ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

22 θρυλικά γυμνά από το ημερολόγιο της Pirelli

22 θρυλικά γυμνά από το ημερολόγιο της Pirelli Facebook Twitter
0

 

Το πασίγνωστο ημερολόγιο Pirelli για το οποίο φωτογραφίζονται κάθε χρόνο οι πιο εκθαμβωτικές γυναίκες του πλανήτη, εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1964. Το ημερολόγιο αυτό - δυστυχώς! - δεν μπορεί να το αποκτήσει ο καθένας. Προορίζεται για σημαντικούς πελάτες και VIPs και μέσα στα χρόνια ο θρύλος του μεγάλωσε προβάλλοντας πάντα την ομορφιά μοντέλων όπως η Alessandra Ambrosio, η Gisele Bündchen, η Heidi Klum, η Naomi Campbell, η Laetitia Casta, η Cindy Crawford, η Kate Moss αλλά και ηθοποιών όπως η Penélope Cruz, η Milla Jovovich και η Sophia Loren.

Για τον εορτασμό της 50ης επετείου του θρυλικού πλέον ημερολογίου της Pirelli, ο οίκος Taschen εκδίδει έναν αναδρομικό τόμο που περιλαμβάνει όλα τα ημερολόγια, τα οποία έχουν επιμεληθεί οι καλύτεροι φωτογράφοι όπως είναι ο Richard Avedon, ο Peter Beard, ο Patrick Demarchelier, ο Nick Knight, ο Karl Lagerfeld, το δίδυμο Inez van Lamsweerde και Vinoodh Matadin, η Annie Leibovitz, ο Peter Lindbergh, η Sarah Moon, ο Uwe Ommer, ο Terry Richardson, ο Herb Ritts, o Mario Sorrenti, o Bert Stern, o Mario Testino, ο Bruce Weber και πολλοί άλλοι.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει έξτρα υλικό και σπάνιες αδημοσίευτες εικόνες από τα παρασκήνια των φωτογραφήσεων, το ανέκδοτο ημερολόγιο του 1963 και μια επιλογή από λογοκριμένες εικόνες που στην εποχή τους θεωρήθηκαν "επικίνδυνες" και δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Την εισαγωγή έχει γράψει ο Philippe Daverio και περιλαμβάνεται και μια συνέντευξη με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές Derek Forsyth και Martyn Walsh.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ