Depression Era

Depression Era Facebook Twitter
Παρίσι, 11.2014. 'Εκθεση Depression Era στο Laboratoire Central DUPON. Φωτ. Γιάννα Ανδρεάδη
0

Στο πλαίσιο της έκθεσης Depression Era: στην Εποχή της Ύφεσης, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ανοιχτή συζήτηση με προσκεκλημένους από το χώρο της θεωρίας της τέχνης, της φιλοσοφίας και της δημοσιογραφίας, μαζί με την ομάδα Depression Era. Η συζήτηση θα διερευνήσει την έννοια του "ΜΕΤΑ" σαν προσχέδιο σκέψης και νοερή προβολή στο μέλλον και στην επαύριο της κρίσης: θα αναρωτηθεί για τον ρόλο και τα όρια της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την εμπλοκή της τέχνης στην πολιτική και κοινωνική σφαίρα.

Ο συγκεκριμένος προβληματισμός ξεκινάει από τον τελευταίο τοίχο/ σταθμό της έκθεσης: ένα προσχέδιο, μια συρραφή κειμένων και ιδεών για το "ΜΕΤΑ" που, μαζί με το κείμενο του Boris Groys "On Art Activism" — σημείο αναφοράς του έργου της ομάδας http://www.e-flux.com/journal/on-art-activism/ — θα αποτελέσουν σημεία εκκίνησης της συζήτησης.

Θα συμμετάσχουν οι: Άντζελα Δημητρακάκη, Δέσποινα Ζευκιλή, Κατερίνα Μάτσα, Σάββας Μιχαήλ, Νίκος Ξυδάκης, Κωστής Σταφυλάκης, Θεόφιλος Τραμπούλης, και μέλη της κολεκτίβας Depression Era.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Depression Era Facebook Twitter

Οι εκθέσεις της κολλεκτίβας Depression Era ταξιδεύουν και στη Γαλλία. Στα πλαίσια του Μήνα της Φωτογραφίας που διοργανώθηκε το Νοέμβρη στο Παρίσι, το εργαστήριο Laboratoire Central DUPON παρουσίασε στον εκθεσιακό του χώρο μία σύνοψη της έκθεσης που συνεχίζεται εώς τις 11 Ιανουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Depression Era Facebook Twitter
Φωτ. Γιάννα Ανδρεάδη
Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ