Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
FOOD DAILY

Aυτά είναι τα 26 πιάτα του Noma στην Κοπεγχάγη

Είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, για πολλοστή φορά. Μα τι τρώνε;


[via Huff post]

 

 

Τα πρώτα δύο πιάτα είναι καμουφλαρισμένα ως διάκοσμος του τραπεζιού. Τα «κλαδιά» είναι από ζύμη, πασπαλισμένη με σκόνη άγριου κυπαρισσιού, τα κόκκινα λουλούδια είναι φαγώσιμα και είναι γεμιστά με σαλιγκάρια.

 

Cladonia rangiferina («βρύα ταράνδων» μια λειχήνα που αποτελεί τη βασική τροφή ταράνδων και καριμπού και καταναλώνεται και από τον άνθρωπο), πασπαλισμένη με σκόνη μανιταριών cep, πάνω σε πράσινη πόα

 

Χοιρινή πέτσα με μια λεπτή, ξινή κορδέλα ενός είδους φραγκοστάφυλου

 

Ένα είδος μυδιού με ζεστό πουρέ από σέλερι πάνω σε φαγώσιμο «κέλυφος»

 

Νοσταλγία για τους Δανούς: μια αλμυρή παραλλαγή ενός παραδοσιακού γλυκού. Ένα λεπτό μπισκότο αλειμμένο με αλμυρό σουηδικό τυρί συνοδεία ρόκας.

 

 

Ανοίγοντας το γυάλινο βάζο, γεμάτο με πάγο, τέσσερις ζωντανές γαρίδες των Φιόρδ προσπαθούν να δραπετεύσουν.

 

Ένα τόσο λεπτό που καταντά διαφανές μπισκότο από φύκια και μια τραγανή στρώση κοτόπουλου δημιουργούν τις φέτες που γεμίζουν ένα σάντουιτς με αυγοτάραχο κυκλόπτερου

 

Οι κορδέλες πατάτας είναι γεμιστές με συκώτι κοτόπουλου και άγρια μανιτάρια

 

 

Γλυκά αφυδατωμένα καρότα, ψημένα ελαφρά σε ένα μπολ με σκόνη ξινολάπατου

 

 

Συκώτι μπακαλιάρου πάνω σε ένα κρουτόν από καραμελωμένο γάλα 

 

 

Δύο αβγά ορτυκιού, μαριναριστά σε άλμη και καπνιστά

 

Το Æbleskiver είναι ένα παραδοσιακό δανέζικο χριστουγεννιάτικο γλυκό, ζύμη γεμιστή με γλυκά μήλα. Στο Noma το γλυκό γίνεται αλμυρό καθώς τα μήλα αντικαθίστανται από μαριναρισμένα αγγουράκια και μέσα στη ζύμη υπάρχουν μικρά ψαράκια που λέγονται muikku.

 

Τα πάντα τρώγονται, ακόμα και το χώμα. Ραπανάκια σε «χώμα» φτιαγμένο από αλεύρι φουντουκιού. Τον πάτο της γλάστρας υπάρχει γιαούρτι και φρέσκα μυρωδικά.

 

 

Κριτσανιστή πέτσα αγριόπαπιας με αβγοτάραχο μπακαλιάρου και μυρωδικά

 

Μια φωλιά φτιαγμένη από σιγοβρασμένο στήθος από μοσχάρι

 

 

Ένα οστρακοειδές από τη Νορβηγία βρίσκεται μέσα στο ζελέ μαϊντανού δίπλα σε μια γραμμή «χιονιού» από χρένο, μαζί με λάδι αρωματισμένο με άνηθο και ζωμό από το όστρακο.

 

Τσιπς από αφυδατωμένες πίνες με νεροκάρδαμο, καρπούς οξιάς και μελάνι σουπιάς

 

 

Μια καραβίδα από το νησί Faroe πάνω σε μια ζεστή πέτρα.

 

Ψητά κρεμμύδια με θυμάρι με λίγο χυμό λαγοκερασιάς

 

Ελαφρά ψητά, λευκά σπαράγγια με σάλτσα πράσινου σπαραγγιού και χτυπημένη κρέμα. (Τα κλαδιά δεν τρώγονται)

 

Λούτσος μαγειρεμένος σε φύλλα λάχανου και verbena (φυτό με λεμονάτη γεύση), άνηθο και αφρό από ζωμό ψαριού

 

 

Οι πελάτες πρέπει να σπάσουν ένα αβγό πάπιας στο πιάτο, να το μαγειρέψουν για 90 δευτερόλεπτα πριν βάλουν τρία είδη μυρωδικών

 

 

Καλκάνι της βόρειας θάλασσας με ζωμό μανιταριών, σέλερι και αγριόχορτα

 

Σορμπέ από Gammel Dansk (κάτι σαν Jägermeister) με ξινόχορτο

 

Αχλάδι, ψητό και στολισμένο με μικροσκοπικά λουλούδια και ένα αέρινο παρφέ με άρωμα πεύκου

 

Παγωτό καρύδι με κρέμα, κραμπλ βρώμης και σκόνη βατόμουρου

 

______________

Διαβάστε ακόμα

Νoma: το γεύμα του προσωπικού

139 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 123456 Επόμενα
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 10:16
ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΠΙΑΤΑ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ... ΕΠΙΣΗΣ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙΣ ? ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ...
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 10:48
δε πας εκει για να ντερλικωσεις αλλα για να δοκιμασεις γευσεις μοναδικιες στο κοσμο
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 14:45
einai malakies tou marketing
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 22:08
Ο Χριστοσ γυρισε και φωναξε πανω απο τον ωμο του
~<<Μωαμεθ!
Δυο καφεδεσ!>>
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 12:51
Ηδη από τα 5 πρώτα θα είχες χορτάσει. Ολα στο συνολο τους είναι υπολογισμένα έτσι ώστε να σηκωθεί από το τραπέζι χορτάτος αλλά όχι με βαρύστομάχι
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 21:13
<<βοηθησε με να φαω>>.
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 22:01
Πες τα ρε φιλε εχουμε μπλεξει με ολη τη χιπστερια να πουμε, το συγκεκριμενο εστιατοριο επειδη μενω στη Δανια ειναι απαραδεκτο επιεικως.
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 10:28
...μπλιααχχχχ!!!!!
Πι Μπουρλέ Πι Μπουρλέ 15.5.2012 | 10:32
Ωμός σαδισμός οι γαρίδες.
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 11:39
Θυμάμαι πιτσιρικάς να πιάνω από τα ρηχά μικροσκοπικές γαρίδες και να τις τρώω επιτόπου, ζωντανές.
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 12:01
Ναι ναι, κι εγώ, όσες δηλαδή δεν έβαζα για δόλωμα (που ήταν και ο λόγος που τις έπιανα).

Χαλαρά θα δοκίμαζα πάντως όλα τα πιάτα. Ζηλεύω.
Chrimi Chrimi 15.5.2012 | 10:39
Τι είναι αυτά ρε?Φασολάκια και ψάρι στο κάρβουνο με λεμονάκι και μια χωριάτικη τα καλύτερα πιάτα του κόσμου μήπως?
Πι Μπουρλέ Πι Μπουρλέ 15.5.2012 | 12:45
Του κόσμου όχι. Του κόσμου μας ίσως.
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 22:16
Δυο αντρεσ περπατουσαν στην εξοχη
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 13:38
δεν αντιλέγω. πολύ ωραία πιάτα. και το σουβλάκι πολύ ωραίο είναι. Αυτό φαντάζομαι δεν σου επιτρέπει να δοκιμάσεις κάτι εκτός απο αυτά ε;
Chrimi Chrimi 15.5.2012 | 15:18
Φίλε μου ζω έξω και τρώω από αργεντίνικα μέχρι κορεάτικα (χωρίς να θεωρηθεί ψωνίστικο απλά είναι τα πιο φτηνά).Γι'αυτό εκτιμώ την απλότητα και φρεσκάδα της μεσογειακής κουζίνας.Μου λείπει τόσο ένα φρέκο μαρουλάκι (πόσο iceberg μπορείς να φας) γι'αυτό και εκφράστηκα έτσι.Σαφώς και είμαι ανοιχτή σε όλα,πειράζει που μ'αρέσουν τα φασολάκια?Φιλικά.
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 10:44
Και κάποιοι άλλοι πεθαίνουν από πείνα.....
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 13:36
ντάξει ρε φίλε. Και με αυτό τι; θα έπρεπε να σερβίρει μπομπότα; Αμάν πια με όλους εσάς τους ουμανιστές του κώλου.
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 15:07
...παρηγοριά γι αυτούς είναι το άρθρο...να δουν όλα αυτά τα λαχταριστά και να τους κοπεί και η πείνα και η όρεξη..
avatar
Ανώνυμος/η 16.5.2012 | 08:19
Κάποιοι είναι αγράμματοι κι εμείς τολμάμε να γράφουμε.
avatar
Ανώνυμος/η 19.5.2012 | 15:29
Παιδια να στε καλα κι οι 3 σας!Ελιωσα στο γελιο!
avatar
Ανώνυμος/η 22.5.2012 | 12:30
Κάποιοι δεν έχουν φως και εμείς έχουμε ιντερνετ.
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 10:47
ασυλληπτα πιατα, απιστευτα πραγματικα...

παντως απο ολα αυτα μονο τα γλυκα θα ετρωγα με ανεση, αντε και τη κριτσανιστή πέτσα αγριόπαπιας με αβγοτάραχο μπακαλιάρου και μυρωδικά

μεχρι εκει
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 11:15
ναι, κι εγω δεν καταλαβαινω τη φαση με τις γαριδες, κατα τ αλλα ομως φαινεται πραγματικα μοναδικη εμπειρια...
tkas tkas 10.3.2013 | 12:36
Και οι πυρακτωμένες βελόνες στο βολβό του ματιού επίσης μοναδική εμπειρία είναι. Το κάνεις όμως?
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 11:25
δεν με τραβάει και τίποτα απο τα πιάτα
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 11:36
Tην πίτσα για να χορτάσεις την τρως πρίν ή μετά?
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 21:31
Εγώ πάντως εαν ήθελα να βοσκήσω δεν θα πήγαινα στο νομα,θα πήγαινα στο πάρκο απέναντι μου.
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 11:40
Πολύ μου άρεσε η "γραμμή «χιονιού» από χρένο"... Λες γι αυτό τελικά να είναι το καλύτερo εστιατόριο του κόσμου;
Chrimi Chrimi 15.5.2012 | 12:59
Χαχα!Απ'το στόμα μου το πήρες!
avatar
Ανώνυμος/η 15.5.2012 | 22:02
Το μελλον θα σου το δειξει,γιε μου
avatar
Ανώνυμος/η 19.5.2012 | 15:40
Χαχαχα, ρε φιλε εχεις τρολαρει σε ολα τα σχολια!!
Προηγούμενα 123456 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VIDEOS/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ