Τα πιο άχρηστα αξεσουάρ κουζίνας

Facebook Twitter
2

Η κουζίνα είναι ένας λαμπρό πεδίο για εμπορική εκμετάλλευση. Υπάρχουν τόσες δουλειές που γίνονται εκεί μέσα, άλλες δύσκολες, άλλες βαρετές, που δημιουργούν προϋποθέσεις για άλλα τόσα εργαλεία.

Ορισμένες συσκευές έφεραν επανάσταση στη ζωή της κουζίνας (το πλυντήριο πιάτων, το μίξερ) όμως κατά τ’ άλλα, οι περισσότερες δουλειές  γίνονται με ένα-δύο καλά μαχαίρια και, ας μην ξεχνιόμαστε, με τα χέρια μας.  Για όσους δεν μαγειρεύουν και πολύ στην πραγματικότητα, τα βοηθητικά γκάτζετ απλώς φαίνονται όμορφα στον πάγκο, ειδικά αν είναι γυαλιστερά ή πολύχρωμα. Σήμερα όμως, ψάχνοντας για κάτι άλλο, έπεσα πάνω στη συσκευή «που σπάει αβγά». Αυτή η συσκευή δεν είναι καν ωραία στην όψη κι εδώ που τα λέμε και η λέξη «συσκευή» δεν ταιριάζει και πολύ. Με αφορμή αυτή τη φοβερή ανακάλυψη, σας παρουσιάζω τα πιο άχρηστα γκάτζετ κουζίνας – κατά τη γνώμη μου βέβαια. Φαντάζομαι ότι κάποια θα τα βρείτε χρήσιμα. Επίσης φαντάζομαι ότι έχετε ανακαλύψει κι άλλα. Σας παρακαλώ να τα μοιραστείτε μαζί μας.

Ο σπάστης αβγών κάνει αυτό που υπόσχεται: σπάει αβγά με απόλυτη επιτυχία, τόσο ώστε το περιεχόμενο να μπορεί να χυθεί σε ένα μπολ. Αν αγοράσετε και τα γκάτζετ του γκάτζετ, θα μπορείτε εκτός από το να τα σπάτε, να τα ανακατεύετε κι όλας, γλιτώνοντας επιτέλους από τη φασαρία του να χρησιμοποιείτε ένα πιρούνι. Ευχαριστημένη πελάτισσα δήλωσε: «Ποτέ δεν ήταν τόσο απλό να φτιάχνω αβγά.»

Ο κόφτης μπανάνας σας απαλλάσσει από τη δύσκολη διαδικασία του να κόβετε μία μπανάνα σε φέτες, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας κι ένα μαχαίρι, κάτι που δεν εξασφαλίζει ίσα χιλιοστά στις φέτες. Σύμφωνα με το Amazon, όσοι αγόρασαν τον κόφτη μπανάνας, αγόρασαν και τον σπάστη αβγών, κάτι που λέει πολλά για την ποιότητα και των δύο συσκευών, όπως και για την κατάσταση των αγοραστών.

Ο διαμελιστής μάνγκο… διαμελίζει μάνγκο έτσι ώστε να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα καταπιείτε ολόκληρο το κουκούτσι που βρίσκεται εντός του. Επιτέλους, θα μπορείτε να τρώτε μάνγκο με ασφάλεια.

Θα μπορούσαν να είναι σπάτουλες ζωγράφου, αλλά δεν είναι. Είναι ξεφλουδιστές κίουι και πορτοκαλιού. Άλλο το κίουι, άλλο το πορτοκάλι. Ο ευχαριστημένος πελάτης δήλωσε: «Την πατάω πάντα με την λεπτή φλούδα του κίουι! Ή τα πιέζω πολύ θυσιάζοντας σάρκα ή κόβω υπερβολικά πολύ. Ο ξεφλουδιστής κίουι με επανένωσε με αυτό το σούπερ φρούτο.

Ο σύντροφός του είναι ένα έξυπνο γκάτζετ για όσους έχουν κοντά νύχια. Επίσης, βοηθάει στο να τα κρατάμε καθαρά.»

Προλάβετε, όσο υπάρχει ακόμα: ο διαχωριστής αβγών κάνει αυτή την κατά τα άλλα εύκολη δουλειά 100% αηδιαστική. Η μύτη κρατάει τον κρόκο ενώ τα ρουθούνια αναλαμβάνουν τη δύσκολη διαδικασία. Τουλάχιστον δεν είναι από πλαστικό.

Ο μετρητής σπαγγέτι αχρηστεύει επιτέλους τη χούφτα σας. Σε περίπτωση που είχατε κάνει το λάθος να αγοράσετε ζυγαριά, αχρηστεύει κι αυτή. Ο ευχαριστημένος πελάτης λέει : «Συνέχεια φαντάζομαι τα μακαρόνια που έχουν περισσέψει, χωρίς σάλτσα, να στραγγίζουν μόνα τους στο σουρωτήρι.» Επιτέλους, τέρμα στον εφιάλτη.

Φυσικά, το καλύτερο για το τέλος: ξεκουραστής κουταλιών. Μήπως λυπόσαστε τα καημένα τα κουτάλια, που πρέπει να κάθονται υπομονετικά πάνω σε πιάτα ή στον πάγκο μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα κι επιτέλους να μπορέσουν να πάνε σπίτι να δουν ταινία ή να πάνε για ποτό; Τέρμα η κακοποίηση των κουταλιών. Με τον ξεκουραστή, όσο περιμένουν να ανακατέψετε τη σάλτσα, μπορούν να ξαπλώνουν αναπαυτικά. (Σημείωση: αυτό το πράγμα το είδα πρόσφατα στο σπίτι των γονιών μου, και αναρωτιόμουν τι είναι, μέχρι που είδα τη μητέρα μου να γεμίζει μ’ αυτό τα πιάτα μας με γίγαντες.)

Γεύση
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια