"ΜΙΛΑ" του Αζίζ Νεσίν από τη θεατρική ομάδα του Πολύτροπου Τέχνης

"ΜΙΛΑ" του Αζίζ Νεσίν από τη θεατρική ομάδα του Πολύτροπου Τέχνης Facebook Twitter
0

Το θεατρικό εργαστήρι "Πολύτροπο Τέχνης" παρουσιάζει ξανά τη δραματοποίηση του ποιήματος "ΜΙΛΑ" του Αζίζ Νεσίν σήμερα Σάββατο 5 Ιανουαρίου και ώρα 21:00 στην Πολιτεία.

Διδασκαλία- σκηνοθεσία: Γιώργος Μουρούτσος - Γιώργος Καλόξυλος 

"Ψάχνοντας τι να δουλέψουμε στο κλείσιμο της περσινής χρονιάς του θεατρικού εργαστηρίου του Πολύτροπου Τέχνης, θυμηθήκαμε με συγκίνηση το ποίημα του Αζίζ Νεσίν 'Μίλα'. Προσπαθήσαμε λοιπόν να ξαναβρούμε όλα αυτά που μας συγκινούν και δεν μας αφήνουν να σωπάσουμε παθητικά. Όλη η ομάδα μας είχε θέματα και αρκετά προηγούμενα με την ελευθερία, την δικαιοσύνη, τον έρωτα και την ομορφιά, την εξουσία, την συνήθεια και κυρίως την βία και τον φόβο.
Καθόλου πρωτότυπα... αλλά τόσο καθημερινά είναι όλα αυτά και μείς στην θεατρική μας απόδοση αναζητήσαμε κυρίως το όλοι μαζί. Να είστε αυστηροί στην κριτική σας.
Ετσι κι αλλιώς όπως μας κληροδότησε ο Μπρέχτ ....όλοι εμείς που ονειρευτήκαμε έναν καλύτερο κόσμο δεν καταφέραμε να γίνουμε ούτε καν φίλοι..."

Γιώργος Καλόξυλος

"Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε σε τούτο το εργαστήρι , συμπορευτήκαμε σε μια περιπλάνηση στον κόσμο του θεάτρου, σε αυτή την αρχέγονη τέχνη της επικοινωνίας,της έκθεσης και της ερμηνείας. Δύο από τα κύρια συστατικά της τέχνης μας, είναι ο λόγος και η σιωπή. Δεν αργήσαμενα καταλάβουμε πως ο καθένας μας διαθέτει άπειρους τρόπους για να σωπαίνει και ελάχιστους για να μιλά.
Αποφασίσαμε λοιπόν να βρεθούμε όλοι στον κοινό και οικείο τόπο της σιωπής – εκεί όπου όλοι συμφωνούμε - και να μετουσιώσουμε τους λόγους που μας κάνουν να σωπαίνουμε σε αφορμές που θα μας κάνουν να μιλήσουμε. Σε αυτή τη πορεία, ιδανικός σύντροφος ήταν το ποίημα του Αζίζ Νεσίν που θυμίζει την ευθύνη μας και παρακινεί να πάρουμε θέση, καθώς η σιωπή είναι ο μεγαλύτερος συνεργός της αδικίας και των εγκλημάτων κατά της κοινωνίας. Ο κόσμος δε κινδυνεύει από αυτούς που την απειλούν , αλλά από εκείνους που τη στιγμή αυτή σωπαίνουν.
Βρήκαμε λοιπόν τις αφορμές που χρειαζόμασταν , πολεμήσαμε το φόβο που μας κάνει να σιωπούμε και τολμήσαμε να μιλήσουμε."

Γιώργος Μουρούτσος

Σάββατο 5 Ιανουαρίου, 21:00

Πολιτεία,  Μοναστηρίου 136 Ακαδημία Πλάτωνος Τηλ. 210 5120650 & 693274075

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ