Η σάλτσα του Ραντς

Η σάλτσα του Ραντς Facebook Twitter
4

Σύμφωνα με την επικρατέστερη φήμη, η σάλτσα ρανς ανακαλύφθηκε σε ένα αληθινό ραντς, και συγκεκριμένα στο Hidden Valley Ranch που υπήρχε τη δεκαετία του '50 στην Καλιφόρνια. Το θεϊκό μίγμα ξινόγαλου, ξινής κρέμας, γιαουρτιού, κρεμμυδιού και σκόρδου ενθουσίασε την εταιρία Clorox που αγόρασε τη συνταγή το 1972. Όμως η εταιρία λέει τώρα μια άλλη ιστορία: ότι ο διευθυντής της Clorox, Grant LaMontagne εμπνεύστηκε την ιδέα όταν είδε την έφηβη κόρη του να βουτάει σε αυτό το μίγμα τον σολωμό της.

Η σάλτσα Ranch είναι η πιο δημοφιλής σάλτσα για σαλάτα στις ΗΠΑ: οι Αμερικανοί τη χρησιμοποιούν διπλάσιες φορές από τις υπόλοιπες σάλτσες. Επίσης τη βάζουν στο κοτόπουλο, στις τηγανιτές πατάτες, στην πίτσα, στα σάντουιτς και στα τσιπς. Τεράστια απειλή για το κέτσαπ!

Εκατομμύρια είναι οι συνταγές της, αλλά φαντάζομαι ότι θέλετε μια εύκολη. Η παρακάτω ζητάει sour cream ή crème fraiche – επειδή δε θα βρείτε εύκολα, μπορείτε να βάλετε γιαούρτι, καλύτερα στραγγιστό για να μην χαλάσει η σύσταση.

Ranch Dressing

  • 1 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 1/3 φλιτζάνι sour cream (ή crème fraiche, ή γιαούρτι)
  • 1/3 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • ½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη (ή και φρέσκο, πάρα πολύ ψιλοκομμένο)
  • ½ κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη (ή και φρέσκο, πάρα πολύ ψιλοκομμένο)
  • Πιπέρι μαύρο
  • Πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • Άνηθος
  • Μαϊντανός
  • 2 σταγόνες Worcestershire sauce

Γεύση
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ

σχόλια

3 σχόλια