Όχι τα νέα του ΑΝΤ1

Όχι τα νέα του ΑΝΤ1 Facebook Twitter
3

Στάση εργασίας αποφάσισαν χθες οι εργαζόμενοι στον ΑΝΤ1, με αποτέλεσμα να μη μεταδοθεί το δελτίο ειδήσεων των 8, μετά από 26 χρόνια καθημερινής παρουσίας. (Άσχετο, αλλά παρά την εξαιρετική παρουσία της Μαρίας Χούκλη το δελτίο του Αντ1 δεν προσέφερε καθόλου αντικειμενική ενημέρωση τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον.) 

 

Όταν έμαθα ότι δεν είχε νέα του Αντ1, θυμήθηκα το Όχι τα Νέα του Αντ1, μια εκπομπή που μεταδιδόταν αμέσως μετά τα Νέα των 8:30 (ναι, στις αρχές των '90ς οι ειδήσεις κρατούσαν μόνο μισή ώρα), κάθε εβδομάδα. 

 

Ήταν παραγωγή του Νίκου Μαστοράκη, προφανώς εμπνευσμένη απ' το βρετανικό Not the Nine o' clock News. Παρουσιαστές, στη θέση του Τέρενς Κουίκ και της Νανάς Δούκα που παρουσίαζαν τα κανονικά Νέα του Αντ1 ήταν ο Ντάνος Λυγίζος και η Ελένη Ράντου, στην εμφάνιση που την έκανε από σχεδόν άγνωστη, φίρμα. (Τελείωνε κάθε επεισόδιο με την ίδια ατάκα, με λαγνο ύφος: «Κι από μένα... Φιλάκια!...μμμουάααα».)

 


 

Ο Νίκος Μαστοράκης είπε πως μετά τα πρώτα επεισόδια της εκπομπής -προβαλλόταν τρεις φορές την εβδομάδα, για δύο χρόνια- ένιωσε πως κάτι έλειπε απ' την εκπομπή, και το βρήκε στο πρόσωπο της Ράντου την οποία ανακάλυψε βλέποντας μια μαγνητοσκοπημένη θεατρική παράσταση. 

 

Επίσης έβαλε και άλλους ηθοποιούς στην εκπομπή, μερικοί εκ των οποίων αναδείχτηκαν απ' το Όχι τα Νέα του Αντ, όπως ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης (κάτω μαζί με τον Γιάννη Καπετάνιο):

 


 

Στην εκπομπή επίσης συμμετείχαν οι Πόπη Χατζηδημητρίου (ως Πόπη Χατζηπόπη), Ελένη Γερασιμίδου (Ελένη), Ελίνα Ακριτίδου, Τάσος Κωστής (Φάνης Γαλότσας, μετεωρολόγος-γυναικολόγος), Δήμος Μυλωνάς, Ειρήνη Σκλήβα

 

 

Δείτε ένα επεισόδιο (μαζί με την πεντάλεπτη πολιτική σάτιρα της εκπομπής κουκλων της οικογένειας Σοφιανού «Ψαροκωστούλα Αγάπη μου», αλλά και διαφημίσεις της περιόδου!)

 


 

Τότε που ο σταθμός είχε χρυσό λογοτυπο (κι ας φαίνεται ασπρισμένο στο βίντεο), τότε που ο Μητσοτάκης ήταν Πρωθυπουργός, είμασταν πάμπλουτοι σε σχέση με τώρα -χωρίς φυσικά να το γνωρίζουμε ή να το εκτιμουμε-, και ο Αντέννα ήταν Νούμερο Ένα...

 

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Εντάξει όλα αυτά, αλλά οι ειδήσεις και άλλες ενημερωτικές εκπομπές των δημόσιων καναλιών τους τελευταίους μήνες, μόνο από αυτά της Βορείου Κορέας πρέπει να μπορούν να θεωρηθούν πιο "αντικειμενικά".
ΟΧΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΑΟΧΙ Ο ΑΝΤΕΝΑακολουθούν:ΟΧΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑΟΧΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪΟΧΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΛΦΑΣκέφτομαι να κρατήσω μόνο τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΡΤ λόγω αντικειμενικότητας και ως φόρο τιμής στους νεκρούς της, ενώ δεν αποκλείω το ΝΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΤΑΡ λόγω εξαιρετικών συντρόφων που κρατάνε ακόμα ψηλά το επίπεδο της αντικειμενικότητας.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
Ξέρεις.....η ιστορία με τον ΑΝΤ1 μου θυμίζει όλες αυτές τις εξυπνάδες που έχουμε ακούσει για διάφορες εταιρείες που έχουν χρεοκοπήσει ή μεταφερθεί σε άλλες χώρες.... σιγά τα προϊόντα που είχαν, έδιναν μισθούς πείνας... "ακριβό ΙΚΕΑ" (!)... κατευθυνόμενη ενημέρωση (οι αναγνώστες σοβαρών μέσων!!!).... κι άλλες βλακείες αντίστοιχου ύφους.Στο μεταξύ η ανεργία θα συνεχίσει να μεγαλώνει, η ύφεση θα βαθαίνει, τα ταμεία θα διαλυθούν τελείως και φυσικά το κράτος θα καταρρεύσει εντελώς. Αλλά θα έχουμε γλιτώσει τον Αντένα.