Μία εξωφρενικά λάθος πινακίδα, στην Σαμοθράκη

Μία εξωφρενικά λάθος πινακίδα, στην Σαμοθράκη Facebook Twitter
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Παρωτίδης, απ' το άρθρο της Δήμητρας Καγιόγλου στο LIFO.gr «Στη Σαμοθράκη θα χάσεις τα πράγματά σου, θα γεμίσεις μελανιές στα πόδια και θα ερωτευτείς»
18

«Δείχνουμε τα κακώς κείμενα της Σαμοθράκης μήπως και διορθωθεί τίποτα» λέει το Save Samothrace που ανεβάζει εικόνες στο Facebook με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και κατ' επέκταση τους ιθύνοντες. 

 

Στην σελίδα θα βρει κανείς πράγματα που αγνοούν εντελώς αυτοί που 'κόπτονται' για τη Σαμοθράκη και ανεβάζουν μόνο ωραίες φωτογραφίες με ηλιοβασιλέματα και καταρράκτες: Εικόνες απ' τις ζημιές στους δρόμους του νησιού, τα κουφάρια πεύκων στο περιαστικό δάσος, τα πεταμένα μπάζα, τα "γκράφιτι" Παοκτσή κ.α.

 

Πρόσφατα έγραψαν και αυτό:

 

Μία εξωφρενικά λάθος πινακίδα, στην Σαμοθράκη Facebook Twitter

 

ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Το φαινόμενο της ερημοποίησης ή απερήμωσης ευθύνεται για την υποβάθμιση του 1/3 της γονιμότητας του εδάφους παγκοσμίως, με 24 δισεκατομμύρια τόνους γόνιμου εδάφους να εξαφανίζονται κάθε χρόνο.
Ο ορισμός που δόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, περιγράφει το φαινόμενο ως «υποβάθμιση της γης σε ξηρές, ημίξηρες και ύφυγρες περιοχές που προκύπτει από διάφορους παράγοντες, όπως η κλιματική αλλαγή και οι ανθρώπινες δραστηριότητες». Επηρεάζει το επιφανειακό έδαφος, το υπέδαφος, τα υπόγεια νερά, τις μετακινήσεις των πετρωμάτων, τους πληθυσμούς των ζώων και των φυτών, καθώς και τις ανθρώπινες εγκαταστάσεις, όπως τα φράγματα.
Η υπερβόσκηση είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ερημοποίησης παγκοσμίως και ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ στο νησί της Σαμοθράκης.

 

Αυτό όμως που σίγουρα θα εκτινάξει τη δημοσιότητα της σελίδας, μέσω του παρόντος ποστ...

 

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ!

 

Μία εξωφρενικά λάθος πινακίδα, στην Σαμοθράκη Facebook Twitter

 

Το φανταστικό σχόλιο του Save Samothrace για την πινακίδα είναι ακόμα πιο αστείο κι απ' αυτήν:

 

Τι να πρωτοθαυμάσουμε από αυτό το ρεζιλίκι;

To ότι η λέξη Δήμος μεταφράστηκε σε municipal;

Ή το κορυφαίο politistical; που όσο και να ψάχνεις αυτή τη λέξη στα λεξικά δεν θα τη βρεις πουθενά!
Politistical!!!!

POLITISTICAL!!!

Και η πινακίδα αυτή μένει εκεί να ντροπιάζει το δήμο και όλο το νησί.

Κύριοι του Δήμου και όλοι οι υπόλοιποι που -τρομάρα σας! - αναλάβατε πέρσι το κάμπινγκ (άλλο σκάνδαλο και αυτό!), είσαστε ascheticals, agrammaticals και amorfotians.

(μετάφραση: άσχετοι, αγράμματοι και αμόρφωτοι)

 

Και χρειάζεστε κι ένα χεράκι ξύλο (a little hand of wood)!

 

 

 

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Για να διορθωθούν τα "κακώς κείμενα" της Σαμοθράκης, αλλά και όλα τα "κακώς κείμενα" κάθε τόπου, χρειάζεται ενεργός συμμετοχή, και όχι η φωτογράφισή τους απλώς για να τα δείχνουμε. Μία σελίδα στο facebook με φωτογραφίες των "κακώς κειμένων" δεν είναι ενεργός συμμετοχή. Αν η δραστηριότητα του Save Samothrace δεν συνοδεύεται και από άλλες, ευνόητες πιστεύω, ενέργειες και απλώς περιορίζεται σ΄αυτό που διαβάζουμε, δηλαδή στο να "ανεβάζει εικόνες στο facebook", τότε δεν πρόκειται για γνήσιο ενδιαφέρον.
Ok, το καταλάβαμε, είσαι Σαμοθρακίτισα και προσβλήθηκες. Αλλά πιο ενεργή συμμετοχή από το να προβάλλονται στο ευρύ κοινό τέτοια θέματα δεν υπάρχει. Δηλαδή τι να κάνει ένας πολίτης? Να παραγγείλει νέες και σωστές πινακίδες? Να ναυλώσει φορτηγά για να μαζέψουν τα μπάζα, ή να πάρει στο κατόπι τους βοσκούς και να μαζεύει ο ίδιος τα κοπάδια τους? Αυτά μόνο οι αρχές μπορούν να τα κάνουν, και από ότι κατάλαβα η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε από αγανακτισμένους ανθρώπους που βλέπουν ότι δεν γινεται τίποτα. Επειδή και γω έχω πάει Σαμοθράκη και διαπίστωσα το χάλι το μαύρο που επικρατεί εκεί, ένα σου λέω: Καλά κάνουν και μπράβο τους!Μόνο έτσι αλλάζουν τα πράγματα, δεν γίνεται να σκουπίζουμε τη σκόνη πάντα κάτω από το χαλί.
Ερώτηση στο Quizdom:-Στη γαστρονομία, πώς λέγεται η γευστική δοκιμή των εδεσμάτων? Ορθή απάντηση: ΝτεγκυστασιόνΑπάντηση παίχτη: Σαβουρασιόν Σίγουρα δεν ήταν ο δήμαρχος Σαμοθράκης?
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, η ειρωνεία του σχολίου σου θα ήταν πιο ευθύβολη αν χρησιμοποιούσες το ελληνικό ερωτηματικό. Μιας και παίζεις Quizdom θα μπορούσες να υποβάλεις την εξής ερώτηση: Ποιο είναι το ελληνικό ερωτηματικό α) ?, β) !, γ) :, δ) ;
Αυτο μου θυμισε μια νεοελληνεζα που καποτε σε μια παραλια της Λεσβου οπου βρισκομουν, φωναξε αγανακτισμενη σε ενα ζευγαρι ξενες κοπελες που εμπαιναν χερακι χερακι στο νερο: "You are animals and anomals"!...