Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Δαμασκός
5

1.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Σαντορίνη


2.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Alkmaar, Ολλανδία


3.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Halong, Βιετνάμ


4.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Ινδονησία


5.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Java, Iνδονησία


6.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Kengtung, Mιανμάρ


7.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Mercat St Josep la Boqueria, Βαρκελώνη


8.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Moramanga, Μαγαδασκάρη


9.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
St Remy de Provence, Γαλλία


10.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Pike Place Market, Σιάτλ


11.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Pune, Ινδία


12.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Σουδάν


13.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Pushkar, Ινδία


14.

Ολοζώντανες και πολύχρωμες λαϊκές αγορές όλης της γης Facebook Twitter
Ζάμπια


15.


16.

[via], [via], [via]

Γεύση
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Πολύ όμορφες φωτογραφίες!Και για να συνδεθούμε λίγο και με "Α,μπα" και με "Μικροπράγματα" (δες ψυχαναγκασμοί) μου αρέσουν πολύ οι τακτοποιημένοι πάγκοι, όπου όλα τα πράγματα είναι ταξινομημένα και τοποθετημένα σε αυστηρά σχήματα/όρια, όπως στις φωτογραφίες 1, 5, 15. Πάντα, βέβαια, αναρωτιέμαι ποιος έχει το κέφι και το κουράγιο να στοιβάζει μία μία τις πατάτες ή τα φρούτα. Απολαμβάνω, ωστόσο, το αισθητικό αποτέλεσμα.