τοπ 10: εξορμήσεις πσκ

Facebook Twitter
0

 

 

 

 

 

Καμιά φορά, ο τρόπος που έρχονται οι άνθρωποι στη ζωή μας μπορεί να γίνει παραπλανητικός και αστείος. Ενώ, λοιπόν, βρίσκομαι σε ένα τρομακτικά μικρό μαγαζί της Σερίφου, με τρομακτικά πολύ κόσμο, προσπαθώντας να φτάσω στο μπάνιο, γνωρίζω τον Στέφανο Παπαδόπουλο. Λέμε ένα γεια, πίνουμε ένα σφηνάκι και συνεχίζει ο καθένας τους χορούς του και τις μάχες του μέσα στο υπέρ-πιγμένο μπαρ.


Δύο βδομάδες αργότερα, όμως τον γνωρίζω λίγο καλύτερα, στην Αθήνα αυτή τη φορά. Και αυτό που ανακαλύπτω, είναι ένας άνθρωπος, που πέρα από τα ενδιαφέροντά του, έχει ένα τρομερό προτέρημα. Παίρνει τις δυνατότητες που σου δίνει η ελληνική φύση στα σοβαρά. Και κάθε Σαββατοκύριακο, ο Στέφανος, όλο και κάπου βρίσκεται, σε βουνά, φαράγγια, νησιά, όχι για να φάει και να απλώθει στις καφετέριες, αλλά για να εξερευνήσει περιοχές με το ποδήλατό του, να κάνει rafting, ορειβασία, σκι και πεζοπορία. Και το περίεργο είναι ότι όλα αυτά τα μέρη είναι τόσο προσβάσιμα σε όλους μας, αλλά τελικά μόνο λίγοι τολμούν. Οι υπόλοιποι μάλλον κρυβόμαστε πίσω από τις κούπες του καφέ και τις οθόνες των κινητών μας.


Του ζήτησα λοιπόν να φτιάξει ένα τοπ 10 δράσεων και αποδράσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν το πολύ μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

 

τοπ 10: εξορμήσεις πσκ

 

1. Σκι στο Καρπενήσι


2. Downhill στον Παρνασσό


3. Τσίπουρα στο Μπάφι της Πάρνηθας (+ ορειβασία, αναρρίχηση, downhill κ.λπ)


4. Canyoning στο φαράγγι Ροδόκαλος Υπάτης στην Οίτη


5. Ορειβασία στον Μύτικα Ολύμπου


6. Rafting στον Λούσιο


7. Ιστιοπλοΐα στον Σαρωνικό (αν γίνεται και Κύθνος-Τζια)


8. Μπάνιο στην Νότια Εύβοια (+ φαράγγι Δημοσάρη)


9. Διάσχιση Φιλοπάππου με το ποδήλατο και μετά βόλτα στις γειτονιές του Κεραμεικού


10. Σέριφος: μπάνιο στον Λευκό Κάβο, ρακέτες στο Γάνεμα και εξερεύνηση στις στοές των μεταλλείων στο μεγάλο Λιβάδι

Λίγες πληροφορίες ακόμα:

Ο Στέφανος πέρα από το ποδήλατο, την ορειβασία και το rafting, είναι δεινός μπασκετμπολιστας. Παίζει κάθε Πέμπτη με τους συμμαθητές του από το Δημοτικό μπάσκετ. Στον τελευταίο αγώνα ράγισε το χέρι του και έτσι για τις ανάγκες της θεραπείας του και της φωτογράφισης ποζάρει με γύψο και γάζα. / Η πρώτη φορά που ανέβηκε τον Όλυμπο ήταν στα 5 του, μαζί με την οικογένειά του. Δεν έφτασε μέχρι την κορυφή. Αλλά την κατέκτησε πολλές φορές μέσα στα επόμενα χρόνια. / Τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στην Θεσσαλονίκη. Πιστεύει πως οι άνθρωποι εκεί είναι περισσότερο φιλικοί και ανοιχτοί από τους Αθηναίους. / Μια από τις μεγάλες του αγάπες είναι η Σέριφος. Οι γονείς του αγόρασαν ένα σπίτι στην χώρα του νησιού πριν καν υπάρξει ο Στέφανος. Την επισκέπτεται τακτικά από τότε.

 

Περισσότερος Στέφανος Παπαδόπουλος εδώ. 

Μόδα & Στυλ
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Μόδα & Στυλ / Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Λαμβάνοντας υπόψη τους τη μοναδικότητα του κάθε σωματότυπου και επηρεασμένες από την προσωπική τους ανάγκη για άνεση, δύο νέες γυναίκες δημιουργούν ποιοτικά εσώρουχα που δεν προορίζονται μόνο για να κρύβονται κάτω από τα ρούχα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Μόδα & Στυλ / Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Επιχειρηματίας, οραματίστρια, style icon, αρχηγός συγκροτήματος, επιμελήτρια εκθέσεων. Μια γυναίκα ασταμάτητη στα 80 της χρόνια που ο τίτλος της «μούσας του Ρικ Όουενς» την αδικεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ριάνα Κούνου

Οι Αθηναίοι / Ριάννα Κούνου: «Τους βλέπεις όλους να φοράνε μαύρα γιατί φοβούνται να ξεχωρίσουν»

Η σχεδιάστρια πίσω από το πολυτελές και ανερχόμενο brand Rianna+Nina, που έμαθε κάποτε στην Αθήνα τι πάει να πει «designer vintage», έχει μια περιπετειώδη ζωή να αφηγηθεί. Και όσο της αρέσει να είναι ανώνυμη στο Βερολίνο όπου ζει, τόσο απολαμβάνει το να κάθεται στην Ηροδότου στο Κολωνάκι και να τους χαιρετάει όλους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Μόδα & Στυλ / O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Το φυσικό κατάστημα του πιο πετυχημένου αθηναϊκού brand με ρούχα επεκτάθηκε, έχει συγκεντρώσει μέσα του όλες εκείνες τις αναφορές που το έφεραν μέχρι το σήμερα, ενώ θα είναι και το μοναδικό μέρος όπου θα μπορούμε να δοκιμάζουμε και να ψωνίζουμε όσα bold κομμάτια έχουν να μας προτείνουν. Karavan girls, έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι όλο χρώμα και patterns.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Μόδα & Στυλ / Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Aυτές οι ενδυμασίες, που δεν είναι στολές ούτε κοστούμια θεάτρου, ήταν διακριτικές και «έκαναν τη δουλειά», υπηρετούσαν μια τελετή που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια για μία ώρα και τέλος, την ξεχνάμε. Δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ