Οι δέκα πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό

Οι δέκα πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό Facebook Twitter
26

Το 2011 η Gwyneth Paltrow έβγαλε το πρώτο της βιβλίο με συνταγές, το "My Father's Daughter". Εκεί, ντυμένη με τα ριγέ των Hamptons, μας εξήγησε ότι αν και λεπτή, κάτω από τα αυστηρότατα όρια του Χόλιγουντ, είναι μια κλασική Αμερικανίδα που αγαπάει τις μπριζόλες, τις τηγανιτές πατάτες και το κόκκινο κρασί. Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ.

Το 2013 έβγαλε το δεύτερο βιβλίο της με συνταγές. Αυτή τη φορά, μας εξήγησε ότι μια μέρα έπαθε μια ζαλάδα και νόμιζε ότι έπαθε εγκεφαλικό. Πήγε στο γιατρό, ο οποίος της έκανε «εξετάσεις» οι οποίες έδειξαν ότι έχει «ήπιες αλλεργίες» σε γαλακτοκομικά, στη γλουτένη, στο λίπος, στον καφέ, στη ζάχαρη, στο άσπρο ρύζι, στο αλκοόλ, στα αβγά, στα οστρακοειδή, στα ψάρια που κολυμπάνε στα βαθιά νερά (!), στις πατάτες, στις ντομάτες, στις πιπεριές, στις μελιτζάνες, στη σόγια, στο κρέας, και πραγματικά, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.

Κάποιος γιατρός – του οποίου το όνομα θα θέλαμε - απέτυχε στο να διαγνώσει μια κρίση πανικού και όρισε μια δίαιτα που είναι τόσο δύσκολη και τόσο ακριβή, που μόνο οι πλούσιες αυτής της γης μπορούν να τηρήσουν. Η διατροφή της σύγχρονης Μαρίας Αντουανέτας σύμφωνα με υπολογισμούς απαιτεί 300 δολάρια καθημερινά, άρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να νιώσεις ακόμη πιο ξεχωριστός, μέσα σε ένα σύμπαν ξεχωριστών που έχουν συνηθίσει στο ασυνήθιστο.

Η κωλοτούμπα της Γκούινεθ (τώρα τρώω κόκκινο κρέας, τώρα δεν τρώω!) θα ήταν διασκεδαστική, αν δεν μαθαίναμε ότι και το δεύτερο βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ. Πόσοι γιατροί πρέπει να πουν ότι το παν στη διατροφή είναι η ισορροπία; Πόσοι είναι πρόθυμοι να πιστέψουν ότι οι μελιτζάνες είναι κακές, επειδή «φυτρώνουν στη σκιά» (και πάλι, δεν το βγάζω από το μυαλό μου), αλλά κυρίως επειδή έτσι πιστεύουν ότι μοιάζουν με τη Γκούινεθ;

 

Υπάρχει δηλαδή άνθρωπος που διαβάζει τις παρακάτω δηλώσεις και δεν αναρωτιέται για το πόσο αδιαπέραστο είναι το τείχος που χωρίζει τους έχοντες από τους μη έχοντες, δηλαδή όλους τους υπόλοιπους;

Οι δέκα πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό Facebook Twitter

1. «[Στην Αγγλία] κάνουμε υπέροχα δείπνα όπου όλοι μιλάνε για πολιτική, ιστορία, τέχνη και λογοτεχνία – όλα αυτά αλατισμένα με πραγματικά καλό χιούμορ. Αλλά στην Αμερική, ήμουν σε ένα πάρτι και μια κοπέλα με κοίταξε και είπε «ω, Θεέ μου! Juicy είναι το τζιν που φοράς;» και σκέφτηκα, δεν γίνεται να μείνω εδώ, πρέπει να γυρίσω στην Ευρώπη».

2. «Προτιμώ να καπνίσω κρακ παρά να φάω τυρί από κονσέρβα».

3. «[Τα παιδιά μου] λατρεύουν ένα stir-fry με μαύρο ρύζι, αλλά λατρεύουν και την κόκα κόλα της εβδομάδας».

4. «Μόνο να έχω τα παιδιά μου στον ήλιο κάθε μέρα, να πηγαίνουν για κολύμπι, να μαζεύουν αβοκάντο...»

5. «Ο πατέρας της γιαγιάς μου ήταν αγρότης που μεγάλωνε κοτόπουλα, οπότε έχω την κοτόσουπα στο αίμα μου».

6. «Δεν τρώω κόκκινο κρέας, αλλά μερικές φορές ο άντρας χρειάζεται μια μπριζόλα».

7. «Βασικά δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Vegenaise – η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου».

8. «Όποιος με ξέρει ξέρει πόσο λατρεύω τα λαχανάκια Βρυξελλών, ειδικά όταν είναι τραγανά. Ένα βράδυ σε ένα από τα εστιατόρια του David Chang (ο σεφ των Momofuku), ήρθαν τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και sriracha. Αυτή είναι η δική μου εκδοχή, χωρίς το μπέικον».

9. «Κάποτε έστειλα κουλουράκια με αεροπορικό κούριερ από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες για τον μάνατζερ μου, ο οποίος έκανε το πρόγραμμα και πέθαινε για ένα κουλουράκι!»

Και η κορωνίδα του ανθρώπου που δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή πάνω σε ετούτη εδώ τη γη:

10. «Για πολύ καιρό [αφού είχα διαβάσει για την σύγχρονη μέθοδο κτηνοτροφίας] δεν έτρωγα πτηνά ή κρέας. Πιστεύω ακράδαντα στο ότι τα ζώα πρέπει να μεγαλώνουν σωστά και στη διατροφή με ζώα που τρώνε γρασίδι, καλής ράτσας, βιολογικά, ελεύθερης βοσκής – ή, ακόμη καλύτερα, να τρώμε κυνήγι από τα δάση, όπως το όρισε η φύση».

Ίσως να γινόταν, αν δεν ξόδευες την ενέργεια που χρειάζεται ένα χωριό στο Πακιστάν για να στείλεις αεροπορικώς άζυμα κουλουράκια από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες.

Bonus: συνταγή από το βιβλίο

Σαλάτα μαρούλι

  • Ένα μαρούλι
  • Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Μισό αγγούρι από την Αγγλία, ξεφλουδισμένο, σε κύβους
  • 2/3 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Dressing

  • 2 κουταλιές ταχίνι
  • Μισή σκελίδα σκόρδο
  • Μισό φλιτζάνι γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο ή κατσικίσιο) ή Vegenaise
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές χυμός λεμόνι
  • Χοντρό αλάτι θαλάσσης
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Χρειάζεστε και οδηγίες;

Γεύση
26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

20 σχόλια
Αν και για να πω την αλήθεια, σχετικά με τα βιολογικά και ελευθέρας βοσκής προϊόντα, δεν μπορω να φανταστώ τι θα βάζαμε στο τραπέζι μας αν ζούσαμε στις ΗΠΑ.. Όπως και να το κάνουμε, παραμένουμε ακομη αυτόχθονες ως λαός, αφού οι περισσότεροι έχουμε ένα χωριό απο πίσω, να μας τροφοδοτεί με τα σπιτικά του προϊόντα..
Καλά, κι εγώ την βρίσκω αντιπαθητική και ατάλαντη και σαχλή και ψώνιο. Εξαιτίας του άρθρου όμως πρακτικά έχασα την καλή γνώμη που είχα για εσένα, Λένα. Η μελιτζάνα δε μεγαλώνει στη σκιά. Ανήκει στην κατηγορία των nightshades. Η μετάφραση με άφησε κόκαλο. Επίσης, όσο γελοία και να είναι η Πάλτροου, το cheese in a can παραμένει μια χημική αηδία. Πιο πολύ απόρησα με την ερμηνεία της 'κορωνίδας'. Η σημερινή βιομηχανική κτηνοτροφία είναι φρικτή για το ζώο και για όποιον το τρώει. Ορμόνες, προληπτική αντιβίωση, άθλιες συνθήκες διαβίωσης, βιασμένη πάχυνση και χίλια άλλα τέτοια βγαίνουν στη φόρα μετά από κάθε σκάνδαλο τύπου τρελές αγελάδες και μετά ξεχνιούνται, μέχρι την επόμενη φορά. Είναι κρίμα και άδικο που δεν μπορώ να αγοράσω βιολογικό κρέας αλλά νομίζω πως δεν φταίει η Πάλτροου γι' αυτό, όσο χαζοβιόλα και να είναι. Κι αυτό το 'λευκή πλούσια' τι ήταν; Στην περίπτωση της Όπρα θα έγραφες για την 'αυταρέσκεια της μαύρης πλούσιας' ;
H Gwyneth μου είναι πολύ αντιπαθης και ως εκ τούτου βρήκα το άρθρο απολαυστικότατο :). Και τώρα η ιερή ώρα του κουτσομπολιου: Λενα πως σχολιαζεις το γεγονός ότι η Gwyneth είναι πολύ καλή φίλη με την Chelsea?
αχ βρε Λένα! "eggplant is a nightshade" λέει, όχι οτι φυτρώνει στη σκιά! και για τα $300, ντάξει, υπερβολές, στο λίνκ που δίνεις υπολογίσανε $20 για τα αλάτια (π.χ.), λες και κάθε συσκευασία την πετάμε μετά που την ανοίγουμε. όχι οτι η Γκούινεθ τρώει φτηνά, αλλά όπως το βλέπω το μενού βγαίνει γύρω στα $100-$150 την ημέρα με αρκετό φαγητό για δύο άτομα. αυτό που πραγμάτικά δείχνει την επιστημονική φαντασία που ζει η Πάλτροου είναι το σχόλιό της για τα εκλεπτυσμένα δείπνα στην Αγγλία..
Άντε το "Πλούσιας" να το αντιπαρέλθει κανείς, να θεωρήσει ότι υποδεικνύει ιδιοτροπία. Με το "Λευκής" τι πρόβλημα υπάρχει; Αν μιλούσαμε για τη Naomi Campbell δηλαδή τι θα έλεγε η αρθρογράφος;
Απο καιρο με εκνευριζει κι εμενα με τις ηλιθιες δηλωσεις της λες και ολος ο κοσμος περιστρεφεται γυρω απο τα Vegenaise τροφιμα και το χειροτερο τα καημενα τα παιδακια της τα ταιζει μονο με κατι ανεκδιηγητες σογιες και γκουρμε, δηθεν υγιεινες αηδιες και τους στερει απολαυσεις που αξιζουν τα παιδικα χρονια
Μεταξύ μας Λένα, οφείλεις να παραδεχθείς ότι δεν νευριάζεις τόσο με την Γκουίνεθ, αλλά με την υπόλοιπη ανθρωπότητα που βλακωδώς τρέχει στα βιβλιοπωλεία και κάνει μπεστ-σέλλερ τα βιβλία της, ε?
Αχ κρίμα, εμείς μόνο ελληνικά αγγουρια έχουμε. Φτου. Εκτος κι αν φιλοτιμηθεί η Γκουίνεθ να μου στείλει με κούριερ μισό αγγούρι Αγγλίας (εκεί τα πουλάνε και μισά, δεν θα χρειαστεί καν να το κόψει δηλαδή), να φάω κι εγω μια σαλάτα της προκοπής βρε αδελφέ.
Φαίνεται ότι είστε ανενημέρωτη σχετικά με την σωστή υγιεινή διατροφή, αλλιώς θα είχατε βρει τρόπους οικονομικούς να καταναλώνεται κρέατα ελευθέρας βοσκής και μεγαλωμένα με ηθικούς τρόπους και το κυριότερον θα είχατε καταλάβει ότι για να τρως αβοκάντο, ταχίνι, χωριάτικα αβγά και κότες δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος!Εκτός και αν όλοι όσοι τρώνε τα παραπάνω είναι πλούσιοι, δηλαδή όλοι όσοι τρώνε μη τυποιημένα και μη συσκευασμένα ετοιμα junk food!
Μάλλον όλο αυτό το έπαθε από αυτά που τρώει ή από αυτά που δεν τρώει. Ή μήπως το είχε από πριν;Οι μελιτζάνες δεν ξέρω αν είναι κακές, πάντως δεν φυτρώνουν στη σκιά. Σίγουρα! Ας της το πει κάποιος γιατί όταν το ανακαλύψει μπορεί να αυτοκτονήσει.
Η τύπισσα είναι πραγματικά από εκείνα τα άτομα που αν μια μέρα η γη άνοιγε και την κατάπινε (για να μην το πω αλλιώς) πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα ανέπνεε - τουλάχιστον - καθαρότερο αέρα.Κάποτε είχε γυρίσει κι είχε πει σ' ένα περιοδικό/συνέντευξη κάτι σε φάση "το 'νιωθα από μικρή ότι θα απολάμβανα αναγνώριση και διασημότητα, δεν ήταν δυνατό να είμαι ίσα κι όμοια με τους άλλους ανθρώπους"...Ανεκδιήγητη!Σαράντα δυο ******** κι η Πάλτροου μες στη μέση... πω πω πω πω ****** που θα πέσει!
Αφου ολα τα προβληματα της τα εχει λυμενα,τι πιο σοβαροτερο απο το να ασχοληθει με το πως θα γεμισει το ευαισθητο στομαχι της με λαχανακια Βρυξελλων και Vegenaise(?) ?
Αναφορικά με κάποια απ' τα σχόλιά της που παραθέτεις, αν μου επιτρέπεις, δεν είναι δείγμα του "αδιαπέραστου τείχους που χωρίζει τους έχοντες από τους μη έχοντες". Στην Αγγλία, όπου ζει, δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να κάνεις σωστή διατροφή. Αυτό που θέλει πραγματικά να πει για τα κοτόπουλα για παράδειγμα είναι να προτιμάει ο κόσμος τα βιολογικά, τα οποία ξαναλέω πως στην Αγγλία δεν έχουν απλησίαστη τιμή. Όσο για το πρώτο της σχόλιο, δεν είναι παράλογο. Πολλοί πιστεύουμε πως ένας τοπος προωθεί τη κουλτούρα που επιθυμούμε περισσότερο από έναν άλλο. Όπως και να χει πιστεύω πως το κείμενο αυτό δίνει λανθασμένη εντύπωση για το μήνυμα που θέλει να περάσει η συγκεκριμένη.
Irene, Ζεις ή έχεις πάει σε σουπερμάρκετ στην Αγγλία; Για να πάρω το παράδειγμα σου, βιολογικά ή ελεύθερης βοσκής κοτόπουλα έχουν, πάνω-κάτω, διπλάσια τιμή των υπολοίπων. Επίσης, ο φτωχός δε θα πάρει καν κοτόπουλο να μαγειρέψει, θα πάρει κουτί κατεψυγμένα/επεξεργασμένα που είναι τσάμπα.Ειδικά στην Αγγλία, η διατροφή γίνεται όλο και περισσότερο ταξικό θέμα, με τις λιγότερο εύπορες τάξεις να είναι τίγκα στην παχυσαρκία. Κατά τα άλλα η Gwyneth καταστρέφει ότι πιάνει, απο Σαίξπηρ μέχρι τραγούδι και λάχανο.
Waitrose κοτόπουλο £3.7 /kg | free range £5.5 /kg | organic £7 /kg Επειδή έζησα στην Αγγλία αρκετά χρόνια, η εμπειρία μου λέει πως αν είσαι εργαζόμενος, 2 pounds επιπλέον μπορείς να τα δώσεις για ένα κοτόπουλο. Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να κάνεις ισορροπημένη διατροφή. Πάρε παράδειγμα το γάλα. 78p το απλό, 81p (ανά λίτρο) το organic.
Συμφωνώ και επαυξάνω: ειδικά στην Αγγλία, η διατροφή είναι ταξικό θέμα. Έχουν γίνει έρευνες, ντοκιμαντέρ, ένα σωρό. Η χαμηλή τάξη καταναλώνει άκρως ανθυγιεινή και φτηνή τροφή (κατεψυγμένα, πατάτες τηγανιτές, κονσέρβες, προϊόντα savers) από τα σχολεία όπου πάνε τα παιδιά τους μέχρι το tea το απόγευμα. Αντίθετα, για τους έχοντες, υπάρχει μία τεράάαααστια γκάμα σοφιστικέ και γκουρμέ, βιολογικών και ηθικά καλλιεργημένων προϊόντων από όλον τον κόσμο, στην ανάλογη τιμή. Προσπάθησα και εγώ όταν ημουν εκεί, να ψωνίζω από το Waitrose και δημιούργησα ένα χρέος-βουνο. Ακόμα και στο παράδειγμά σου Irene, το βιολογικό κοτόπουλο έχει διπλάσια τιμή. Για να μην πούμε για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά τα οποια αν καταναλωθούν με ρυθμούς μεσογειακής διατροφής (δηλαδή άπλετα, κάθε μέρα) θα χρειάζεσαι έναν ολόκληρο μισθό.. Γνωστές είναι οι καμπάνιες five-a-day για να πείσουν τις φτωχές μάζες να φάνει και κανένα sorry-ass λαχανικάκι πέραν της πατάτας και του πουρέ αρακά. Α σορι, και των 2 λαχανακίων βρυξελλών με μισό καρότο και γογγύλι που τρώνε στο Sunday roast. Δεν θα ξεχάσω τα καρότσια γεμάτα savers προϊόντα της τελευταίας υποστάθμης που αγόραζαν κάτι φτωχές teenage mums και συνταξιούχα γεροντάκια από τις εργατικές πολυκατοικίες, σε μία φτωχή περιοχή που έμενα κάποτε. ΚΟΝΣΕΡΒΑ παραβρασμένο και κοντοκομμένο σπαγγέτι σε νεροζούμι ντομάτας για το βασικό τους γεύμα, κόστος: 7p. Για το άρθρο, τώρα, άκρως εκνευριστική η Γκουίνεθ γενικότερα, ωστόσο για τις σύγχρονες μεθόδους κτηνοτροφίας, είναι όντως απάνθρωπες, και δημιουργήθηκαν μόνο κ μόνο για να καλύψουν την υπερκατανάλωση από τις δυτικές χώρες. Αν επιστρέφαμε σε κάτι απλό: κατανάλωση με μέτρο, ντόπιων προϊόντων, στην εποχή τους, θα ήταν ίσως λίγο καλύτερα τα πράγματα. Για έχοντες και μη. Εξ άλλου η μεσογειακή διατροφή ήταν διατροφή φτωχών πληθυσμών σε εποχές φτώχειας. Επίσης όπως αναφέρουν και άλλη, άκυρη η μετάφραση του nightshade για τη μελιτζάνα!! Και το αγγούρι από την Αγγλία, δεν είναι κατ' ανάγκη από την Αγγλία, είναι είδος αγγουριού χωρίς πολλούς σπόρους. Στην Αμερική, πχ. το βρίσκεις σε όλα τα σ/μ, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. English cucumber λέγεται