Όταν ο Iceman αποκάλυψε ότι είναι γκέι

Όταν ο Iceman αποκάλυψε ότι είναι γκέι Facebook Twitter
3

 

Ένας από τους ορίντζιναλ X-Men πρόσφατα "βγήκε επιτέλους από την ντουλάπα". Η απόφαση όμως αυτή της Marvel να αποκαλύψουν ότι ο χαρακτήρας είναι τελικά γκέι, δεν χαροποίησε τους οπαδούς του δημοφιλούς ήρωα και της συγκεκριμένης σειράς.

 

Έχουν πρόβλημα με αυτή την πρόταση επειδή ο παλιός χαρακτήρας του ήρωα δεν έδειχνε ποτέ τέτοια σημάδια.

«Είναι περίεργο να κάνεις έναν χαρακτήρα ομοφυλόφιλο που παρουσίαζε τον εαυτό του σαν στρέιτ από το 1963», έγραψε ο Josh Siegel και απορεί πώς ένας χαρακτήρας έχει καταπιέσει τις επιθυμίες τους για τόσο καιρό και εμφανίζεται πιο στρέιτ από τον νεότερο εαυτό του. «Αλήθεια έτσι λειτουργεί το να είσαι ομοφυλόφιλος;», αναρωτιέται.

«Μπορείτε να κλαίτε όσο θέλετε ότι ο Iceman δεν γκέι αλλά το γεγονός είναι ότι είναι εκεί στην σελίδα. Και συνέβη. Αν δεν το καταλαβαίνετε, τότε πρέπει να βρείτε κάτι άλλο να διαβάσετε που δεν περιέχει σουπερήρωες που μπορούν να διαβάζουν μυαλά και να πυροβολούν ακτίνες λέιζερ με τα μάτια τους», έγραψε η Tristan Cooper στο Dorky.

Στο πιο πρόσφατο τεύχος των All-New X-Men, βλέπουμε τους έφηβους X-Men να κάνουν ένα ταξίδι μπροστά στο χρόνο και να συναντούν τους μελλοντικούς εαυτούς τους. Ο συγγραφέας του Bendis είπε στο twitter ότι ήλπιζε η αποκάλυψη για τον Iceman να μην προκαλέσει τόσα σχόλια.

Όταν ο Iceman αποκάλυψε ότι είναι γκέι Facebook Twitter

«Υπάρχουν χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια ιστορίες ανθρώπων που για πολλούς και διαφορετικούς λόγους κρύβουν την σεξουαλικότητα τους», δήλωσε στην Guardian.  

Ο Kurt Busiek που έχει γράψει για σχεδόν όλους τους ήρωες στο σύμπαν της Marvel και είναι κάτι σαν ιστορικός στον τομέα του είπε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ηρώων που για οποιοδήποτε λόγο δεν είχαν ποτέ μια ετεροφυλόφιλη σχέση και έγιναν δημοφιλείς γι’ αυτό στην γκέι κοινότητα οπαδών των κόμικς.

«Οι φήμες ότι ο Iceman μπορεί να είναι γκέι ξεκίνησαν γύρω στα τέλη του 80 με μια μίνι σειρά επικεντρωμένη στον ήρωα. Από εκείνο το σημείο, πολλοί αναγνώστες αναρωτήθηκαν αν μερικοί χαρακτήρες που υπάρχουν χρόνια ήταν γκέι όπως συμβαίνει με άτομα που γνωρίζουμε για πολλά χρόνια», είπε ο Busiek και πρόσθεσε πώς κάτι παρόμοιο συνέβη με τον ήρωα της DC, Element Lad.

«Ένας χαρακτήρας μπορεί να γίνει γκέι επειδή δεν έχει ποτέ μια σταθερή σχέση με το αντίθετο φίλο. Αν κάτι τέτοιο κρατάει χρόνια, κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας συγγραφέας που θα πει, ‘ναι γιατί όχι;’ Σου δίνει νέα μέρη για να εξερευνήσεις».

Ένας βιογράφος τους Jack Kirby, o Mark Evanier εξέφρασε μια πιο κυνική άποψη.

«Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχεις έναν χαρακτήρα που γράφουν τόσα διαφορετικά άτομα για τόσα πολλά χρόνια και ο κόσμος βλέπει τις λεπτές διαφορές και αρπάζεται από αυτές, οι εκδότες λένε: ‘Θέλουμε ένα γεγονός αυτό το μήνα. Ποιον μπορούμε να σακατέψουμε, να σκοτώσουμε, να κάνουμε γκέι ή να παντρέψουμε έτσι ώστε να γίνει κάτι ενδιαφέρον; Αυτό δεν σημαίνει ένα κακό κόμικς αλλά είναι πολλές φορές αυθαίρετο».

Ο Busiek από την άλλη είδε αυτήν απόφαση αρκετά πειστική. «Το φλερτ του με την Zelda, την σερβιτόρα την δεκαετία του 60, τελικά δεν ήταν εξαιτίας ενός ετεροφυλοφιλικού πάθους – ε και; Πήγαινε λύκειο ακόμη. Δεν χρειαζόταν να τα είχε καταλάβει όλα από τότε». 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ναι, τωρα δικαιώνεται η σειρά queer as folk με τον Κάπτεν Αστρο του Μάιμυ...τελικα η σειρά εκτός απο προφητική εχει επηρεάσει και τον LGBT κινηματογράφο...ίσως γιατι ξεστομίζει αληθειες και βάζει τα πράγματα στη θέση τους...