεοσύστατη μπάντα, άθροισμα πέντε ανήσυχων νέων μουσικών με προϋπηρεσία στην ελληνική ροκ/ηλεκτρονική σκηνή, που με πείσμα δουλεύουν τον ήχο τους και με πάθος δίνονται στα live. Ακούγοντας το πρώτο τους ΕP, δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις στους The East μια δυναμική που ξεφεύγει από ό,τι αντίστοιχο έχει να παρουσιάσει η ελληνική σκηνή στο συγκεκριμένο είδος. Δύναμη στις κιθάρες, υποβολή στα φωνητικά, μικρές κορυφώσεις και ένα αίσθημα επικείμενης καταστροφής από το οποίο δεν ησυχάζεις αν δεν τελειώσει το κομμάτι. Εμείς τους συναντήσαμε ένα μεσημέρι στο Κουκάκι, σε ένα πάρκο γεμάτο περιστέρια και παππούδες που έπαιζαν ντόμινο. Χτυπημένοι όλοι από τις ζέστες του Μάη, τους φωτογραφίσαμε σε αστικό τοπίο και ανοίξαμε μια κουβέντα μουσική που έφτασε μέχρι το διάστημα.

Γνωρίζω ότι οι The East προέρχονται από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες. Θα μου εξηγήσετε αναλυτικά ποιος προέρχεται από ποια μπάντα; Και με αφορμή αυτό, τι στοιχεία προσέδωσε στο γκρουπ, μέχρι εκείνο να αποκτήσει τον ήχο που έχει σήμερα;

Αντώνης: O Γιώργος και εγώ παίζαμε στους Absent Mindead προ δεκαετίας. Πλέον εκτός από τους Τhe East παίζει μπάσο και στους Chickn. Νομίζω ότι οι πιο RnR αναφορές της μπάντας είναι δική του ευθύνη. Η Μανάλ μετά από ένα πολύ σύντομο πέρασμα από τους Sad Disco και αρκετά project που δεν επισημοποιήθηκαν, βρήκε την θέση της στην μπάντα ως πληκτρού, σαμπλερού, στιχουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής. Ο Κώστας στα τύμπανα είναι η τελευταία προσθήκη στο συγκρότημα. Έδωσε μια καινούρια πνοή στο υπάρχον υλικό. Με συμμετοχή σε μπάντες όπως οι Stereovoid, Eye Level και The Lambeth, μιλάμε σίγουρα για έναν από τους πιο δυναμικούς και ευρηματικούς μουσικούς της γενιάς του. Για το τέλος άφησα τον Στράτο μιας και έχει το μεγαλύτερο βιογραφικό από όλους μας. Με παλαιότερη θητεία ως κιθαρίστας στους Exposed by Observers και Wanna be James?, πλέον είναι το ήμισυ των .message και επίσης θα τον συναντήσετε με τον Άκη Σίνο, την Michela Pelusio (SpaceTime Helix) ή σε σόλο perfomances. Είναι αυτός που θα φτάσει τις συνθέσεις στα όρια τους, όσον αφορά τη δομή, την αρμονία αλλά και την κατεύθυνση.  

Γιατί το ένα κομμάτι του δίσκου λέγεται Τρίπολη; Υπάρχει κάποια ιστορία από πίσω;

Αντώνης: Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν περισσότερες ιστορίες από μία: διαχωρισμός, σύρραξη, θρησκεία, αντίθεση. Είναι ανοιχτό σε ερμηνείες. Θα μπορούσε να είναι απλά ένα ερωτικό τραγούδι. Επίσης είναι η γενέτειρα της Μανάλ.

Οι 'The East' φτιάχνουν τη μουσική που θέλουμε να ακούμε Facebook Twitter
Φωτό:Κατερίνα Φαρφαρά/ LIFO

Ποια κομμάτια προτιμάτε: αυτά με τίτλους γυναικεία ονόματα ή εκείνα με τίτλους ονόματα πόλεων;

Στράτος: Τα ονόματα κάποιας τοποθεσίας είναι προτιμότερα. Μου φέρνουν στο μυαλό τους παραδοσιακούς σκοπούς της Κρήτης για παράδειγμα, που συνήθως έχουν σαν τίτλο το όνομα ενός χωριού ή μιας επαρχίας (Συρτός Αποκορωνιώτικος, Λουσακιανός κλπ).

Με το δεδομένο ότι έχετε κυκλοφορήσει δύο κομμάτια, τι να περιμένουμε να ακούσουμε στο live του Σαββάτου;

Αντώνης: Έχουμε ένα live set το οποίο δουλεύουμε σχεδόν έξι μήνες. Είναι η πρώτη φορά που το νιώθουμε τόσο ολοκληρωμένο, οπότε το επόμενο βήμα είναι να αρχίσουμε να ηχογραφούμε αυτό το καινούριο υλικό. Νομίζω ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ θετικά όταν του παρουσιάζεις κάτι τίμιο και προσωπικό.

Γιατί φτιάχνετε μουσική;

Στράτος: Γιατί είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους, με το μικρότερο αρνητικό αποτύπωμα, να εκφράσεις και να διαμορφώσεις το περιβάλλον σου. 

Οι 'The East' φτιάχνουν τη μουσική που θέλουμε να ακούμε Facebook Twitter
Φωτό:Κατερίνα Φαρφαρά/ LIFO

Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή που είχατε ποτέ σε live;

Στράτος: Οι πιο έντονες και απελευθερωτικές στιγμές στα live μας είναι εκείνες στις οποίες επιδιδόμαστε σε ένα παιχνίδι θορύβου, ανάδρασης και ελεγχόμενου χάους για να επανέλθουμε συντονισμένα στο επόμενο κομμάτι.

Ποιο πράγμα απεχθάνεστε στις πρόβες;

Στράτος: Την αργοπορημένη προσέλευση.

Είναι διεθνής η ελληνική μουσική σκηνή ή αμετανόητα local;

Αντώνης: Από την στιγμή που local καλλιτέχνες αλλά και συγκροτήματα περιοδεύουν στην Ευρώπη και στην Αμερική, έχουν διανομή εκτός των συνόρων, προβολή σε ξένα sites και blogs, υπογράφουν σε εταιρίες του εξωτερικού και παίζουν στον KEXP, φαντάζομαι πως μιλάμε για μια διεθνή σκηνή.

Ποιος είναι ο πιο σπουδαίος μουσικός όλων των εποχών;

Αντώνης: Κρίνοντας από την μουσική που κουβαλάει το Voyager 1 θα έπρεπε να πω ο Johann Sebastian Bach μιας και έχει τα περισσότερα κομμάτια στον χρυσό δίσκο. Παρόλα αυτά θα επιλέξω τον Chuck Berry που συμμετέχει επίσης στην ‘διαστημική’ συλλογή με ένα κομμάτι.

Οι 'The East' φτιάχνουν τη μουσική που θέλουμε να ακούμε Facebook Twitter
Φωτό:Κατερίνα Φαρφαρά/ LIFO

Δείτε τους The East live το Σάββατο 16 Μαΐου στο Six D.O.G.S. μαζί με τους Plastic Flowers

και ακολουθήστε τους στο facebook

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM