Φέρτε πίσω τα κορίτσια !

Φέρτε πίσω τα κορίτσια ! Facebook Twitter
8

Φέρτε πίσω τα κορίτσια ! Facebook Twitter

Ένοπλοι της Ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απήγαγαν οκτώ ανήλικα κορίτσια από χωριό στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Τα κορίτσια είναι μεταξύ 12 και 15 ετών και φαίνεται ότι απήχθησαν από τους ενόπλους μετά από επίθεση στο χωριό με πυροβολισμούς.

Τα μέσα αναφέρουν πως οι ένοπλοι έβαλαν τα κορίτσια στα φορτηγά μαζί με τα ζώα και τρόφιμα που πήραν από το χωριό. Ένα μήνα πριν η οργάνωση είχε απαγάγει και άλλα κορίτσια.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως στην κατοχή της έχει 276 κορίτσια!

Η ίδια οργάνωση είχε σκοτώσει και αγόρια μαθητές τον περασμένο Φεβρουάριο.

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι εκτιμάται πως έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της δράσης της Μπόκο Χαράμ μόνο από τις αρχές του 2014 στη Νιγηρία.

Φέρτε πίσω τα κορίτσια ! Facebook Twitter

Θα αναρωτιέστε γιατί η είδηση δεν είναι το πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία και τα μέσα. Ακριβής απάντηση δεν υπάρχει. Μάλλον, δεν υπάρχει αξιοπρεπής απάντηση η οποία θα μπορέσει να εξηγήσει γιατί οι επιβάτες ενός Μπόινγκ με τραγική κατάληξη είχαν κολοσσιαία μιντιακή κάλυψη ενώ ελάχιστα λέγονται για 276 ανήλικες μαθήτριες που ένας τρελός τις θεωρεί κατάλληλες μόνο για νύφες ή σκλάβες.

Στο εξαιρετικό άρθρο του The Good Men Project αναφέρει πως για να γίνει κάτι, μιας και το θέμα δεν "πουλάει" πρέπει να το πάρουμε προσωπικά! Λογικά, αν είσαι γονιός θα σε συγκινήσει και θα σε ταρακουνήσει η ιστορία αυτή.

Επίσης λογικά, χρειάζεται απλά να είσαι άνθρωπος.

Αν εσύ ήσουν στη θέση των 276 οικογενειών που είχαν στείλει τις κόρες τους σχολείο και εκείνες δεν επέστρεψαν ποτέ, τότε το πρώτο πράγμα που θα ήθελες θα ήταν αυτές να γυρίσουν πίσω σώες.

Το δεύτερο πράγμα θα ήταν ίσως να μάθει όλος ο κόσμος την ιστορία και να βοηθήσει.

Επειδή η πρώτη ευχή ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί, ας αρχίσουμε με τη δεύτερη.

Ας βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί να γυρίσουν πίσω τα κορίτσια τους.

#BringBackOurGirls

http://www.nrcsng.org/

facebook.com/bringbackourgirls

Φέρτε πίσω τα κορίτσια ! Facebook Twitter
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Κατι πιο ουσιαστικό από το να κάνουμε μια ανάρτηση στο FB δεν υπάρχει; Εγώ δεν είμαι καμιά σελέμπριτι, ποιος θα το δει; 3 φίλοι μου; Ούτε στη Νιγηρία θα φθάσει το μήνυμά μου, ούτε στον ΟΗΕ.
Οι Βρετανοί θα στείλουν επίλεκτους της SAS αν τους ζητηθεί από την Κυβέρνηση της Νιγηρίας. Κατηγορείστε τους τώρα για εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους αφού ότι και να κάνουν οι δυτικοί (είτε επέμβουν είτε όχι) πάντα αυτοί φταίνε!http://www.theguardian.com/uk-news/2014/may/06/uk-ready-sas-nigeria-kidnapped-girls
Αναλόγως την επέμβαση πάντα. Άλλο επεμβαίνω όντως για να σώσω χωρίς να περιμένω ανταλλάγματα κι άλλο επεμβαίνω για να έχω τον έλεγχο της περιοχής και να εκμεταλλεύομαι τους φυσικούς τους πόρους.
Μα ότι και να κάνουν και σε οποιαδήποτε περίπτωση για ανταλλάγματα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων θα μιλάτε. Όχι πως τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν σε ορισμένες περιπτώσεις. Απλά δεν γίνεται να γκαρίζετε και στην περίπτωση της επέμβασης αλλά και της μη επέμβασης!