Πάρ' το απόφαση: Κάποιοι άνθρωποι είναι γκέι.

Facebook Twitter
14

Δεν είναι καινούρια η καμπάνια, αλλά τη θυμηθήκαμε χάρη στο Διεκδικώ που έγραψε σήμερα:

Καμπάνια για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο γνωστός ηθοποιός Ian McKellen αλλά και ο -στρέιτ- δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson (στη φωτογραφία παρακάτω) είναι μερικές από τις δυνατές προσωπικότητες που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Εδώ άραγε πότε θα γίνει κάτι ανάλογο;

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

4 σχόλια
<<Καμπάνια για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο γνωστός ηθοποιός Ian McKellen αλλά και ο -στρέιτ- δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson (στη φωτογραφία παρακάτω) είναι μερικές από τις δυνατές προσωπικότητες που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Εδώ άραγε πότε θα γίνει κάτι ανάλογο;>>Ξέρω 'γω ρε παιδιά; γιατί δεν κάνετε ένα αφιέρωμα όπου θα ρωτάτε κατευθείαν ηθοποιούς και δημάρχους; (νυν και πρώην...)
Στην Ελλάδα είναι πιο ομοφοβικοί οι γκέι, παρά οι στρέιτ.Όταν λοιπόν αποφασίσουμε οι ίδιοι να ανοίξουμε το μυαλό μας, τότε ίσως παύσει να είναι τόσο οπισθοδρομική κοινωνία, η ελληνική.. Για να υπάρξουν δικαιώματα, πρέπει κάποιος να τα απαιτήσει. Δεν πρόκειται να ξυπνήσουμε μια μέρα και να τα βρούμε σερβιρισμένα στο πιάτο μας.
Τη "λέω" στους γκέι, επειδή απλά θεωρώ ότι έχουν μεγαλύτερο μέρος ευθύνης, επειδή κάθονται συνεχώς με σταυρωμένα χέρια. Εκ πείρας, μπορώ να σου φέρω ως παράδειγμα το Ηράκλειο - που θεωρείτε νομίζω 4η πόλη σε πληθυσμό στην Ελλάδα- και δεν έχει ούτε μια LGBT ομάδα, παρά το πολύ μεγάλο ποσοστό γκέι ατόμων που γνωρίζω ότι υπάρχει. Αυτό όχι επειδή δεν υπήρξε κάποιος που να πάρει τα ηνία της πρωτοβουλίας, αλλά επειδή δεν είχαμε ανταπόκριση. Οι περισσότερες αντιδράσεις που λάβαμε ήταν του στύλ "βαριέμαι", "δεν έχω χρόνο", "δεν έχει νόημα", "δεν ασχολούμε με τέτοια"..
Στελιοδυστυχως οι ελληνες γκέι δε νιωθουν ευρωπαιοι...συνεχως μου απαντανε (και πολυ νεα παιδια) οτι αυτα ειναι για την ευρωπη και οχι για μας , εμεις ειμαστε "αλλο"....
@ ΒrainDamageΜια που είσαι στο Ηράκλειο λοιπόν μήπως θέλεις να μας πεις από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι εκεί οι στρέιτ είναι "λιγότερο ομοφοβικοί"; Εκτός αν θεωρείς ότι το "βαριέμαι" και το "δεν ασχολούμαι" είναι απλώς ζήτημα απάθειας και όχι προϊόν ψυχολογικής τρομοκρατίας.
@ ΒrainDamageΜια που είσαι στο Ηράκλειο λοιπόν μήπως θέλεις να μας πεις από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι εκεί οι στρέιτ είναι "λιγότερο ομοφοβικοί"; Εκτός αν θεωρείς ότι το "βαριέμαι" και το "δεν ασχολούμαι" είναι απλώς ζήτημα απάθειας και όχι προϊόν ψυχολογικής τρομοκρατίας.
Θα συμφωνήσω με τον BrainDamage. ( Μια μικρή συμπάθεια παραπάνω,ο πατέρας μου είχε αυτήν την φωτογραφία στο msn πάνω από 10 χρόνια ! )Ειδικά στο Ηράκλειο Κρήτης, που έχουν και καφέ μπαρ δηλωμένα gay-friendly στο κέντρο του Ηρακλείου,με τα ενημερωτικά περιοδικά και όλα του, στο μαγαζί δεν πατάνε gay. Χαζομάρες.
Oκ ρε παιδιά. Κι εγώ απ τη μεριά μου απαιχθάνομαι τον τραχανά, αλλά δεν το κάνω ζήτημα. Επίσης με χαλάει πολύ αισθητικά η κοντόχοντρη με μπότα ως το γόνατο αλλά δεν έχει παίξει καμπάνια "Κάποιοι άνθρωποι είναι κακόγουστοι,πάρτο απόφαση". Ετσι από περιέργεια αν ξέρει κάποιος, ποιά δικαιώματα τους στερούν εκεί στην Αγγλία?
Μόνο 14 καταπιεσμένοι γκέυ διάβασαν το σχόλιο μου? Παρ όλα αυτά ούτε ένας δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στο ποιά δικαιώματα τους καταπιέζονται ώστε να γίνει θέμα. Κρίμα :(
Το ότι η Αγγλία είναι πιο υπευθύνη απέναντι στους γκει σε σχέση με την Ελλάδα (που δεν είναι και δύσκολο, άλλωστε) δε σημαίνει πως δεν υπάρχει χώρος για ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο, έτσι πάνε οι κοινωνίες μπροστά. Όρνιο.
@mafia managerθα μπορουσα να σου γραψω για διακρισεις και επιπτωσεις απο το σχολικο περιβαλλον, το εργασιακο, τα σπορ, διωγμους απο την οικογενεια κλπ κλπθα αναφερω ομως ενα: περσι η Βρεταννια ειχε (τουλαχιστον) 3 καταγεγραμμενους θανατους ομοφυλοφιλων λογω ομοφοβικης επιθεσης ενω τα κρουσματα ομοφοβικης βιας γενικοτερα ειναι χιλιαδες (εκει αυτα καταγραφονται , εδω ακομα οχι)σου αρκει ως απαντηση?
«Κάποιοι άνθρωποι είναι gay», σαν να λένε «κάποιοι άνθρωποι είναι καθυστερημένοι». Λες κι έχουν κανένα πρόβλημα. Θα προτιμούσα κάτι σαν «Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι straight».