ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τι συμβαίνει όταν δύο άντρες προχωρούν χέρι -χέρι στους δρόμους της Ρωσίας

Τι συμβαίνει όταν δύο άντρες προχωρούν χέρι -χέρι στους δρόμους της Ρωσίας Facebook Twitter
6

Τα τελευταία χρόνια βίντεο από κρυμμένες κάμερες σε κολάν, υπέρβαρες γυναίκες και ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με σκοπό να καταγράψουν τα πισώπλατα βλέμματα των περαστικών. Στα πλαίσια ενός παρόμοιου κοινωνικού πειράματος, δύο άντρες από το κανάλι του YouTube ChebuRussiaTV αποφάσισαν να καταγράψουν τις αντιδράσεις του κόσμου ενώ περπατούν χέρι χέρι στους δρόμους της Μόσχας. 

Η στάση της ρωσικής κυβέρνησης προς τους ομοφυλόφιλους δεν είναι ιδιαιτέρως φιλική. Μάλιστα από μεγάλο μέρος του πληθυσμού το να αποτελείς μέλος της LGBT κοινότητας στη χώρα θεωρείται επικίνδυνο. Οι αντιδράσεις των περαστικών δεν ήταν θετικές, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη αν λάβουμε υπόψη την ομοφοβική προπαγάνδα που γίνεται από το κράτος το οποίο έχει απαγορεύσει την προώθηση του LGBT τρόπου ζωής όπως και την οδήγηση σε trans άτομα.

Στο βίντεο βλέπουμε να τους αποκαλούν «αδερφές», «πούστηδες» και τους επιτίθενται σωματικά. Πάρτε μια γεύση για το πως είναι να είσαι ομοφυλόφιλος στη Ρωσία:

6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ο κόσμος αντιδρά λες και είδε εξωγήινους. Καμία ελπίδα πραγματικά. Κάποιοι μάλιστα αντιδρούν για τους ομοφυλόφιλους και λένε φτάνει πια με τα δικαιώματα σας και τον εγωκεντρισμο σας. Απο τη στιγμή που δε μπορεί ένας ομοφυλόφιλος να δείξει δημόσια την αγάπη του με ένα φιλί στο στόμα ή να κρατάει το χέρι του αγοριού του, θεωρώ πως έχουμε αιώνες μπροστά μέχρι αυτά τα δικαιώματα να γίνουν απλά τρόπος ζωής.
Μου φαινεται ασύλληπτο να τους επιτίθενται φραστικά και κυρίως σωματικά απλα επειδη περπατούσανε στο δρόμο πιασμένοι απο το χέρι. Καμια ελπίδα.