Όλα είναι καλύτερα με μπέικον

Facebook Twitter
0

 

Το Everything tastes better with bacon είναι ένα βιβλίο μαγειρικής που εκδόθηκε το 2002. Έχει 70 συνταγές με κυρίως πιάτα και επιδόρπια με μπέικον: ο κυρίως συνδυασμός που προβάλλεται είναι αυτός του μπέικον με τη ζάχαρη.

Το βιβλίο έκανε τόση επιτυχία στην Αμερική που από τότε έχει ξεκινήσει η Αναγέννηση του μπέικον με φανατικούς που φτάνουν στα άκρα, σε σημείο καλτ, και το μπέικον έχει φτάσει στα επίπεδα αγάπης της σοκολάτας.

Πάνω από δέκα χρόνια, μετά η λατρεία συνεχίζεται:

Ξεκινάμε ομαλά: θήκη για iPhone, από το ZeroGravity

Ένας διαγωνισμός μπέικον στο Bacon Contest. Νικητής, ένα μπουκέτο λουλούδια. Σίγουρα αξίζει να δείτε και τους χαμένους.

 

Πραγματική μαγεία

«Όταν αυτή η μαγική ταμπλέτα πέφτει στο νερό διαλύεται και τους δίνει μία υπέροχη γεύση μπέικον. Μην περιορίζεστε όμως μόνο στο νερό. Οι μαγικές ταμπλέτες λειτουργούν και με γάλα, χυμό ή αναψυκτικά. Είναι τέλειες για να φτιάξετε παράξενα ποτά ή για να τις ρίξετε στο ποτό των φίλων σας όταν δεν κοιτάνε.» (Ωραίος φίλος!)

Μπέικον Μαρτίνι

 

Αλείψτε φέτες καπνιστού μπέικον με μαύρη ζάχαρη. Βάλτε τις σε χαρτί ψησίματος και μετά στο φούρνο, για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να καραμελοποιηθεί η ζάχαρη. Αφήστε τις να κρυώσουν ώστε να σταθεροποιηθούν.

3 σφηνάκια βότκα

2 σφηνάκια μπράντι

1 σφηνάκι Αμαρέττο

Χτυπήστε τα ποτά στο σέικερ με πάγο, σερβίρετε σε ποτήρια μαρτίνι, διακοσμήστε με φέτες μπέικον.

Vegan Bacon?

Ο πιο κουλ χαρακτήρας των τελευταίων ετών στην τηλεόραση, ο δημόσιος υπάλληλος Ron Swanson του Parks and Recreation, τοποθετεί το χορτοφαγικό μπέικον εκεί που του αξίζει. Μην το προσπεράσετε.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ