Bless Me Father, I Have Sinned..

Bless Me Father, I Have Sinned.. Facebook Twitter
0

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου]

νθν

To 1669 εκδίδεται στο Παρίσι το έργο ενός ανωνύμου συγγραφέως: "Οι επιστολές μιας Πορτογαλίδας Μοναχής" ( Les Lettres Portugaises). Το βιβλίο πωλέιται σχεδόν κρυφά για παμπολλά χρόνια, και διακινείται κυρίως χέρι με χέρι, σαν ένα είδος πρώιμης πορνογραφίας.

Οι περισσότεροι μελετητές σήμερα καταλήγουν στο ότι το- σοκαριστικό για την εποχή του- ερωτικό μυθιστόρημα γράφτηκε τελικά από τον Gabriel-Joseph de La Vergne (1628-1685), έναν διπλωμάτη, γραμματέα του Πρίγκιπα του Conti, και προσωπικού φίλου της Madame de Sévigné, των Παρισίων.

Το μυθιστόρημα ανήκει σ' ένα είδος επιστολικής φαντασίας, με τη μορφή πέντε υποτιθέμενων επιστολών μιας πορτογαλίδας μοναχής, στον γάλλο εραστή της Μαρκήσιο Ντε Chamily.

Το 1997 ο Milo Manara - φυσικά-  ξεκινάει μια σειρά εικονογραφήσεων με βάση το πρωτότυπο κείμενο του 1669.

Η σειρά ολοκληρώνεται το 2000 με δύο συλλεκτικούς - υπογεγραμμένους κι αριθμημένους σε περιορισμένα αντίτυπα - τόμους, και με μερικές από τις πιο δυνατές ερωτικές εικόνες καθολικών καλογριών στην ιστορία..

Amen.

νθν

νθν

νθν

νθν

νθν

νθν

Love Letters of a Portuguese Nun, (1977), Jess Franco

Το 1977 ο καλτ σκηνοθέτης  Jess Franco, γνωστός για τα horror b-movies του όπως τα αξεπέραστα  Vampyros Lesbos,  Oasis of the Zombies, The Awful Dr. Orlof κ.α., γυρίζει το Love Letters of a Portoguese Nun.


Η 16χρόνη Μαρία αναγκάζεται να μονάσει στο μοναστήρι της Serra D'Aires, το οποίο διοικείται κρυφά από Σατανιστές. Ο εξομολογητής της, σε συνεργασία με τη Αγία Ηγουμένη, βασανίζουν την άτυχη και θεοσεβούμενη Μαρία, και την εξαναγκάζουν να κάνει σεξ με άντρες, γυναίκες, ακόμα και με τον Διάβολο. (!)


Μπορείτε να το δείτε (σε πολύ χάλια ντουμπλάρισμα), εδώ:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ