Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Caitlyn Jenner στο εξώφυλλο του Vanity Fair

Η Caitlyn Jenner στο εξώφυλλο του Vanity Fair Facebook Twitter
2
Η Caitlyn Jenner στο εξώφυλλο του Vanity Fair Facebook Twitter

O πρώην ολυμπιονίκης και κάτοχος του χρυσού μεταλλίου Bruce Jenner έχει ξεκινήσει τη νέα του ζωή σαν γυναίκα και το δείχνει στο εξώφυλλο του Vanity Fair. Παρουσιάζει τη νέα της ταυτότητα στον κόσμο μέσα από το φακό της Annie Leibovitz που την φωτογραφίζει ενώ φοράει ένα αποκαλυπτικό άσπρο μεταξωτό κορσέ με την επικεφαλίδα «Να με φωνάζετε Caitlyn».

Το κρυφτό που έπαιζε τις τελευταίες εβδομάδες έλαβε τέλος με τον Jenner να αποκαλεί τον εαυτό του Bruce και σε αρσενικό γένος. Η αλλαγή ολοκληρώθηκε και η Jenner επιτέλους παραδέχεται το γένος που πίστευε ότι την αντιπροσώπευε για χρόνια.  

Αν η Caitly Jenner έχει γίνει ως ένα βαθμό το πρότυπο για τις τρανς γυναίκες της Αμερικής και ακόμη και ολόκληρου του κόσμου, η εμφάνιση της στο Vanity Fair βγάζει μπροστά μια σπάνια όψη του ρόλου της. Για την φωτογράφιση της  Leibovitz άνοιξε το σπίτι της των 3.6 εκατομμυρίων στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια.

Ντύθηκε με μια μαύρη τουαλέτα του Zac Posen αλλά και ένα φόρεμα της Donna Karan καθώς κάθισε στην Πόρσε της που αξίζει 180.000 δολάρια αλλά και με ένα αποκαλυπτικό μαύρο κορσέ της Agent Provocateur. Αγκάλιασε αμέσως τον τρανς ρόλο της.

Σε ένα βίντεο η 65χρονη Jenner δηλώνει ότι η φωτογράφηση της επέτρεψε να παραδεχτεί την νέα της ταυτότητα. «Έχει να κάνει με την ζωή μου και με το ποιος είμαι σαν άνθρωπος», είπε.

Η Caitlyn Jenner στο εξώφυλλο του Vanity Fair Facebook Twitter

«Ο Bruce πάντοτε έπρεπε να λέει ψέμματα. Πάντοτε ζούσε στο ψέμα, πάντοτε είχε ένα μυστικό από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η Caitlyn δεν έχει μυστικά» πρόσθεσε.

Το Vanity Fair αποκαλύπτει τις χειρουργικές επεμβάσεις που έκανε η Jenner. Αυτές περιλαμβάνουν την αφαίρεση του μήλου του Αδάμ, 2 φορές εγχείρηση στην μύτη, την αφαίρεση τριχών και την διορθωτική εγχείρηση στο προσώπου που έκανε στο σαγόνι, στο μέτωπο και το πιγούνι.

Το περιοδικό επίσης επισημαίνει της κοινωνικές κινήσεις που κάνει η Jenner για να παρουσιάσει τον εαυτό της στους φίλους της σαν Caitlyn. Διοργανώνει νύχτες κοριτσιών και καλεί τους στενούς συνεργάτες της να περάσουν χρόνο μαζί της. Τα περιγράφει σαν δρώμενα που «ο καθένας σου φέρεται ισότιμα και μπορείς να μιλήσεις για ότι θέλεις. Μπορείς να μιλήσεις για ρούχα, για μαλλιά και για make-up, για ότι θέλεις. Και δεν είναι κάτι σπουδαίο».

Αν και στο reality show Keeping Up with the Kardashians, υπήρξαν μερικές επιφυλάξεις για τα πραγματικά κίνητρα της Jenner πίσω από την αλλαγή παρά τις αντιδράσεις της ίδιας. Η 89χρονη μητέρα της Esther δήλωσε στο περιοδικό: «Ξύπνησα ένα βράδυ και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν γιατί είναι αναγκαίο να κάνει όλες αυτές τις επεμβάσεις; Το κάνει για τα λεφτά;»

Τα παιδιά της όμως εμφανίζονται ανακουφισμένα που ο πατέρας τους προχώρησε σε ένα πιο αληθινό μέλλον. «Ελπίζω πώς η Caitlyn είναι καλύτερο άτομο από ότι ο Bruce. Και ανυπομονώ γι’ αυτό», είπε ο μεγαλύτερος γιος της, Burt. Η κόρη της, Cassandra δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι πιο κοντά σε μας από ποτέ και ο καλύτερος γονιός όταν οδεύει προς την νέα του ταυτότητα».

«Αν έλεγα ψέματα στο νεκροκρέβατο μου και το κρατούσα μυστικό και δεν έκανα ποτέ τίποτα γι’ αυτό,  θα σκεφτόμουν ‘χαράμισες όλη σου την ζωή. Δεν αντιμετώπισες ποτέ τον εαυτό σου’,  και δεν θέλω να συμβεί κάτι τέτοιο». εξομολογείται η Caitlyn.

2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Αγκάλιασε αμέσω τον τρανς ρόλο της"? Σοβαρα τωρα? Το να είσαι τρανς δεν είναι ένας "ρόλος" που όποτε θέλεις το φοράς και όποτε θέλεις το βγάζεις. Ειναι κομματι του εαυτου σου