Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Θεσσαλονίκη στα γρήγορα

Η Θεσσαλονίκη στα γρήγορα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
9

«Ήθελα να δείξω την Θεσσαλονίκη μέσα από μια βόλτα με το καραβάκι» μου λέει ο Matt Louder που έφτιαξε το παρακάτω βίντεο. «Σε γρήγορη μάλιστα κίνηση παίρνεις μια γρήγορη γλυκιά γεύση και δεν εστιάζεις τόσο πολύ στις ασχήμιες που την στοιχειώνουν τα τελευταία χρόνια (αυτοκίνητα, σκουπίδια, κακοτεχνίες)...

Τώρα συνειδητοποίησα ότι δεν έχω πάει ποτέ βόλτα με καραβάκι στο Θερμαϊκό, παρότι υπάρχουν ένα σωρό που λειτουργούν και σαν μπαρ και παρότι είναι κάτι που θα μου άρεσε. Κι αυτό εξαιτίας μιας τραυματικής εμπειρίας. 

Ήταν η Πρωτοχρονιά του 2000 ή του 2001, είχαμε πάρει E -μία απ' τις πρώτες και σίγουρα η τελευταία μου φορά- και ήμασταν γεμάτοι αγάπη και αγαλλίαση. Περάσαμε το βράδυ σ' ένα καράβι-club που ήταν δεμένο μπροστά απ' το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πετούσα στα σύννεφα όταν φεύγαμε. Είχε ξημερώσει και ο ήλιος έλαμπε. Η ζωή έμοιαζε πιο υπέροχη από ποτέ.

 

Υπήρχε κι ένα ταξί απέξω, μπήκαμε, είπαμε τη διεύθυνση, αλλά τότε, απ' το καράβι βγήκαν δύο εξαιρετικά μεθυσμένοι τύποι που άρχισαν να τσακώνονται. Ο ταξιτζής δεν έβαλε μπρος για να μη χάσουμε τον καβγά. Κοιτάξαμε απ' τα ανοιχτά παράθυρα του ταξί.

Ήμουν σε φάση τρομερής αγάπης και γαλήνης (εξαιτίας του Ε) αλλά τώρα άρχισα να φρικάρω. Οι τύποι σύντομα πλακώνονταν με μπουνιές και κλωτσιές. Ο ένας είχε στα χέρια του ένα μπουκάλι μπύρας. Το έσπασε στο πεζοδρόμιο και επιτέθηκε στον άλλον. Τα ουρλιαχτά τους τρυπούσαν το μυαλό μου. 

«Μπορούμε να ξεκινήσουμε;» είπα στον ταξιτζή, αλλά αυτός ήταν απορροφημένος απ' τον καβγά. 

Προσπαθούσα να μην κοιτάξω, αλλά γινόταν πανζουρλισμός. Αυτός με το κομμένο μπουκάλι χτύπησε τον άλλον στα μούτρα, και αίματα πετάχτηκαν στον αέρα. Οι κοπέλες τους τσίριξαν διαπεραστικά προσπαθώντας να τους χωρίσουν.

«Φεύγουμε παρακαλώ;» ξαναείπα με μια έντονη αίσθηση αναγούλας και τρόμου.

Ο ματωμένος σηκώθηκε απ' το έδαφος κι αφού το σκέφτηκε λίγο, έπεσε μ' όλη τη δύναμή του στον άλλο γυρίζοντάς του το χέρι. Νομίζω πως άκουσα το κρακ. Ο άλλος ούρλιαξε σαν αγρίμι και όρμησε στον αντίπαλο. Τον άρπαξε, τον σήκωσε και πλησίασε στη θάλασσα, για να τον πετάξει μέσα. 

Κοίταξα απ' την άλλη και φώναξα στον ταξιτζή να βάλει επιτέλους μπρος. Ξεκίνησε ανόρεχτα, ρίχνοντας κλεφτές ματιές απ' τον καθρέφτη μπας και προλάβει να δει αν ο τύπος πέταξε τελικά τον άλλον τύπο στη θάλασσα. Δεν το μάθαμε ποτέ, αλλά το κακό είχε γίνει.

Πέρασα αρκετές ώρες γεμάτες ταραχή στο σπίτι χωρίς να μπορώ να κοιμηθώ - σε κάποια στιγμή μάλιστα μου είχε μπει ότι κάτι γιγάντιες αράχνες κρέμονταν απ' το ταβάνι, κι ας μην είχα πάρει τίποτα παραισθησιογόνο. 

Από τότε λοιπόν ξεκίνησα να αποφεύγω διάφορα πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι και τα καραβάκια της πόλης (αλλά περιέργως όχι τα ταξί και τους ταξιτζήδες). 

9

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Συμβαίνουν αυτά με τα "γκαρντάσια", όπως και μ' όλους. Από την απώθηση, προτιμότερη είναι η δράση και η βοήθεια όμως.Για να γίνεται ακόμα πιο "Όμορφη Θεσσαλονίκη".
Οχι γενικα λεω να μην στιγματιζονται πολεις απο καποια γεγονοτα! Τελος παντων, εχεις δικαιο οτι ηταν ασχημο το γεγονος,ας μεινουμε σε αυτο αφου συμφωνουμε! Ελπιζω να σου περασει γρηγορα παντως αυτη η απωθηση! Φιλικα! Μια θεσσαλονικια!!
Βρε Αρη τι σχεση εχει το καραβακι και η Θεσσαλονικη με τον καυγα? Αν ειναι δυνατον! Θεσσαλονικη απο μωρο τετοιο πραγμα δεν ειδα! Συμβαινουν και αυτα παντου! Θεσσαλονικαρα!
Στο εκστασιασμένο μου μυαλό είχαν μεγάλη σχέση - οι δύο άντρες βγήκαν απ' το ίδιο καράβι που είχαμε βγει κι εμείς, τη στιγμή που βγήκαμε κι εμείς. Το όλο σκηνικό μου δημιούργησε μια απώθηση.Βέβαια περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγια Αρετσού - Κέντρο με το καράβι, για να μετακινούμαι έτσι απ' το σπίτι προς το κέντρο και πίσω.
Την απωθηση την καταλαβαινω κι εγω το ιδιο θα ενιωθα! Αλλα ας μην στιγματιζουμε μια ολοκληρη πολη(και για πολλους κ για μενα μια απο της ομορφοτερες) απο ενα μεμονωμενο γεγονος!!
"Απλα" σε βρίσκω. Και ακριβά είναι τα καραβάκια και τρισάθλια, ουσιαστικά δεν είναι αστικής μετακίνησης αλλά καίκια που τα βάφτισαν θαλάσσια συγκοινωνία
Mα, piripiri και για μένα η ομορφότερη πόλη είναι, και γι' αυτό επέλεξα να ζήσω εδώ (αντί να παραμείνω στο Λονδίνο όπου είχα δουλειά ή να μετακομίσω στην Αθήνα που επίσης θα είχα δουλειά). Πώς στιγμάτισα ολόκληρη πόλη γράφοντας μια παλιά ανάμνησή μου από έναν καβγά δυο τυχαίων μεθυσμένων;Καμία σχέση - λατρεύω την πόλη μου και γράφω συχνότατα διθυραμβικά άρθρα γι' αυτήν. :)
Κρίμα. Είναι πολύ όμορφη η Θεσσαλονίκη απ'τη θάλασσα. Ακόμα κι αν η μουσική είναι πολύ κακή στο καραβάκι :)Σημείωση: αν ξαναμπείς σε καραβάκι, μην κοιτάξεις και πολύ μέσα στη θάλασσα. Θα απογοητευτείς από το σκουπιδαριό που θα δεις.