Tα 8 πιο «πορνογραφικά» αγάλματα του κόσμου

Tα 8 πιο «πορνογραφικά» αγάλματα του κόσμου Facebook Twitter
13

Από την αρχή του κόσμου, οι άνθρωποι γοητεύονταν με το γυμνό και δημιούργησαν έργα τέχνης για να το δείξουν σε όλους. Παρακάτω θα δείτε τα πιο 'πρόστυχα' αγάλματα στον κόσμο.

Konark Sun Temple, Ινδία

 

Στην χώρα που γέννησε το Κάμα Σούτρα, το να βρει κάποιος ερωτικά έργα σε κοινή θέα δεν είναι δύσκολο. Δεν μιλάμε για γυμνόστηθα αγάλματα αλλά για πλήρεις απεικονίσεις σεξουαλικών πράξεων, σκαλισμένες σε τοίχους αρκετών ναών σε όλη τη χώρα. Με πάνω από 60 σεξουαλικές στάσεις να απεικονίζονται στους τοίχους του, αν επισκεφθείτε το Konark Sun Temple, πάρτε χαρτί και στυλό και κρατήστε μερικές «ερωτικές» σημειώσεις για παν ενδεχόμενο.

Vigelandsparken, Όσλο, Νορβηγία

Tα 8 πιο «πορνογραφικά» αγάλματα του κόσμου Facebook Twitter

Μία σπουδή πάνω στους κύκλους της ανθρώπινης ζωής, αυτά τα αγάλματα βρίσκονται στο τεράστιο πάρκο γλυπτικής στη μέση του Frogner Park στο Όσλο της Νορβηγίας. Στο πάρκο υπάρχουν επίσης μία παιδική χαρά, ένα συντριβάνι που συμβολίζει τη ζωή και τον θάνατο και ένας Τροχός της Ζωής ύψους 850 μέτρων. Τα αγάλματα αυτά, σκαλισμένα από τον Gustav Vigeland, όσο σεξουαλικά και να φαίνονται, είναι μια καλλιτεχνική απεικόνιση των ανθρώπων και του ταξιδιού από τη γέννηση μέχρι και τον θάνατο.

Manneken Pis, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Tα 8 πιο «πορνογραφικά» αγάλματα του κόσμου Facebook Twitter

Το να κάνει κάποιος την ανάγκη του σε ένα συντριβάνι είναι άσεμνο, ανθυγιεινό και πολύ δημοφιλές στον κόσμο. Το πιο διάσημο άγαλμα που ουρεί βρίσκεται σε ένα συντριβάνι στις Βρυξέλλες για χιλιάδες χρόνια. Το όνομά του: Manneken Pis. Η ιστορία του: λέγεται ότι με τα ούρα του, έσβησε τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί για να καταστρέψουν την πόλη τον 14ο αιώνα.

Pan With Goat, Πομπηία, Ιταλία

Tα 8 πιο «πορνογραφικά» αγάλματα του κόσμου Facebook Twitter

Αυτό το άγαλμα αγγίζει πολύ έντονα το θέμα της κτηνοβασίας. Μία ξεκάθαρη απεικόνιση ενός άνδρα που συνουσιάζεται με μια κατσίκα. Η ιστορία πίσω από αυτή την πράξη (και ο λόγος δημιουργίας του) βασίζεται στην μυθολογική πεποίθηση του συσχετισμού της κατσίκας με τον θεό της τεκνοποίησης. Αλλά γιατί κάποιος να κάνει σεξ με την κατσίκα και να μην την λατρεύει απλά; Ποιος ξέρει, ωστόσο παραμένει ένα πολύ ενδιαφέρον άγαλμα.

Loveland, Jeju, Κορέα

Tα 8 πιο «πορνογραφικά» αγάλματα του κόσμου Facebook Twitter

Φανταστείτε την Disneyland μόνο που αντί για τον Μίκι, υπάρχει πορνό, πολύ πορνό. Δημιουργημένη το 2004, στο νησί του Jeju στην Νότια Κορέα, η Loveland περιέχει βουνά με θηλές στην κορυφή, τεράστια πέτρινα πέη, αγάλματα ανθρώπων να κάνουν στοματικό ο ένας στον άλλον, δονητές με διαδραστικά κουμπιά και άλλα πικάντικα αξιοθέατα.

Ποσειδώνας, Αθήνα, Ελλάδα

Tα 8 πιο «πορνογραφικά» αγάλματα του κόσμου Facebook Twitter

Προφανώς και δεν είναι πορνογραφικό, όμως κάποιοι ανίδεοι το θεώρησαν τέτοιο και ζητούσαν να σκεπαστεί η γύμνια του...

Οι Έλληνες ήταν πάντα γνωστοί για την επίδειξη του γυμνού δημόσια. Γυμνά αγάλματα Ελλήνων Θεών στέκονται περήφανα σχεδόν σε κάθε ελληνικό νησί. Το 1972, ένα από αυτά τα αγάλματα (ένα αντίγραφο του Ποσειδώνα, του Θεού της Θάλασσας) δωρίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια.

Το 2000, οι γονείς που συνόδευαν μία σχολική εκδρομή κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα, ήταν τόσο εξοργισμένοι με τη γύμνια του Ποσειδώνα ώστε υπέβαλαν αίτηση για να τον ντύσουν με γελοία πράγματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης (!)

Βράχοι σε σχήματα πέους, σε διάφορες τοποθεσίες

Tα 8 πιο «πορνογραφικά» αγάλματα του κόσμου Facebook Twitter

Η μητέρα φύση είναι μαγική, κι αυτός είναι ο τρόπος της να τσιγκλίζει τους συντηρητικούς.

Futura Gallery, Πράγα, Τσεχία

Tα 8 πιο «πορνογραφικά» αγάλματα του κόσμου Facebook Twitter

Στην Futura Gallery στην Πράγα, μπορείς να συρθείς στο εσωτερικό ενός κώλου χρησιμοποιώντας την βολική σκάλα. Όταν φτάσετε μέσα, ρίξτε μια ματιά. Θα δείτε Τσέχους πολιτικούς να ταΐζουν ο ένας τον άλλον, υπό τους ήχους του «We Are The Champions». Προφανώς, μία πολύ έντονη δήλωση από τον αμφιλεγόμενο καλλιτέχνη, David Cerny, ο οποίος δημιούργησε αυτό το αριστούργημα για να σατιρίσει την Τσέχικη κυβέρνηση.

Ναι, τα παραπάνω αγάλματα είναι αγενή και σεξουαλικώς ακατάλληλα αλλά η σεξουαλικότητα είναι ένα αναμφισβήτητο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ύπαρξης. Αν σας άρεσε κάποιο αυτά τα έργα τέχνης, κάντε μία χάρη στον εαυτό σας και επισκεφτείτε το και από κοντά.

[via]

 

 

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Ρε παιδιά, εντάξει, μεταφράζετε, αλλά να σκέφτεστε λίγο και τι γράφετε. Στο Frogner Park στο Όσλο δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο με ύψος 850μ. Θα ήταν τρομακτικό και άρρωστο. Βασικά σε ολόκληρο τον κόσμο δεν υπάρχει τέτοιο κτίσμα. Το ψηλότερο είναι στο Dubai με 830μ.Αυτό που είναι 850μ. στο πάρκο του Όσλο είναι ο άξονας που διατρέχει από τα ανατολικά προς τα δυτικά όλο το πάρκο και καταλήγει στον "Τροχό της Ζωής" (ένα άγαλμα από ανθρώπινα σώματα ούτε 8μ. ύψος). Δεν φταίτε εσείς, αλλά καλή είναι και μια στοιχειώδης έρευνα όταν το πρωτότυπο άρθρο βρωμάει προχειρότητα.Με εκτίμηση Ιάκωβος
«Για να ’ναι ευρωπαϊκό, θα ’ναι χιλίων ετών το λιγότερο». (Το στήσανε το 1618-9). Και γιατί θεωρείται πορνογραφικό; Ως παιδεραστικό ή ως ουρολαγνικό; Ή απλώς επειδή είναι γυμνό;
Οπως και το νορβηγικο γλυπτο δεν ειναι πορνογραφικο. Οχι οτι θα πειραζε, αλλα εμφανως ο μπροστινος αντρας ειναι αναισθητος, ή μαλλον νεκρος. Το παρκο αυτο με τα γλυπτα στο Οσλο, ειναι υπεροχο και δειχνει το μεγαλειο του ανθρωπινου σωματος και της ζωης.
> In 1972, one such statue (of Poseidon, the Greek god of the sea) was gifted by the Greek government to the City of Sacramento in California. > Το 1972, ένα από αυτά τα αγάλματα (του Ποσειδώνα, του Θεού της Θάλασσας) δωρίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια.Ούτε εδώ έχουμε λάθος στη μετάφραση, αλλά στο πρωτότυπο. Το άγαλμα που δωρίστηκε ήταν αντίγραφο του Δία (ή Ποσειδώνα) του Αρτεμισίου. Στη φωτογραφία βλέπουμε το πρωτότυπο.
αν και μου την δινει που το παιζεις εξυπνος, οταν διαβαζα το αρθρο πηγα να πνιγω. θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε. φυσικα και ειναι αντιγραφο. το πρωτοτυπο βρισκεται στο αρχαιολογικο μουσειο.
@nera: Το ίδιο έπαθα κι εγώ. Έμεινα με το βλέμμα της αγελάδος να κοιτάζω την οθόνη και να αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν.@ein Steppenwolf: Πραγματικά θαυμάζω τη σχολαστικότητά σου. Είσαι ο μοναδικός που κάθεται και διασταυρώνει τα γραφόμενα εδώ μέσα. Πολλές φορές διαφωνώ με τις απόψεις σου, αλλά οφείλω να παραδεχτώ την ερευνητική σου ικανότητα, η οποία, παρεπιπτόντως, τις περισσότερες φορές βασίζεται σε βιβλιογραφία και όχι στη wikipedia. Kudos! (το οποίο, ναι, είναι το αρχαιοελληνικό κυδος, για να σε προλάβω, γιατί σε κόβω να μου μου στέλνεις ετυμολογική ανάλυση της λέξης).
@ch@t παλιόγατα 25.4.2013 | 23:09Ευχαριστώ, να ’σαι καλά! Έχουμε την τάση να εμπιστευόμαστε ό,τι γραπτό διαβάζουμε (ιδιαίτερα αν είναι τυπωμένο) κι έτσι διαδίδονται πολλές ανακρίβειες. Αν π.χ. δεν επισημανθεί ότι είχε δωρηθεί αντίγραφο του αγάλματος κι όχι το πρωτότυπο, κάποιος σε τρεις μήνες θα γράψει: «Η χούντα χάριζε τ’ αγάλματα των ελληνικών μουσείων στους Αμερικάνους!» Πού το ξέρει; «Ε, κάπου το ’χα διαβάσει, δε θυμάμαι πού, πειράζει;».
Πολύ πετυχημένο παράδειγμα αυτό με τη χούντα!Όλοι ξέρουν ότι η χούντα ήταν αγία!http://tvxs.gr/news/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82
@Jennys Mpotsis 26.4.2013 | 08:59Ακριβώς επειδή οι τύποι ή̲τ̲α̲ν̲ ικανοί να χαρίσουν αρχαίο άγαλμα στους Αμερικάνους, το λάθος κινδυνεύει να γίνει πιστευτό, γι’ αυτό και καλό είναι να διορθωθεί.
> A clear depiction of a guy copulating with a goat,> Μία καθαρή απεικόνιση ενός άνδρα να συνουσιάζεται με μια κατσίκα.Το λάθος δεν είναι στη μετάφραση, αλλά στο πρωτότυπο. Άνδρας τραγοσκελής και κερασφόρος;Γιατί είναι παράξενο ένα πλάσμα που κατά το ήμισυ είναι τράγος να συνουσιάζεται με μια αίγα;