Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Bοοk Room

Ένα βιβλίο γεμάτο σοφίες

203 αποφθέγματα στο «Φίλων Σοφίες», ένα βιβλίο-σύμπραξη μεταξύ συγγραφέων και αναγνωστών, που κυκλοφορεί ελεύθερα

Ένα βιβλίο γεμάτο σοφίες

Το «Φίλων Σοφίες» είναι ένα ελληνικό e-book που κυκλοφόρησε πρόσφατα ελεύθερα, μεταφέροντας 203 «σοφίες», σκέψεις ανθρώπων για τη ζωή, για την καθημερινότητα και Για Τα Πάντα. Είναι λόγια γνωστών συγγραφέων, λιγότερο γνωστών συγγραφέων και πολλών αγνώστων αναγνωστών.


Διαβάζοντάς το μπορεί να χαμογελάσετε, να λυπηθείτε, να χασομερήσετε ή και να βαρεθείτε λίγο, ίσως. Αυτό που το κάνει ευχάριστο είναι αυτή η εναλλαγή. Είναι λίγο, σα να κρυφακούς τυχαία, συνομιλίες αγνώστων στο τηλέφωνο – και μερικούς τελικά, ανακαλύπτεις ότι τους ξέρεις.

 

Στην περιγραφή του βιβλίου υπάρχει το εξής απόσπασμα:

 

Το παρόν έργο αποτελεί το πρώτο ψηφιακό βιβλίο σύμπραξης συγγραφέων αναγνωστών και φιλοδοξεί να ανοίξει έναν νέο διάλογο ανάμεσα σε αυτούς που διαβάζουν και σε αυτούς που γράφουν. Αυτούς που διαβάζουν και γράφουν ταυτόχρονα και αυτούς που γράφουν και θέλουν να διαβαστούν.

 

Για πρώτη φορά μαζί, φιλοξενούνται στις ίδιες σελίδες, ανάμεσα από τα ίδια κόμματα, τις ίδιες τελείες, κρέμονται από τις ίδιες παραγράφους. Συγγραφείς και αναγνώστες συν-γράφουν και συν-διαβάζουν σκέψεις που αξίζει να γραφτούν, σκέψεις που αξίζει να διαβαστούν.

 

Μερικές από τις σοφίες:

 

"Τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν περιγράφονται με λόγια αλλά με μουγκρητά."

-Κωστας Γιαννακίδης

 

Carry On Regardless: τραγούδι των Beautiful South. Ο τίτλος παρωδεί κινηματογραφική σειρά παλιών βρετανικών σεξοκωμωδιών. Ευτυχώς που δεν το γνώριζα όταν τον υιοθέτησα ως μόττο της ζωής μου:
"Συνέχισε, παρ' όλα αυτά"."
-Άρης Δημοκίδης

 

"Θα ήθελα να πίστευα στην Μέλλουσα Ζωή για να μην τρέμω τον θάνατο. Κι ακόμα να προσδοκώ μία Δεύτερη Παρουσία. Ίσως αυτή με έπειθε για την Πρώτη."
-Νίκος Δήμου

 

"Τα περισσότερα όντα αυτής της γης είναι σαν ρωσικές κούκλες. Εσύ βλέπεις έναν αλλά περιμένουν κι άλλοι πέντε κρυμμένοι κάτω από το δέρμα του."
-Λένα Διβανη

 

"Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν μπει ποτέ στο internet και οι άλλοι μισοί δεν έχουν βγει ποτέ από αυτό: γι' αυτό δεν συναντιόμαστε πουθενά."
-Χριστίνα Σκούρτη


Στο νούμερο 195 θα βρείτε και τη δική μου εξυπνάδα.

 

Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

 

Ιδέα - επιμέλεια: Νικόλας Σμυρνάκης
Σχεδιασμός γραφικών: Δημήτρης Μολουδάκης

2 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Tintin Tintin 25.2.2014 | 22:48
Και μόνο για το γεγονός ότι ξεκίνησες με Γιαννακίδη, τα σπάς!

Βάλε όμως και την δική σου 'εξυπνάδα', μη μας αναγκάζεις να κατεβάσουμε όλο το pdf για να τη διαβάσουμε.. (όχι τπτ άλλο, αλλά το ίντερνετ σέρνεται)
Tintin Tintin 25.2.2014 | 22:49
“Επιτέλους ο άνθρωπος κατάφερε να εξελίξει την τεχνολογία ώστε να έχει προσωπικό χρόνο. Πλέον τον σπαταλάει προσπαθώντας να αποσπάσει την σκέψη του από το γεγονός του θανάτου.”

-Λένα Φουτσίτζη
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ