Το (αποτυχημένο) κόλπο που κάνει ο Τζήμερος

Το (αποτυχημένο) κόλπο που κάνει ο Τζήμερος Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
17

Για άλλη μια φορά ο Θάνος Τζήμερος κατάφερε να καταχωνιάσει διάφορες λογικές απόψεις του κάτω από τόνους προκλητικών χαρακτηρισμών και υπερβολών. 

Όπως διάφοροι πολιτικοί, κάνει θόρυβο γύρω απ' το όνομά του λέγοντας οτιδήποτε εξωφρενικό του κατέβει στο μυαλό, ώστε να διαφημίσει τις πιο μετριοπαθείς απόψεις του. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, αν έγραφε νηφάλια, χωρίς τους χαρακτηρισμούς και τις ανοησίες περί ξηλώματος της εκλεγμένης κυβέρνησης θα συμφωνούσαν μαζί του σχεδόν όλοι όσοι τον διάβαζαν. Απλώς δεν θα τον διάβαζαν πολλοί.

Το πιο χαρακτηριστικό του κόλπο; 

Αναμειγνύει ορθολογικές απόψεις με τραμπούκικη γλώσσα, προσπαθώντας να πιάσει και τους σκεπτόμενους πολίτες, και αυτούς που είναι εξαγριωμένοι με την κυβέρνηση, χάνοντας όμως και τις δύο κατηγορίες.

Πχ. προσέξτε πώς καταστρέφει το σωστό επιχείρημά του απ' το Facebook του για τις συντάξεις, τοποθετώντας στρατηγικά (;) και με μια άλφα βιαιότητα τον χαρακτηρισμό Απατεώνες:

"Και για να μιλάμε με αριθμούς. Αυτό που οι απατεώνες ονομάζουν κοινωνική δικαιοσύνη είναι να υποχρεώνονται επαγγελματίες χωρίς έσοδα, άνεργοι ιδιοκτήτες ακινήτων και εργαζόμενοι των 500 ευρώ, να πληρώνουν τερατώδεις φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για διατηρήσουν τις συντάξεις τους οι 278.833 συνταξιούχοι που παίρνουν από 1500 έως 2000 ευρώ τον μήνα, οι 33.145 που παίρνουν από 2000 έως 2500, και οι 11.281 που παίρνουν από 2500 ευρώ μέχρι πάνω από 4000 ευρώ.
Αυτό που οι απατεώνες ονομάζουν κοινωνική δικαιοσύνη είναι άνθρωποι που ψάχνουν χρόνια να βρουν μία ολιγόωρη έστω δουλειά, να πληρώνουν 2 συντάξεις σε 929.936 άτομα, 3 συντάξεις σε 297.899, 4 συντάξεις σε 50.628, 5 συντάξεις σε 11.036 και από 6 έως 10 συντάξεις (ανά άτομο να μην ξεχνιέμαστε...) σε 1953 "δικαιούχους", οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μικρότεροι των 60 ετών!

Δεν λεν κουβέντα για αυτό το όργιο αδικίας οι αριστεροί απατεώνες όπως δεν έλεγαν και οι δεξιοί. Διότι οι συνταξιούχοι με τις υψηλές απολαβές είναι οι κολλητοί τους, οι πάτρωνες των συντεχνιών που ανεβάζουν και ρίχνουν κυβερνήσεις και μετακόμισαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ."

Ξαναδιαβάστε την παράγραφο αγνοώντας αυτή τη φορά τους χαρακτηρισμούς, και αν μη τι άλλο θα εκπλαγείτε απ' το τι πληρώνουμε ως κράτος, και ίσως θα ενοχληθείτε που δεν προσπαθούμε να το αλλάξουμε. 

Όλα τα κείμενά του (όσα έχω αντέξει να διαβάσω) κινούνται σε αυτό το δίπολο. Η μισή φράση δείχνει άνθρωπο λογικό και σοβαρό, η άλλη μισή -γεμάτη χαρακτηρισμούς για τον "αλήτη που υποδύεται τον πρωθυπουργό", τον "χαζοχαρούμενο καταληψία" κλπ- δείχνει άνθρωπο που είναι έτοιμος να πάρει ένα πιστόλι και να εισβάλλει στο Μαξίμου. 

Απ' αυτό το πράγμα πάσχουν τα κείμενα και πολλών της άλλης πλευράς φυσικά. Είναι δύσκολο να πάρεις στα σοβαρά κάποιον που λέει ότι νοιάζεται για τους φτωχούς, την αριστερά και την κοινωνική δικαιοσύνη και ταυτόχρονα ξερνάει μίσος και απανθρωπιά. Κι εκείνοι και ο Τζήμερος λένε και πράγματα σωστά και λογικά. Είναι όμως δύσκολο να εστιάσεις σε αυτά όταν αποσπάσαι απ' τις ακρότητες που στόχο έχουν να τραβήξουν την προσοχή (ή να δώσουν μια ευκαιρία στον εκάστοτε γράφοντα να ξεσπάσει τα νεύρα του). 

Τώρα, για την εισαγγελική παρέμβαση εναντίον του Τζήμερου για τα γραφόμενά του, τι να πει κανείς; Αρχίσαν οι μιντιακές διώξεις; Ο πρωθυπουργός δημιουργεί αποδιοπομπαίο τράγο, διοτι υπάρχει σχεδιο να συλλάβει καναλάρχες μετά, στρεφοντας εκεί την προσοχή του κόσμου; Είναι η δημοσιογραφία κατάπτυστη μόνο όταν προπαγανδίζει εναντίον της κυβέρνησης (αλλά όχι όταν είναι υπέρ της, βλέπε τα ΜΜΕ που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ);

 

Πραγματικά προσεύχομαι για συμφωνία σύντομα, για να ησυχάσουμε λίγο, και για να σωπάσουν επιτέλους και οι Τζήμεροι και οι αντι-Τζήμεροι...

 

 

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

13 σχόλια
<<Ο πρωθυπουργός δημιουργεί αποδιοπομπαίο τράγο, διοτι υπάρχει σχεδιο να συλλάβει καναλάρχες μετά, στρεφοντας εκεί την προσοχή του κόσμου;>> Αν τους συλλάβει θα είναι για τα χρέη τους???? .......άλλο αν μερικοί φαντάζονται ήδη άλλους λόγους . <<Είναι η δημοσιογραφία κατάπτυστη μόνο όταν προπαγανδίζει εναντίον της κυβέρνησης >>Οχι . Είναι κατάπτυστη οταν εχει αυτό σαν λεζάντα : Εικόνες μικρασιατικής καταστροφής , Έλληνες εγκαταλείπουν αρον αρον την χώρα , 'εχοντας πρώτα αδειάσει super market & βενζινάδικα (MEGA)Τι δεν καταλάβαμε ???
Αρχίσαν οι μιντιακές διώξεις; Ο πρωθυπουργός δημιουργεί αποδιοπομπαίο τράγο, διοτι υπάρχει σχεδιο να συλλάβει καναλάρχες μετά, στρεφοντας εκεί την προσοχή του κόσμου; Είναι η δημοσιογραφία κατάπτυστη μόνο όταν προπαγανδίζει εναντίον της κυβέρνησης (αλλά όχι όταν είναι υπέρ της, βλέπε τα ΜΜΕ που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ); Πηγή: www.lifo.grΑν έγραφες τη δεκαετία του 1980 θα έγραφες το ίδιο σχολιάζοντας την προτροπή του Μάνου Χατζιδάκη να να κλέισει η Αυριανή. Φαντάζομαι με την ίδια αναφορά "στα ΜΜΕ που ελέγχει ο Μάνος Χατζιδάκις, το Τρίτο Πρόγραμμα της κρατικής ΕΡΤ και το Τέταρτο.Εϊχα την εντύπωση ότι η δημοσιογραφία οφείλει να ενημερώνει. Να διασταυρώνει την είδηση. Τα ελληνικά ΜΜΕ το έκαναν αυτό ή διατρεύλωσαν και απέκρυψαν ειδήσεις ή παρουσίασαν φήμες σαν ειδήσεις;Θα μου πεις δικαιωμα τους είναι να λένε ό,τι θέλουν και αν δεν γουστάρων να αλλάξω κανάλι. Έλα όμως που το Σύνταγμα στο άρθρο 15 λέει:"1. Oι προστατευτικές για τον τύπο διατάξεις του προηγούμενου άρθρου δεν εφαρμόζονται στον κινηματογράφο, τη φωνογραφία, τη ραδιοφωνία, την τηλεόραση και κάθε άλλο παρεμφερές μέσο μετάδοσης λόγου ή παράστασης.2. Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων"Θα πεις είναι άδικο μια εφημερίδα να λέει ό,τι γουστάρει και ένα κανάλι να μην μπορεί. Η διαφορά είναι ότι το κανάλι χρησιμοποιέι ένα δημόσιο αγαθώ για να λειτουργήσει. Μπορείς να αφήνεις όποιον θέλεις εσύ να μπαίνει στο σπίτι σου αλλά δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιονν περνάει από το πεζοδρόμιο ή τον δρόμο μπροστα από το σπίτι σου.
Τους ενόχλησε η παρότρυνση του Τζήμερου να μπουκάρουμε στο Μαξίμου. Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν τα πάει καλά με τα μπουκαρίσματα. Ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε στις συνελεύσεις, ούτε σε δημόσιους οργανισμούς, ούτε σε διαλέξεις, ούτε σε παρουσιάσεις βιβλίων, ούτε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ούτε σε κανάλια. Δεν τον συνιστούν τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τέτοιες βίαιες συμπεριφορές.
Ο βασικός λόγος που έχει γίνει η όλη φάση δεν είναι η ανάρτησή του για τους συνταξιούχους αλλά μια άλλη που τελειώνει ως εξής: " Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες.Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται. "Αυτό είναι παρακίνηση σε ....Α και να διαβάσει κάποιος τι λέει η ανάλυση περί συντάξεων. Την διάβασε κάποιος; Γιατί αν τη διαβάσει θα καταλάβει πως ο Τζίμερος λέει μέρος της αλήθειας (προφανως μόνο αυτή την πλευρά που τον συμφέρει) και αποσιωπά άλλο τμήμα της... Αλήθεια, τη διαβάσετε (με κομπιουτεράκι για να αναλύετε τα ποσοστά...????)
Με συγχωρείτε πάρα πολύ, και ολόσωστες να ήταν οι ιδέες του ο κύριος αυτός είναι απλά επικίνδυνος και γελοίος. Με την ίδια λογική και ο Στέφανος Χίος μπορεί να κρύβει λογικές απόψεις πίσω απ'τα παραληρήματά του. Όταν έχεις δημόσιο λόγο, δεν αρκεί το τι θα πεις, αλλά και πως θα το πεις, γιατί δεν ξέρεις πάντα πως θα ερμηνευτούν τα λεγόμενά σου. Όταν καλείς κόσμο να μπουκάρει στο Μαξίμου και στα υπουργεία, η ορθότητα των απόψεων σου εξανεμίζεται και γίνεσαι απλά ένας γραφικός wanna be τραμπούκος.
Τώρα, για την εισαγγελική παρέμβαση εναντίον του Τζήμερου για τα γραφόμενά του, τι να πει κανείς; Αρχίσαν οι μιντιακές διώξεις; Πηγή: www.lifo.grΑν σε 2 μήνες γράψει αντίστοιχο κείμενο μέλος της Χ.Α., θα ισχύσει ο νόμος ή και εκεί θα πρέπει να προστατεύσουμε την ελευθερία του λόγου;Επειδή "έλα μωρέ ο Τζήμερος είναι δεν είναι και ο Μιχαλολιάκος" δεν είναι επικίνδυνο;Αν τότε παρέμβει εισαγγελέας, θα έχουν δίκιο ή άδικο να πουν ότι τους στοχοποιούν;Γιατί αν κατάλαβα καλά από το ρεπορτάζ της Lifo, με τον αντιρατσιστικό* πάει ο εισαγγελέας.Δεν το διευκρινίζετε όμως.* έρευνα αφορά το αδίκημα της διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες ή διχόνοια Πηγή: www.lifo.gr
Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Τζήμερος είναι το ίδιο λαϊκίστικη και κοινή σε όλο το πολιτικό φάσμα. Απλά ο Τζήμερος τυχαίνει να λέει και αλήθειες και αυτό είναι που ενοχλεί στην ουσία. Την ίδια γλώσσα, απ' τη Ραχήλ ας πούμε, τη χειροκροτούν όσοι ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τον Τζημερο. Τα ίδια λέει κι ο Μάνος αλλά αυτού ο λόγος χάνεται γιατί είναι ευγενικός και δεν συγκινεί το νεοέλληνα.Προσωπικά προτιμώ τους ευγενείς πολιτικούς που προσέχουν μη θίξουν τον συνομιλητή τους όταν μιλούν, αλλά τέτοιοι στην Ελλάδα θεωρούνται φλώροι στη καλύτερη.
Λέει μερικές μισές αλήθειες. Μπορεί να πεί και την ώρα σωστά άμα τον ρωτήσεις. Αυτό δεν τον αποχαρακτηρίζει σαν απο τα χειρότερα φασιστιειδή σκουπίδια που έχουν περάσει απο τη πολιτική σκηνή.
Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ο Σύριζα ελέγχει μέσα. Ωστόσο δεν τα θυμάμαι να κάνουν τέτοια σκανδαλώδη προπαγάνδα και να λένε ασυστολα ψευδή όπως τα περισσότερα συστημικά. Την τελευταία βδομάδα ξεβρακωθηκαν διάφοροι.Επίσης οσο προπαγάνδα και να έκαναν τα Συριζομέσα ουδέποτε μίλησαν για εκτροπές/ανατροπές. Ουδέποτε μιλησαν για επέμβαση του στρατού επειδή διαφωνούν με την κυβέρνηση. Μας επρηζαν βέβαια για εκλογές, αλλά φαντάζομαι συμφωνούμε ότι είναι δημοκρατική απαίτηση.
Σοβαρά "Το κόκκινο" και η "Αυγή" δεν κάνουν σοβιετική προπαγάνδα! Τον Λαζόπουλο, την Ακριβοπούλου και τόσες άλλες φωνές τις πείραξε κανείς; Αξιολύπητος είναι ο Τζήμερος μα τα όσα γράφει είναι αθώα μπροστά στα όσα γράφουν μερικές συνιστώσες του Σύριζα. Ήμαρτον εισαγγελέας για ποστ στο φουμπού! Πού ζούμε!
Και όμως στο εξωτερικό γίνεται όλη την ώρα. Τόλμα να είσαι στην Αμερική και να γραψείς στο τουιτερ οτι θα βάλω βόμβα στο τάδε αεροδρόμιο. 12 χρονών να είσαι; Σε έχει μαζέψει , όχι η αστυνομία . ειδική υπηρεσία τύπου σια και στην καλύτερη τρως γερό πρόστιμο. Χώρια που θα σε έχπυν στα κατάστιχα ως υποψήφιο παρανοικό για πάντα.. μόνο και μόνο για μια πλακίτσα..στην Αγγλια πρόσφατα πιάσαν 2 πιτσιρικάδες μόνο και μόνο γιατί έγραψαν στο φεισμπουκ βγείτε εξώ και σπάστε τα όλα..δλδ παρέμβαση για απλή βιοπραγία και μάλιστα σε ανήλικο, όχι για πιο σοβαρά πράγματα