ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Υπάρχουν ήπια ντραγκς;

Υπάρχουν ήπια ντραγκς; Facebook Twitter
0
Υπάρχουν ήπια ντραγκς; Facebook Twitter
Το να διαλέγει κανείς ξηροστομία, κακουχίες και κάψιμο, δείχνει οτι η όποια εναλλακτική δεν αξίζει τα λεφτά της με την καμία. Και η εναλλακτική αυτή είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε όλοι. Μοιάζει με μία αποστασιοποιημένη, φιλική παρατήρηση ότι η πραγματικότητά μας πάσχει σε επίπεδο ερεθισμάτων, εμπειριών, δυνατοτήτων και υποσχέσεων.

«Κωλόπαιδο ξέρουμε ότι πήγες κι έγινες –κι άμα θέλαμε τώρα σε σταματάγαμε και το βρίσκαμε, αλλά δε θέλουμε». Ο άγνωστος του μιλάει με τόση σιγουριά που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι δεν του λέει μαλακίες. Ο Μιχάλης συνεχίζει να περπατάει παίζοντάς το αδιάφορος –όσο αδιάφορος γίνεται να το παίξει κανείς όταν, ενώ περπατάει βιαστικά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο με τις τσέπες γεμάτες κουμπιά, του την πέφτει από το πουθενά ένας ασφαλίτης.

Προτού προλάβει να τον πιάσει ο πανικός και καρφωθεί για τα καλά στρίβει στη γωνία, ενώ ταυτόχρονα μπουκώνεται την καρτέλα με τα χάπια και αρχίζει να τη μασάει όσο πιο καλά μπορεί -αλουμίνιο, πλαστικό και χάπια όλα μία μάζα-μέχρι που την καταπίνει με δυσκολία.

Χρειάζεται να περάσουν αρκετές ώρες για να ξενερώσει αρκετά και να καταλάβει πως η συνάντηση με τον ασφαλίτη δεν έγινε ποτέ. Όλα ήταν μία αγχωμένη παραίσθηση. Και αυτό που έφαγε μέσα στον πανικό του δεν ήταν η καρτέλα με τα Akineton, αλλά ένα δεκάευρο που είχε στη τσέπη. Τα Akineton, προφανώς, τα είχε φάει νωρίτερα.

Γυρνάει σπίτι με τα πόδια γιατί δεν έχει για ταρίφα.

Υπάρχουν ήπια ντραγκς; Facebook Twitter

Υπάρχει μία κατηγορία drugs που λίγοι γνωρίζουν σε βάθος. Για την αστυνομία είναι «ναρκωτικά δισκία» -ασχέτως του ότι αν τα πάρεις με συνταγή είναι απλώς φάρμακα. Άλλες φορές είναι «ναρκωτικά σιρόπια» -εκτός φυσικά κι αν έχει κανείς ξερόβηχα, οπότε και είναι απλώς σιρόπια για το βήχα. Υπάρχουν και φυτά -για τα οποία η αστυνομία αδιαφορεί, μιας δεν είναι παράνομα –και η αστυνομία πάντοτε αδιαφορεί αν ξέρει ότι δε θα βγει κάτι από την υπόθεση, συνήθως είναι εδώ για να δένει κι όχι για να προλαμβάνει. Ούτως ή άλλως, ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ιδέα γι αυτά, και ντραγκς σαν την ηρωίνη και την κόκα προσφέρονται πολύ περισσότερο για δακρύβρεχτες ιστορίες στα κανάλια και για ηθικοπλαστικά «σου-το-λεγα-εγώ-τώρα-καλά-να-πάθεις-παλιοπρεζάκι» άρθρα στον τύπο. Δε γίνεται να κάνεις φωσκολιάδα καταγγέλοντας τη μάστιγα των λεξοτανίλ που πίνει και η θεία σου -και η μέση ροκ μπάντα δε θα φανεί κ τόσο περπατημένη και ατημέλητα χάι γράφοντας κομμάτια για το φίλο που κάηκε «απ’ τους παλιούς τους ύπνους / τα δυάρια τα καφέ / σε χάσαμε αδερφέ».

Υπάρχουν ήπια ντραγκς; Facebook Twitter

Διάβασε ολόκληρο το θέμα στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ