Το πιο δημοφιλές αναψυκτικό του κόσμου

Facebook Twitter
0

Εναλλακτικές χρήσεις κι άλλα

  1. Ανακαλύφθηκε από τον φαρμακοποιό John Pemberton στις 8 Μαΐου 1886 για την αντιμετώπιση του πονοκέφαλου στο φαρμακείο του στην Ατλάντα της Τζόρτζια.
  2. Ανακουφίζει από το τσίμπημα τσούχτρας
  3. Μπορεί να καθαρίσει από σκουριασμένες κατσαρόλες μέχρι βρώμικες λεκάνες (ρίξτε ένα κουτάκι, αφήστε το για 1 ώρα.)
  4. Αφαιρεί την τσίχλα από τα μαλλιά.
  5. Το αρχικό της χρώμα ήταν πράσινο.
  6. Περιείχε ινδική κάνναβη αλλά αφαιρέθηκε το 1905 για λόγους δημόσιας υγείας.
  7. Σε μερικές πολιτείες των ΗΠΑ η τροχαία έχει στα φορτηγά της 2 γαλόνια coca-cola για να καθαρίζει αίμα από τα τροχαία ατυχήματα.
  8. Το σήμα της Coca Cola αναγνωρίζεται από το 94% του παγκόσμιου πληθυσμού και είναι η δεύτερη πιο αναγνωρίσιμη λέξη μετά το “OK”.
  9. Η γραμματοσειρά της Coca Cola λέγεται “Spencerian Script.”
  10. Τα πορτρέτα του καλλιτέχνη Haddon Sundblom που χρησιμοποιήθηκαν στις χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις στη δεκαετία του ’30 βοήθησαν στο σχηματισμό της ασπροκόκκινης στολής του Άη Βασίλη.
  11. Οι χώρες που εμφιάλωσαν Coca-Cola μετά τις ΗΠΑ ήταν η Κούβα και ο Παναμάς.
  12. Περίπου 10.450 προϊόντα της εταιρίας καταναλώνονται κάθε δευτερόλεπτο, καθημερινά.
  13. Στο Χονγκ-Κονγκ σερβίρεται μερικές φορές ζεστή, ως φάρμακο κατά του κρυώματος.

Coca-Cola / κατασκευαστής επίπλων = καρέκλες

Η εταιρία Emeco, της οποίας η καρέκλες έγιναν επιτυχία μετά την εμφάνισή τους στο Sex and the City, συνεργάστηκε το 2010 με την εταιρία αναψυκτικών προκειμένου να συνεργαστούν σε καρέκλες κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα αλουμινένια κουτάκια. Το μοντέλο λέγεται «111 Navy Chair».

Το μυστικό συστατικό λέγεται "διαφήμιση"

 

Η μυστική συνταγή που δεν είναι και τόσο μυστική

Η ομάδα της ραδιοφωνικής εκπομπής This American Life με μεγάλη της έκπληξη ανακάλυψε  πέρυσι ένα παλιό απόκομμα εφημερίδας στο οποίο υπήρχε η μυστική συνταγή της Coca Cola. Ένας ιστορικός απεφάνθη ότι είναι πολύ πιθανό να είναι η αυθεντική, ενώ η εταιρία το αρνήθηκε.

Fluid extract of Coca: 3 drams

USP
Citric acid: 3 oz

Caffeine: 1 oz

Sugar: 30 (unclear quantity)


Water: 2.5 gal


Lime juice: 2 pints, 1 quart


Vanilla: 1 oz


Caramel: 1.5 oz or more for color

The secret 7X flavor (use 2 oz of flavor to 5 gals syrup):

Alcohol:  8 oz


Orange oil: 20 drops


Lemon oil: 30 drops

Nutmeg oil: 10 drops

Coriander: 5 drops

Neroli: 10 drops

Cinnamon: 10 drops

Μπορείτε να ακούσετε τη σχετική εκπομπή εδώ:

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ