ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ξέρω τι θα κάνει αυτό το Σ/Κ ο Άγης Εμμανουήλ.

Ξέρω τι θα κάνει αυτό το Σ/Κ ο Άγης Εμμανουήλ. Facebook Twitter
0

 

 

Τι έκανες την προηγούμενη εβδομάδα; Τους τελευταίους μήνες η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από τους Ιπποπόταμους...Την εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησα το σχεδιασμό  της παράστασης για την προσεχή θεατρική περίοδο.

Τι σκέφτεσαι για αυτό το Σαββατοκύριακο; Βουτιές πριν τις 10 το πρωί.

Προτείνεις καμιά ταινία για το σινεμά; Πορνό σε ντράιβ ιν.

Καμιά ταινία για το σπίτι; Καμιά καλοκαιριάτικα

Που να πάω να φάω; Και τι να παραγγείλω εκεί; Για αυτούς που είναι σε κρίση(οικονομική...) μεγάλο κομάτι πίτσα  με 1.70 euro=579 δραχμές ...στο Μπουγατσάδικο Sante στη Θησέως και  για αυτούς που δεν είναι ,Butcher's στο Γκάζι για μπριζόλες.

Που σου αρέσει να πίνεις τα ποτά σου;Στο Κλουβί στα Άνω Πετράλωνα και εννοείται  στο Κ44.

Ένα τραπεζάκι και έναν καλόγερο για το σκηνικό της παράστασης μετά από πολύ καλό παζάρι στην Αβησσυνίας.

Ψώνισες τίποτα καλό τελευταία; The very best of e.s.t.

Κανένα βιβλίο να περάσω την ώρα μου; Το “Κατά Ιησού Ευαγγέλιον” του Ζοζέ Σαραμάγκου αλλά δεν είναι για να περάσεις την ώρα σου.

Καμιά έκθεση να πάω; Της Louise  Bourgeois όπου τη βρεις

Βρήκες πουθενά κάτι καλό και φτηνό; Γενικώς επικρατεί η φθήνια, σπάνιο να σου τύχει κάτι καλό,πόσο μάλλον καλό και φθηνό.

Έπαιξες κανένα videogame; Pac Man και Φιδάκι,προ 20αετίας...

Έχεις κολλήσει με κανένα site; Real ,tvxs και indymedia

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στενό στην πόλη; Τρώων στα Άνω Πετράλωνα.

Πού έχεις βαρεθεί να πηγαίνεις; Στην εκκίνηση του Κλασικού Μαραθωνίου κάθε χρόνο στις αρχές Νοέμβρη στο Μαραθώνα.

Τι περιμένεις με αγωνία αυτό το μήνα;Το τέλος του...

______________________

 Ο Άγης Εμμανουήλ είναι ηθοποιός. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στο "Και έβρασαν οι Ιπποπόταμοι στις Γούρνες τους" που παίζεται στο Κ44. Είναι εκεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 20:30.

Η υπόθεση είναι λίγο περίεργη: Ο τυχοδιώκτης Ράμσεϊ Άλεν, μέντορας και φίλος του ωραίου, κατά πολύ νεαρότερου, ποιητή Φίλιπ Τούριαν, φυτοζωεί σε μια ετερόκλητη «φοιτητική» παρέα αντρών και γυναικών όπου διασταυρώνονται και οι δύο αφηγητές του βιβλίου: ο Ουίλ Ντένισον ένας μπάρμπαν χωμένος για τα καλά στον υπόκοσμο, που όμως την ημέρα δουλεύει σαν ντεντέκτιβ, και ο Μάικ Ράικο, ένας αλκοολικός ναυτικός. Οι σταθεροί φίλοι και οι περιστασιακές φίλες και γνωριμίες αυτής της ομάδας κοιμούνται οπουδήποτε (και με οποιονδήποτε), τρώνε οπουδήποτε, σκοτώνουν τον χρόνο τους οπουδήποτε, καταναλώνουν ατελείωτες ποσότητες αλκοόλ και ναρκωτικών - κι όλα αυτά εν μέσω πολέμου, στα 1944! Ο ομοφυλόφιλος Άλεν ασκεί τρομακτική, διαρκή πίεση στον νεαρό Φίλιπ, σε βαθμό που καταντάει τραγελαφική και ενοχλητική για όλη την παρέα. Ο Φίλιπ θέλοντας να γλιτώσει από τη φορτική προστατευτικότητα του Άλεν προσπαθεί απεγνωσμένα να μπαρκάρει με τον Μάικ για τη Γαλλία αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σε μια ανύποπτη στιγμή, ο Φίλιπ συγκρούεται θανάσιμα με τον Άλεν. Το μυθιστόρημα «Και έβρασαν οι ιπποπόταμοι στις γούρνες τους» βασίζεται σ' ένα αληθινό γεγονός, τη δολοφονία του Ντέιβιντ Ιμς Κάμερερ από τον Λισιέν Καρ. Η δολοφονία αυτή υπήρξε η τραγική κατάληξη της σχέσης μέντορα Κάμερερ (στο βιβλίο Ράμσεϊ Άλεν) και προστατευόμενου Λισιέν Καρ (στο βιβλίο Φιλίπ Τουριάν) και αποτέλεσε σταθερό μοτίβο στο μετέπειτα λογοτεχνικό έργο της γενιάς των μπιτ. Οι ήρωες περιφέρονται αδιάκοπα στη Νέα Υόρκη μέσα σ' ένα κλίμα λαγνείας, ναρκωτικών, αλκοόλ, αμφισεξουαλικότητας αλλά παράλληλα και ενασχόλησης με την τέχνη, τον κινηματογράφο και την ποίηση. Σ' αυτό το μυθικό βιβλίο που εκδόθηκε 60 χρόνια μετά τη συγγραφή του αποτυπώνονται για πρώτη φορά τα χαρακτηριστικά της λογοτεχνίας των Beatniks. Σύμφωνα με τον Κέρουακ: «το βιβλίο αποτελεί μια σκιαγράφηση ενός «χαμένου κεφαλαίου» της γενιάς του, ωμής, ειλικρινής και συνταρακτικά αληθινής».

Ο φόνος στο Κολούμπια κατά πολλούς γέννησε τους Μπίτνικς, που γέννησαν το κίνημα των Χίππις, επηρέασαν τη Ροκ μουσική, βάφτισαν τη Heavy Metal και το Πανκ, έκλεψαν την παράσταση ως guests stars στο Αντεργκράουντ σινεμά, διαμόρφωσαν την Κυβερνοπάνκ λογοτεχνία και παράλληλα μίλησαν δια χειλέων Μπάροουζ πρώτοι για Ακτιβισμό και Οικολογία. Οι Beatniks εμπνεύστηκαν από την παραδοσιακή ευρωπαϊκή αναρχία, και το κύμα των μεγάλων αμερικανών συγγραφέων των αρχών του εικοστού αιώνα και ενέπνευσαν τις επόμενες γενιές καλλιτεχνών και επηρέασαν μεγάλους μουσικούς -τραγουδοποιούς όπως οι Beatles, Tom Waits, Bob Dylan, David Bowie, Patti Smith κ.α. Δώδεκα ηθοποιοί θα δώσουν σάρκα και οστά στους βασικούς χαρακτήρες του έργου. Ολόκληρο το Κ44 θα αποτελέσει το σκηνικό χώρο της παράστασης μας και για αυτό το λόγο η κινηματογράφηση σε real time θα μεταμορφώσει τους δύο αφηγητές σε κινηματογραφιστές. Τέλος, οι θεατές θα αποτελούν ζωτικό μέρος της παράστασης μιας και θα μετέχουν «παθητικά» αποτελώντας ένα ιδιότυπο ρόλο- έκπληξη βοηθητικών ηθοποιών.






0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ